Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Electrolux Wijnkoeler onderdelen

Heeft u onderdelen Electrolux wijnkoeler nodig?

Gebruikt u onze zoekfunctie (het zoekveld boven) om alle Electrolux serviceonderdelen snel te vinden. Natuurlijk, hebben wij enkele gegevens van uw apparaat nodig, namelijk het typenummer (modelnummer) van uw apparaat.

wijnkoeler Electrolux onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het modelnummer.

Bent u op zoek naar deurrubber, strip, schuiflade, of misschien steun of lavasteen? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor alle originele reparatie onderdelen dat u nodig heeft kunt u bij ons terecht. Bij ons vindt u een groot assortiment service onderdelen witgoed, bruingoed en elektronica.

Electrolux Wijnkoeler modellenWijnkoeler Electrolux - algemene informatie

Een Electrolux wijnkoeler is ontworpen om wijn op de ideale temperatuur te houden, zodat deze op zijn best smaakt. Het apparaat werkt op basis van thermoelektrische of compressor koeling. Thermoelektrische wijnkoelers gebruiken een thermo-elektrische module om warmte af te voeren en de temperatuur te verlagen. Een compressor koelsysteem werkt op dezelfde manier als een koelkast en gebruikt koelmiddel om warmte af te voeren en de temperatuur te verlagen.

Wijnkoelers hebben meestal een instelbare thermostaat die u kunt gebruiken om de gewenste temperatuur in te stellen. Ze hebben ook vaak een isolerende deur om de kou binnen te houden en de warmte buiten te houden. Sommige Electrolux modellen hebben ook een ingebouwde luchtbevochtiger om de luchtvochtigheid op peil te houden en te voorkomen dat de kurk uitdroogt.

Wijnkoelers zijn er in verschillende maten, van kleinere modellen voor enkele flessen tot grotere modellen die meerdere flessen kunnen bevatten. Sommige Electrolux wijnkoelers zijn ook voorzien van glazen deuren of verlichting, zodat u gemakkelijk kunt zien welke wijn erin zit.

Het is belangrijk om te onthouden dat Electrolux wijnkoelers bedoeld zijn voor het opslaan van wijn op de juiste temperatuur en niet voor het koelen van wijn die al op kamertemperatuur is. Het is ook belangrijk om uw wijnkoeler regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren.

Er zijn verschillende soorten Electrolux wijnkoelers, waaronder:

 • Koelkast wijnkoeler: dit is een soort Electrolux wijnkoeler die lijkt op een kleine koelkast en die is ontworpen om wijn op de ideale temperatuur te bewaren. Deze koelers hebben vaak verschillende temperatuurzones, zodat je rode en witte wijn apart kunt bewaren.
 • Thermoelektrische wijnkoeler: deze Electrolux koelers werken door middel van een koelsysteem dat gebruik maakt van een elektrische stroom. Ze zijn stil en energiezuinig en zijn vaak kleiner dan koelkast wijnkoelers.
 • Compressor Electrolux wijnkoeler: dit type koeler maakt gebruik van een compressor, vergelijkbaar met die in een koelkast, om de temperatuur van de wijn te regelen. Deze koelers zijn vaak groter en kunnen meer flessen wijn bevatten dan thermoelektrische koelers.
 • Wijnkoeler met ijs: deze Electrolux koelers zijn vaak draagbaar en worden gevuld met ijs om de wijn op de juiste temperatuur te houden. Ze zijn ideaal voor gebruik bij barbecues en andere buitenevenementen.

Wijnkoelers werken door de wijn op de gewenste temperatuur te houden. Dit kan worden gedaan door middel van een koelsysteem, zoals een compressor of een thermoelektrisch systeem, of door middel van ijs. Sommige wijnkoelers hebben ook verschillende temperatuurzones, zodat je rode en witte wijn apart kunt bewaren.

Welke (andere) merken wijnkoelers zijn er?

Enkele bekende merken zijn:

 • Liebherr: Liebherr biedt een breed scala aan wijnkoelers, van kleine modellen tot grote wijnkasten die meer dan 300 flessen kunnen bewaren. Ze hebben functies zoals een trillingvrije compressor, een UV-bestendige deur, en temperatuurregelingssystemen.
 • Climadiff: Climadiff biedt een uitgebreid assortiment aan wijnkoelers, van vrijstaande kasten tot inbouwmodellen. Ze zijn voorzien van functies zoals een actief koolfilter, een winterfunctie, een omkeerbare deur, en meerdere temperatuurzones.
 • Haier: Haier biedt wijnkoelers in verschillende maten en met verschillende capaciteiten. Ze hebben functies zoals een luchtfilter, een trillingvrije compressor, en een LED-display voor temperatuurregeling.
 • Bosch: Bosch biedt verschillende wijnkoelers, van compacte modellen tot grote wijnkasten. Ze hebben functies zoals een trillingvrije compressor, een alarmsysteem voor temperatuurveranderingen, en temperatuurregelingssystemen.
 • Avintage: Avintage biedt een breed scala aan wijnkoelers, van kleine modellen tot grote wijnkasten die meer dan 300 flessen kunnen bewaren. Ze hebben functies zoals een trillingvrije compressor, een luchtvochtigheidsregelingssysteem, en meerdere temperatuurzones.

Het verschil in functies en gemak tussen de verschillende merken kan variëren, afhankelijk van de grootte van de wijnkoeler en de specifieke functies die beschikbaar zijn. Sommige wijnkoelers hebben bijvoorbeeld meerdere temperatuurzones, terwijl andere alleen een enkele temperatuurzone hebben. Andere functies kunnen zijn:

 • Een trillingvrije compressor om te voorkomen dat de wijn wordt blootgesteld aan trillingen die de smaak kunnen beïnvloeden.
 • Een luchtvochtigheidsregelingssysteem om te voorkomen dat de kurken uitdrogen.
 • Een actief koolfilter om geuren te verminderen en te voorkomen dat de wijn wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen.
 • Een UV-bestendige deur om te voorkomen dat de wijn wordt blootgesteld aan schadelijk licht.

Welke onderdelen van een wijnkoeler gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen van een Electrolux wijnkoeler die kunnen slijten of kapot kunnen gaan zijn:

 • Compressor Electrolux wijnkoeler: Dit is het belangrijkste onderdeel van de wijnkoeler. Het zorgt ervoor dat de temperatuur binnenin op de gewenste temperatuur blijft. Als de compressor niet goed werkt, kan de wijnkoeler niet koelen.
 • Thermostaat Electrolux wijnkoeler: De thermostaat regelt de temperatuur binnenin de wijnkoeler. Als de thermostaat niet goed werkt, kan de temperatuur te hoog of te laag zijn.
 • Deurafdichting Electrolux wijnkoeler: De deurafdichting voorkomt dat er warme lucht in de wijnkoeler komt. Als de deurafdichting beschadigd of versleten is, kan dit leiden tot een hogere temperatuur binnenin de wijnkoeler.
 • Ventilator Electrolux wijnkoeler: De ventilator zorgt voor een goede luchtcirculatie binnenin de wijnkoeler. Als de ventilator niet goed werkt, kan dit leiden tot een ongelijkmatige temperatuurverdeling.
 • Condensor Electrolux wijnkoeler: De condensor zorgt voor de afvoer van warme lucht uit de wijnkoeler. Als de condensor verstopt raakt, kan dit leiden tot oververhitting en kan de wijnkoeler niet goed functioneren.
 • Verlichting Electrolux wijnkoeler: De verlichting binnenin de wijnkoeler kan kapot gaan, wat het moeilijk maakt om de flessen te zien.
 • Elektronische printplaat Electrolux wijnkoeler: De elektronische printplaat regelt alle functies van de wijnkoeler. Als deze beschadigd is, kunnen er problemen optreden met de werking van de wijnkoeler.

Waarom is het belangrijk om een wijnkoeler te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw Electrolux wijnkoeler regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur van het apparaat te verlengen en de smaak van de wijn te behouden. Als er bijvoorbeeld schimmel of bacteriën in de koeler groeien, kan dit de smaak van de wijn aantasten.

Om de Electrolux wijnkoeler te reinigen, kun je het beste beginnen met het leegmaken van de koeler en het verwijderen van alle losse onderdelen, zoals de legplanken. Deze kun je vervolgens afwassen met warm water en afwasmiddel. Maak daarna de binnenkant van de koeler schoon met een zachte doek en warm water. Het is belangrijk om geen schurende reinigingsmiddelen te gebruiken, omdat deze krassen op de binnenkant van de koeler kunnen veroorzaken.

Het is ook belangrijk om de condensor van uw Electrolux wijnkoeler regelmatig schoon te maken, omdat deze anders verstopt kan raken en het apparaat minder efficiënt kan werken. Je kunt de condensor schoonmaken met een stofzuiger of een speciale borstel voor koelkastcondensors.

Verder is het aan te raden om de deurrubbers regelmatig schoon te maken en te controleren op slijtage, omdat deze ervoor zorgen dat de Electrolux koeler goed afsluit. Indien nodig kun je de rubbers vervangen.

Het is belangrijk om uw Electrolux wijnkoeler niet te overladen met flessen, omdat dit de luchtstroom kan belemmeren en de koeling kan verminderen. Daarnaast is het aan te raden om de koeler op een droge en koele plaats te bewaren en de temperatuurinstellingen regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de wijn op de juiste temperatuur wordt bewaard.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Electrolux apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Electrolux Wijnkoeler - klem elektrische module magnetband voeler print.