Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Samsung Wasmachine onderdelen

Zoekt u een originele onderdeel voor Samsung wasmachine?

Gebruikt u onze zoekfunctie (het zoekveld boven) om alle Samsung onderdelen snel te vinden. Om het juiste onderdeel te kunnen vinden, hebben wij enkele gegevens nodig, namelijk het modelnummer van uw apparaat.

wasmachine Samsung onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het modelnummer (typenummer).

Zoekt u goot, reparatieset electrisch, deurrand binnenzijde, of misschien startrelais of enkele inlaatventiel haaks om te bestellen? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor alle onderdelen dat u nodig heeft kunt u bij ons terecht. In onze online winkel vindt u een groot assortiment nieuwe service onderdelen witgoed, bruingoed en elektronica.

Samsung Wasmachine modellenWasmachine Samsung - algemene informatie

Een Samsung wasmachine is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om kleding, beddengoed en andere stoffen te wassen. Het werkt door water en wasmiddel in een trommel te laten lopen waar de stoffen in worden geplaatst. De trommel roteert vervolgens om de kleding en het water te mengen en te reinigen. De meeste moderne wasmachines bieden verschillende wasprogramma's en functies, zoals temperatuurregeling, centrifugeren en voorwas. Moderne Samsung wasmachines hebben vaak een verscheidenheid aan functies, waaronder verschillende wascycli, temperatuurinstellingen en centrifugesnelheden. Sommige machines hebben ook extra functies zoals stoomreiniging en slimme technologie die het mogelijk maakt om de wasmachine via een mobiele app te bedienen.

De wasmachine is een essentieel apparaat in een modern huishouden, omdat het een tijdsbesparende en efficiënte manier biedt om kleding en ander wasgoed schoon te maken. Het bespaart mensen de moeite van het handmatig wassen van kleding en maakt het mogelijk om grote hoeveelheden wasgoed in één keer te wassen. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen en huishoudens met veel wasgoed. Bovendien zijn moderne Samsung wasmachines uitgerust met een breed scala aan functies, waaronder energie-efficiëntie, verschillende wasprogramma's en slimme technologieën, waardoor ze nog waardevoller zijn in een druk huishouden.

Om ervoor te zorgen dat een wasmachine goed blijft werken, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het schoonmaken van de machine en het vervangen van versleten onderdelen.

Welke soorten wasmachines zijn er?

 • Voorlader: Dit type Samsung wasmachine heeft een deur aan de voorkant van de machine waar u de was in kunt laden. Voorladers hebben meestal een grotere capaciteit dan bovenladers en zijn energiezuiniger.
 • Bovenlader: Dit type Samsung wasmachine heeft een deksel aan de bovenkant van de machine waar u de was in kunt laden. Bovenladers hebben meestal een kleinere capaciteit dan voorladers, maar zijn handiger als u beperkte ruimte heeft in uw wasruimte.
 • Combimachine: Dit type Samsung wasmachine is een combinatie van een wasmachine en een droger. Het is handig als u weinig ruimte heeft in uw huis en geen aparte droger wilt kopen.
 • Semi-automatisch: Dit type Samsung wasmachine heeft twee aparte kamers, één voor het wassen en één voor het spoelen. U moet de was handmatig in- en uitladen en de wasmachine stoppen en starten voor elk programma.
 • Automatisch: Dit type Samsung wasmachine heeft een enkele trommel waar u de was in kunt laden. De wasmachine voert automatisch het hele wasproces uit, inclusief spoelen en centrifugeren.

Er zijn veel (andere) merken wasmachines

Er zijn veel merken wasmachines beschikbaar op de markt, elk met verschillende functies en gemak. Enkele van de bekendste merken zijn:

 • Bosch: Bekend om hun energiezuinige en stille wasmachines, biedt Bosch ook slimme wasmachines met wifi-verbinding en slimme functies zoals zelfreiniging van de trommel.
 • Samsung: Bekend om hun innovatieve technologieën, biedt Samsung wasmachines met addwash deuren, waardoor je gemakkelijk kleding kunt toevoegen tijdens het wasproces. Sommige modellen hebben ook slimme functies en wifi-connectiviteit.
 • LG: Bekend om hun stijlvolle en energiezuinige wasmachines, biedt LG wasmachines met slimme functies, waaronder wifi-verbinding en spraakbesturing. Sommige modellen hebben ook een ingebouwde stoomreinigingsfunctie.
 • Miele: Bekend om hun duurzaamheid en kwaliteit, biedt Miele wasmachines met energiezuinige functies en ingebouwde waterontharders. Sommige modellen hebben ook slimme functies, zoals wifi-connectiviteit en spraakbesturing.
 • Whirlpool: Bekend om hun innovatieve functies, biedt Whirlpool wasmachines met eigenschappen zoals 6th Sense technologie, waarmee de machine automatisch het beste wasprogramma kiest op basis van de lading en vuilgraad.

Het verschil in functies en gemak tussen de merken varieert en hangt af van het model en de prijsklasse. Over het algemeen bieden duurdere modellen meer functies en gemak, zoals wifi-connectiviteit, slimme functies en extra programma's en instellingen voor verschillende soorten stoffen.

Welke onderdelen van een wasmachine gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen van een Samsung wasmachine die kapot kunnen gaan zijn:

 • Deurslot Samsung wasmachine: Dit onderdeel kan na verloop van tijd verslijten en breken, waardoor de deur van de wasmachine niet meer kan worden vergrendeld.
 • Afvoerpomp Samsung wasmachine: De afvoerpomp is verantwoordelijk voor het afvoeren van het water uit de wasmachine. Als de pomp defect raakt, kan het water niet goed worden afgevoerd en kan de wasmachine overlopen.
 • Trommelriem/V-snaar Samsung wasmachine: Deze riem drijft de trommel van de wasdroger aan en kan na verloop van tijd uitrekken, verslijten of breken.
 • Trommellagers Samsung wasmachine: De lagers van de wasmachinetrommel kunnen verslijten en scheuren, waardoor er lawaai wordt veroorzaakt tijdens het draaien van de trommel.
 • Motor Samsung wasmachine: De motor van de wasmachine is een belangrijk onderdeel dat ervoor zorgt dat de trommel ronddraait en de machine op de juiste manier werkt. Als de motor kapot gaat, kan de wasmachine niet meer goed functioneren.
 • Bedieningspaneel Samsung wasmachine: Het bedieningspaneel van de wasmachine kan na verloop van tijd defect raken, waardoor het moeilijk wordt om de machine te bedienen.
 • Waterinlaatklep/inlaatventiel Samsung wasmachine: De waterinlaatklep regelt de toevoer van water naar de wasmachine. Als deze klep kapot gaat, kan er te veel of te weinig water in de machine terechtkomen.
 • Deurrubber/Manchet Samsung wasmachine: het rubberen afdichting rond de deuropening kan na verloop van tijd verslijten, waardoor er water kan lekken.
 • Schokdempers Samsung wasmachine: de schokdempers zorgen ervoor dat de trommel van de wasmachine niet te veel beweegt tijdens het centrifugeren. Deze kunnen na verloop van tijd verslijten en moeten dan vervangen worden.
 • Verwarmingselement Samsung wasmachine: bij een wasmachine met een warmwateraansluiting kan het verwarmingselement defect raken, waardoor het water niet meer op de juiste temperatuur kan worden gebracht.
 • Drukschakelaar Samsung wasmachine: de drukschakelaar regelt de waterhoogte in de wasmachine en kan na verloop van tijd verstopt of beschadigd raken.

Het is belangrijk om deze onderdelen regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen om de levensduur van de wasmachine te verlengen en onnodige reparatiekosten te voorkomen.

Waarom is het belangrijk om een wasmachine te reinigen en te ondehouden?

Het regelmatig reinigen en onderhouden van een wasmachine is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken en de levensduur van het apparaat te verlengen. Ook kan het helpen om onaangename geurtjes en schimmelvorming te voorkomen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je Samsung wasmachine te reinigen en te onderhouden:

 • Verwijder regelmatig vuil en resten uit de trommel en de rubberen afdichting. Dit kan worden gedaan met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om de trommel en de afdichting volledig droog te maken om schimmelvorming te voorkomen.
 • Maak regelmatig het wasmiddelbakje schoon om opbouw van wasmiddelresten te voorkomen. Het wasmiddelbakje kan worden verwijderd en schoongemaakt met een vochtige doek.
 • Voer regelmatig een onderhoudswas uit om vuil en opgebouwde resten te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel voor wasmachines. Volg de instructies op de verpakking.
 • Controleer regelmatig de filters en reinig ze indien nodig. In sommige wasmachines zijn er verschillende filters die regelmatig moeten worden schoongemaakt om verstoppingen te voorkomen.
 • Controleer regelmatig de slang van de watertoevoer en vervang deze indien nodig. Een beschadigde of versleten slang kan leiden tot lekkages en waterschade.
 • Laat de wasmachine na elke wasbeurt open staan om te ventileren. Dit helpt om vocht en schimmelvorming te voorkomen.

Het is belangrijk om uw Samsung wasmachine regelmatig te ontkalken omdat er zich in de loop van de tijd kalkaanslag kan ophopen in de leidingen en onderdelen van de wasmachine. Dit kan leiden tot verstoppingen, vermindering van de efficiëntie van de wasmachine en zelfs tot beschadigingen van de machine.

Om uw Samsung wasmachine te ontkalken, kun je gebruik maken van speciale ontkalkingsmiddelen die verkrijgbaar zijn in de winkel. Het is belangrijk om het juiste ontkalkingsmiddel te gebruiken dat geschikt is voor de wasmachine en de hardheid van het water in jouw regio. Volg altijd de instructies op de verpakking van het ontkalkingsmiddel en houd je aan de veiligheidsvoorschriften.

Je kunt ook natuurlijke ontkalkingsmiddelen gebruiken, zoals azijn of citroenzuur. Voeg een kopje azijn of citroenzuur toe aan het wasmiddelbakje van de wasmachine en voer vervolgens een lege wascyclus uit op de hoogste temperatuurinstelling. Hierdoor worden eventuele kalkresten in de machine opgelost en verwijderd.

Zorg er altijd voor dat je de wasmachine goed schoonmaakt en droogt na het ontkalken. Dit voorkomt dat er resten van het ontkalkingsmiddel achterblijven in de machine en eventuele schade aan de onderdelen veroorzaken.

Het is belangrijk om altijd de instructies van de fabrikant Samsung op te volgen voor het reinigen en onderhouden van je specifieke wasmachine.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Samsung apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Samsung Wasmachine - stop afsluit diode schokdemphouder flensafdichting wasmachineafvoerpomp plaset.