Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Waterkoker

Waterkoker onderdelen

Waterkoker top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Waterkoker - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Waterkoker fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Waterkoker apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Waterkoker - algemene informatie

Een waterkoker is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om water te koken. Het bestaat uit een basis, een handvat, een deksel, een verwarmingselement en een uitloop voor het gieten van het water. Het apparaat werkt op elektriciteit en wordt ingeschakeld door de stekker in het stopcontact te steken.

Het water wordt in de waterkoker gegoten via de uitloop of het deksel. Vervolgens wordt de waterkoker aangezet en begint het verwarmingselement het water te verwarmen. Wanneer het water kookt, schakelt de waterkoker automatisch uit en kan het hete water veilig worden gegoten.

Moderne waterkokers hebben vaak extra functies, zoals verschillende temperatuurinstellingen, een warmhoudfunctie en een automatische uitschakelfunctie om energie te besparen en oververhitting te voorkomen. Sommige waterkokers hebben ook een ingebouwd filtersysteem om onzuiverheden uit het water te verwijderen.

Er zijn verschillende soorten waterkokers, waaronder:

 • Traditionele waterkokers: Dit zijn de meest voorkomende waterkokers en hebben een verwarmingselement dat in direct contact staat met het water. Traditionele waterkokers zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of kunststof en hebben een capaciteit van ongeveer 1,5 tot 2 liter.
 • Waterkokers met instelbare temperatuur: Deze waterkokers hebben een instelbare thermostaat waarmee de gebruiker de temperatuur van het water kan regelen. Hierdoor kan het water worden verwarmd tot de optimale temperatuur voor verschillende soorten thee, koffie of andere warme dranken.
 • Glazen waterkokers: Dit zijn waterkokers waarbij het waterreservoir van glas is gemaakt, waardoor de gebruiker het water kan zien koken. Glazen waterkokers zijn meestal ook voorzien van verlichting, zodat het water tijdens het koken verlicht wordt.
 • Design waterkokers: Deze waterkokers hebben een uniek ontwerp en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook een decoratief element in de keuken kunnen zijn.
 • Reiswaterkokers: Dit zijn compacte waterkokers die gemakkelijk kunnen worden meegenomen op reis. Ze zijn meestal licht van gewicht en hebben een capaciteit van ongeveer 0,5 tot 1 liter.
 • Inductiewaterkokers: Dit zijn waterkokers die werken op basis van inductietechnologie. Ze hebben geen verwarmingselement dat in direct contact staat met het water, maar verwarmen het water door middel van magnetische velden. Inductiewaterkokers zijn energiezuiniger en kunnen het water sneller verwarmen dan traditionele waterkokers.
 • Warmhoudwaterkokers: Deze waterkokers hebben een warmhoudstand, waarmee het water na het koken op temperatuur kan worden gehouden. Hierdoor kan het water langer warm blijven en kunnen gebruikers op elk moment warm water gebruiken.
 • Elektrische theepotten: Dit zijn waterkokers die speciaal zijn ontworpen voor het zetten van thee. Ze hebben een ingebouwde theefilter en een timer waarmee de gebruiker de trektijd van de thee kan regelen.

Welke (andere) merken waterkokers zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van waterkokers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en functies. Enkele bekende merken zijn Philips, Bosch, Tefal, Braun, Russell Hobbs en KitchenAid. Het verschil in functies en gemak kan onder meer liggen in het vermogen van de waterkoker (hoe snel hij water kan koken), het design, de grootte van de waterkoker, het materiaal waarvan hij is gemaakt (bijvoorbeeld glas, roestvrij staal of kunststof) en extra functies zoals temperatuurregeling of een warmhoud functie.

Welke onderdelen van een waterkoker gaan het meest kapot?

Enkele veelvoorkomende onderdelen die kapot kunnen gaan bij een waterkoker zijn:

 • Verwarmingselement waterkoker: dit is het onderdeel dat het water verwarmt. Door slijtage of kalkaanslag kan het verwarmingselement kapot gaan en moet het worden vervangen.
 • Kalkfilter waterkoker: sommige waterkokers hebben een kalkfilter dat voorkomt dat kalkdeeltjes in het water in je kopje terechtkomen. Dit filter kan verstopt raken en moet af en toe worden schoongemaakt.
 • Deksel waterkoker: het deksel van de waterkoker kan na verloop van tijd slijten en niet goed meer sluiten. Dit kan leiden tot lekkages en problemen met het koken van water.
 • Snoer en stekker waterkoker: het snoer en de stekker van de waterkoker kunnen beschadigd raken en moeten dan worden vervangen om te voorkomen dat er een elektrisch gevaar ontstaat.
 • Automatische uitschakeling: sommige waterkokers hebben een automatische uitschakeling om oververhitting te voorkomen. Dit mechanisme kan na verloop van tijd minder goed werken en moet mogelijk worden gerepareerd of vervangen.
 • Waarom is het belangrijk om een waterkoker te reinigen en te ondehouden?

  Hieronder volgen enkele redenen en tips voor het reinigen en onderhouden van uw waterkoker:

  • Verwijdering van kalkaanslag: Kalkaanslag kan zich ophopen in de waterkoker en de binnenkant bedekken. Het kan niet alleen de smaak van het water be├»nvloeden, maar ook de prestaties van de waterkoker verminderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig kalkaanslag te verwijderen. Dit kan worden gedaan door de waterkoker te vullen met gelijke delen water en azijn en het mengsel te laten koken. Laat het vervolgens een paar uur afkoelen en spoel de waterkoker grondig uit met water.
  • Reiniging van het filter: Sommige waterkokers hebben een filter om onzuiverheden uit het water te verwijderen. Dit filter kan na verloop van tijd verstopt raken en moet daarom regelmatig worden schoongemaakt of vervangen, afhankelijk van het type filter.
  • Reiniging van de buitenkant: De buitenkant van de waterkoker kan worden gereinigd met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om de waterkoker niet onder te dompelen in water, aangezien dit de elektrische onderdelen kan beschadigen.
  • Controle van de snoeren: Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de snoeren niet beschadigd zijn en dat de stekker goed is aangesloten. Beschadigde snoeren moeten worden vervangen om elektrische schokken te voorkomen.
  • Opslag: Wanneer uw waterkoker niet wordt gebruikt, moet deze op een droge plaats worden bewaard om schade door vocht te voorkomen.

  Onze service

  Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

  Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

  Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

  Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

  Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.  Levering binnen 24 uur mogelijk!

  Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

  • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

  en indien product voorradig is.

  Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

  Betalingsopties

  iDEAL
  MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
  PayPal VISA Mastercard Amex Discover
  OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Waterkoker.