Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

LG Wasmachine onderdelen WM1437WFD t/m WTR1071TP

Onderdelen voor LG Wasmachine vinden

Klik op het typenummer (model) van je LG Wasmachine apparaat om alle leverbare onderdelen te zien en zo nodig te bestellen. En als het model niet te vinden is op deze pagina? Gebruik dan het bovenste zoekveld. Dat is de makkelijkste en de snelste manier om onderdelen te vinden. Vul het model (typenummer) van je LG Wasmachine apparaat in en klik dan op de knop zoeken. Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je model.

Vorige    Volgende

LG WM1437WFD Wasmachine
LG WM1480FHD Wasmachine
LG WM1485FHD Wasmachine
LG WM16100FD Wasmachine
LG WM16105FD Wasmachine
LG WM16110FD Wasmachine
LG WM16115FD Wasmachine
LG WM3201FHD Wasmachine
LG WP552S Wasmachine
LG WS12091TD Wasmachine
LG WS14031GD Wasmachine
LG WTR1071TP Wasmachine

Veel bestelde onderdelen van getoonde modellen

Hieronder staan ​​veelvoorkomende onderdelen van de bovenstaande apparaten. Nadat je op een van de onderdelen hebt geklikt, kom je op de productpagina waar je kunt controleren of het door jou gekozen onderdeel geschikt is voor jouw apparaat.

Als je apparaat-/onderdeeltypenummer niet kunt vinden, gebruik dan het zoekveld bovenaan deze pagina. Vul dan het typenummer van je apparaat in (of het originele productnummer van het onderdeel dat je zoekt).
Van symptomen tot oplossingen: het aanpakken van een defecte LG wasmachine

Bij een defecte wasmachine zijn er verschillende oorzaken mogelijk, en er zijn diverse oplossingen beschikbaar om het probleem op te lossen. Let op bepaalde symptomen die aangeven dat jouw wasmachine niet meer goed werkt. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met wasmachine en mogelijke oplossingen.

LG wasmachine start niet

 • Symptomen: Uw LG wasmachine reageert niet als je probeert hem aan te zetten.
 • Oorzaken: Stroomproblemen, defecte deurschakelaar, problemen met de aan/uit-schakelaar, of defecte bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Controleer of uw LG wasmachine op het stroomnet is aangesloten en of de stekker en het stopcontact werken. Controleer de deurschakelaar en vervang deze indien nodig.

LG wasmachine vult zich niet met water

 • Symptomen: Uw LG wasmachine vult zich niet of langzaam met water.
 • Oorzaken: Geblokkeerde of geknikte watertoevoerslangen, defecte waterinlaatklep, verstopte filters, of problemen met de waterdruk.
 • Oplossingen: Controleer de watertoevoerslangen en filters, en maak deze indien nodig schoon of vervang ze. Controleer de waterinlaatklep en vervang deze indien nodig.

LG wasmachine lekt water

 • Symptomen: Water lekt uit de wasmachine.
 • Oorzaken: Losse of beschadigde slangen, overmatig schuim, beschadigde deurafdichting, of defecte waterpomp.
 • Oplossingen: Controleer alle slangen en aansluitingen op lekkage en maak deze indien nodig vast. Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel om overmatig schuim te voorkomen. Vervang de deurafdichting of waterpomp als ze beschadigd zijn.

LG wasmachine centrifugeert niet

 • Symptomen: Uw LG wasmachine centrifugeert niet of onvoldoende.
 • Oorzaken: Onbalans in de lading, versleten aandrijfriem, defecte deurschakelaar, of problemen met de motor of bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Herbalanceer de lading en zorg ervoor dat uw LG wasmachine waterpas staat. Controleer de aandrijfriem en vervang deze indien nodig. Controleer de deurschakelaar en vervang deze indien nodig.

LG wasmachine maakt veel lawaai

 • Symptomen: Uw LG wasmachine maakt ongebruikelijk veel lawaai tijdens het wassen of centrifugeren.
 • Oorzaken: Onbalans in de lading, versleten lagers, losse onderdelen, of problemen met de schokdempers of veren.
 • Oplossingen: Herbalanceer de lading en zorg ervoor dat uw LG wasmachine waterpas staat. Controleer de lagers en vervang ze indien nodig. Controleer op losse onderdelen en maak deze vast. Vervang indien nodig de schokdempers of veren.

Welke onderdelen van een LG wasmachine gaan het meest kapot?

Waterpomp LG wasmachine defect

Waterpomp kan defect raken, wat problemen veroorzaakt bij het afvoeren van water tijdens het wassen.

Symptoom 1: LG wasmachine pompt het water niet weg.

 • Oorzaak: Defecte of verstopte waterpomp
 • Oplossing: Reinig de pomp of vervang deze indien nodig

Symptoom 2: Lekkage onder de LG wasmachine.

 • Oorzaak: Beschadigde of gebarsten waterpomp
 • Oplossing: Vervang de waterpomp

Hoe vervang je de waterpomp van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron en watertoevoer. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het achterpaneel: Verwijder de schroeven die het achterpaneel van uw LG wasmachine vasthouden en neem het paneel weg om toegang te krijgen tot de waterpomp.
 3. Zoek de waterpomp: De waterpomp bevindt zich meestal aan de onderkant van de wasmachine. Het is verbonden met de afvoerslang en de kuip.
 4. Maak een foto of tekening: Voordat je de pomp loskoppelt, maak je een foto of tekening van de bedrading en aansluitingen. Dit helpt je om de nieuwe pomp op de juiste manier aan te sluiten.
 5. Verwijder de oude waterpomp: Koppel de afvoerslang, de toevoerslang en de elektrische aansluitingen los van de oude waterpomp. Verwijder vervolgens de bevestigingsschroeven of klemmen die de pomp op zijn plaats houden en haal de pomp voorzichtig uit uw LG wasmachine.
 6. Installeer de nieuwe waterpomp: Plaats de nieuwe waterpomp op de juiste plek en zorg ervoor dat deze goed is uitgelijnd. Bevestig de pomp met de schroeven of klemmen en sluit de afvoerslang, toevoerslang en elektrische aansluitingen aan volgens je foto of tekening.
 7. Plaats het achterpaneel terug: Zet het achterpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven.
 8. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron en watertoevoer. Controleer of er geen lekken zijn en test uw LG wasmachine om te zien of de waterpomp correct functioneert.

Aandrijfriem LG wasmachine defect

Aandrijfriem kan breken of verslijten, waardoor de trommel niet draait.

Symptoom 1: De trommel van de LG wasmachine draait niet of draait met moeite.

 • Oorzaak: Versleten of gebroken aandrijfriem
 • Oplossing: Vervang de aandrijfriem

Symptoom 2: Snerpend of piepend geluid tijdens het draaien van de trommel.

 • Oorzaak: Losse of versleten aandrijfriem
 • Oplossing: Span de aandrijfriem aan of vervang deze indien nodig

Hoe vervang je de aandrijfriem van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het achterpaneel: Verwijder de schroeven die het achterpaneel van de wasmachine vasthouden en neem het paneel weg om toegang te krijgen tot de aandrijfriem.
 3. Inspecteer de aandrijfriem: Zoek de aandrijfriem die de motor verbindt met de trommel. Controleer op tekenen van slijtage, scheuren of uitrekken.
 4. Verwijder de oude aandrijfriem: Rol de aandrijfriem voorzichtig van de motorpoelie en de trommelpoelie af. Mogelijk moet je wat kracht uitoefenen om de riem los te krijgen. Wees voorzichtig om geen schade aan de poelies te veroorzaken.
 5. Plaats de nieuwe aandrijfriem: Koop een vervangende aandrijfriem die compatibel is met je specifieke LG wasmachine. Plaats eerst de nieuwe aandrijfriem op de trommelpoelie en rol deze vervolgens op de motorpoelie. Zorg ervoor dat de riem goed op de poelies zit en gelijkmatig is uitgelijnd.
 6. Controleer de spanning: Controleer de spanning van de nieuwe aandrijfriem door deze lichtjes in te drukken. Er moet een kleine hoeveelheid beweging zijn, maar de riem mag niet te los zitten. Als de riem te strak of te los is, raadpleeg dan de handleiding van je LG wasmachine voor informatie over het aanpassen van de spanning.
 7. Plaats het achterpaneel terug: Zet het achterpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven.
 8. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron.
 9. Test de wasmachine: Schakel uw LG wasmachine in en laat een kort wasprogramma draaien om te controleren of de trommel correct draait en de aandrijfriem goed functioneert. Als de wasmachine nog steeds problemen ondervindt, kan er een ander onderliggend probleem zijn dat verder onderzoek vereist.

Koolborstels (voor motoren met koolborstels) LG wasmachine defect

Koolborstels kunnen slijten, wat leidt tot een motor die niet goed functioneert.

Symptoom 1: LG wasmachine draait niet of draait onregelmatig.

 • Oorzaak: Versleten of defecte koolborstels
 • Oplossing: Vervang de koolborstels

Symptoom 2: Vonken of knetterende geluiden vanuit de motor van de LG wasmachine.

 • Oorzaak: Versleten koolborstels die geen goed contact maken met de motor
 • Oplossing: Vervang de koolborstels

Hoe vervang je de koolborstels van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het achterpaneel: Verwijder de schroeven die het achterpaneel van de wasmachine vasthouden en neem het paneel weg om toegang te krijgen tot de motor.
 3. Zoek de koolborstelhouders: Aan beide zijden van de motor bevinden zich de koolborstelhouders. Deze zijn vaak bedekt met een schroef of een plastic kapje.
 4. Verwijder de oude koolborstels: Maak de schroeven of kapjes los die de koolborstelhouders bedekken. Verwijder voorzichtig de oude koolborstels uit de houders. Let op de positie van de koolborstels en de oriëntatie van de kabels, zodat je de nieuwe koolborstels op dezelfde manier kunt installeren.
 5. Controleer de koolborstels: Controleer de oude koolborstels op slijtage of beschadigingen. Als ze duidelijk versleten, gebroken of te kort zijn, is het tijd om ze te vervangen.
 6. Plaats de nieuwe koolborstels: Koop vervangende koolborstels die compatibel zijn met je specifieke LG wasmachine. Plaats de nieuwe koolborstels in de houders, zorg ervoor dat ze in dezelfde oriëntatie en positie worden geplaatst als de oude koolborstels. Let er ook op dat de kabels correct zijn aangesloten.
 7. Bevestig de koolborstelhouders: Plaats de kapjes of schroeven terug om de koolborstelhouders te bedekken en bevestig ze stevig.
 8. Plaats het achterpaneel terug: Zet het achterpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven.
 9. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron.
 10. Test de wasmachine: Schakel de wasmachine in om te controleren of de motor naar behoren werkt en de trommel draait zoals het hoort. Als uw LG wasmachine nog steeds problemen ondervindt, kan er een ander onderliggend probleem zijn dat verder onderzoek vereist.

Deurslot LG wasmachine defect

Deurslot kan defect raken, waardoor de deur niet goed sluit of de machine niet start.

Symptoom 1: Deur sluit niet goed of blijft niet gesloten.

 • Oorzaak: Versleten of beschadigd deurslot
 • Oplossing: Vervang het deurslot

Symptoom 2: LG wasmachine start niet of stopt tijdens het wassen.

 • Oorzaak: Defecte deurslot waardoor de wasmachine denkt dat de deur open is
 • Oplossing: Vervang het deurslot

Hoe vervang je het deurslot van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het bovenpaneel: Verwijder de schroeven die het bovenpaneel van de wasmachine vasthouden en neem het paneel weg om toegang te krijgen tot het deurslot.
 3. Verwijder het deurpaneel: Open de wasmachinedeur en verwijder de schroeven die het deurpaneel op zijn plaats houden. Til het deurpaneel voorzichtig op om bij het deurslot te kunnen.
 4. Maak een foto of tekening: Voordat je het deurslot loskoppelt, maak je een foto of tekening van de bedrading en aansluitingen. Dit helpt je om het nieuwe deurslot op de juiste manier aan te sluiten.
 5. Verwijder het oude deurslot: Koppel de bedrading los van het oude deurslot en verwijder de schroeven of klemmen die het slot op zijn plaats houden. Haal het slot voorzichtig uit uw LG wasmachine.
 6. Installeer het nieuwe deurslot: Plaats het nieuwe deurslot op de juiste plek en zorg ervoor dat het goed is uitgelijnd. Bevestig het slot met de schroeven of klemmen die je eerder hebt verwijderd.
 7. Sluit vervolgens de bedrading aan volgens je foto of tekening.
 8. Plaats het deurpaneel terug: Zet het deurpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven die je eerder hebt verwijderd. Zorg ervoor dat het paneel stevig vastzit en dat de deur goed sluit.
 9. Plaats het bovenpaneel terug: Zet het bovenpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven.
 10. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron.
 11. Test de wasmachine: Schakel uw LG wasmachine in en probeer een wasprogramma te starten om te controleren of het deurslot correct functioneert.

Verwarmingselement LG wasmachine defect

Verwarmingselement kan doorbranden of defect raken, wat resulteert in een apparaat dat niet goed verwarmt tijdens het wassen.

Symptoom 1: Kleding komt koud en nat uit de LG wasmachine.

 • Oorzaak: Defect of beschadigd verwarmingselement
 • Oplossing: Vervang het verwarmingselement

Symptoom 2: LG wasmachine geeft een foutcode gerelateerd aan de verwarming.

 • Oorzaak: Verwarmingselement werkt niet naar behoren
 • Oplossing: Controleer en vervang indien nodig het verwarmingselement

Hoe vervang je het verwarmingselement van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het achterpaneel: Verwijder de schroeven die het achterpaneel van de wasmachine vasthouden en neem het paneel weg om toegang te krijgen tot het verwarmingselement.
 3. Zoek het verwarmingselement: Het verwarmingselement bevindt zich meestal aan de onderkant van de wasmachinetrommel. Het kan een ronde vorm hebben met een aantal bedradingen die erop zijn aangesloten.
 4. Maak een foto of tekening: Voordat je het verwarmingselement loskoppelt, maak je een foto of tekening van de bedrading en aansluitingen. Dit helpt je om het nieuwe verwarmingselement op de juiste manier aan te sluiten.
 5. Verwijder het oude verwarmingselement: Koppel de bedrading los van het oude verwarmingselement en verwijder de bevestigingsschroeven of klemmen die het element op zijn plaats houden. Haal het verwarmingselement voorzichtig uit uw LG wasmachine.
 6. Installeer het nieuwe verwarmingselement: Plaats het nieuwe verwarmingselement op de juiste plek en zorg ervoor dat het goed is uitgelijnd. Bevestig het element met de schroeven of klemmen die je eerder hebt verwijderd. Sluit vervolgens de bedrading aan volgens je foto of tekening.
 7. Plaats het achterpaneel terug: Zet het achterpaneel weer op zijn plaats en bevestig het met de schroeven.
 8. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron.
 9. Test de wasmachine: Schakel de wasmachine in en laat een wasprogramma draaien met warm water om te controleren of het verwarmingselement correct functioneert en het water op de gewenste temperatuur verwarmt. Als uw LG wasmachine nog steeds problemen ondervindt, kan er een ander onderliggend probleem zijn dat verder onderzoek vereist.

Schokdempers LG wasmachine defect

Schokdempers kunnen verslijten of beschadigd raken, wat resulteert in een luidruchtige wasmachine of problemen met de stabiliteit tijdens het wassen.

Symptoom 1: LG wasmachine maakt veel lawaai tijdens het centrifugeren.

 • Oorzaak: Versleten of beschadigde schokdempers
 • Oplossing: Vervang de schokdempers

Symptoom 2: LG wasmachine schudt of beweegt ongewoon veel tijdens het wassen.

 • Oorzaak: Versleten of beschadigde schokdempers
 • Oplossing: Vervang de schokdempers

Hoe vervang je de schokdempers van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Zoek de schokdempers: De schokdempers bevinden zich meestal aan de onderkant van de wasmachine en zijn bevestigd aan het chassis en de trommel.
 3. Verwijder de oude schokdempers: Verwijder de bevestigingsschroeven of klemmen die de oude schokdempers op hun plaats houden. Verwijder de oude schokdempers voorzichtig uit uw LG wasmachine.
 4. Installeer de nieuwe schokdempers: Plaats de nieuwe schokdempers op hun plaats en bevestig ze met de schroeven of klemmen die je eerder hebt verwijderd. Zorg ervoor dat de schokdempers goed vastzitten en stevig zijn bevestigd.
 5. Sluit de wasmachine aan: Sluit uw LG wasmachine weer aan op de stroombron.
 6. Test de wasmachine: Schakel de wasmachine in en laat een kort wasprogramma draaien om te controleren of de trommel correct beweegt en of de nieuwe schokdempers het lawaai en de beweging verminderen.

Afdichting (manchet) LG wasmachine defect

De deurmanchet kan verslijten of lekken, wat leidt tot waterlekkage in de machine.

Symptoom 1: Water lekt uit de LG wasmachine.

 • Oorzaak: Scheuren of gaten in de deurmanchet
 • Oplossing: Vervang de deurmanchet

Symptoom 2: LG wasmachine geeft een foutmelding gerelateerd aan waterlekkage.

 • Oorzaak: Defecte deurmanchet
 • Oplossing: Vervang de deurmanchet

Hoe vervang je het deurmanchet van een LG wasmachine?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw LG wasmachine is uitgeschakeld en losgekoppeld van de stroombron. Het is belangrijk om voor je eigen veiligheid te zorgen voordat je met de reparatie begint.
 2. Verwijder het oude deurmanchet: Verwijder de bevestigingsschroeven of klemmen die de deurmanchet op zijn plaats houden. Trek voorzichtig aan de deurmanchet om deze los te maken van uw LG wasmachine.
 3. Maak de randen van de deuropening schoon: Maak de randen van de deuropening goed schoon en verwijder alle resten van de oude deurmanchet.
 4. Installeer de nieuwe deurmanchet: Plaats de nieuwe deurmanchet op zijn plaats en bevestig deze met de schroeven of klemmen die je eerder hebt verwijderd. Zorg ervoor dat de deurmanchet goed op zijn plaats zit en sluit de openingen aan op de juiste plek.
 5. Controleer op waterlekkage: Schakel uw LG wasmachinewasmachine in en laat het water lopen om te controleren of de nieuwe deurmanchet goed is geïnstalleerd en er geen waterlekkage is.

Waterinlaatklep LG wasmachine defect

Waterinlaatklep kan defect raken, waardoor de machine niet voldoende water krijgt tijdens het wassen.

Motor LG wasmachine defect

Motor kan oververhit raken of defect raken, wat resulteert in een machine die niet start of niet draait.

Lagers LG wasmachine defect

Lagers kunnen slijten, wat leidt tot een luidruchtige machine of problemen met de trommelbeweging.

Trommelrollen LG wasmachine defect

Trommelrollen kunnen slijten of raken beschadigd, wat kan leiden tot een luidruchtige machine of problemen met de trommelbeweging.

Drukschakelaar LG wasmachine defect

Drukschakelaar kan defect raken, wat problemen veroorzaakt met het waterniveau tijdens het wassen.

Thermostaten LG wasmachine defect

Thermostaten regelen de temperatuur tijdens het wassen en kunnen kapot gaan, wat leidt tot oververhitting of niet goed wassen van kleding.

Slangen en leidingen LG wasmachine defect

Slangen en leidingen kunnen verstopt of beschadigd raken, waardoor de machine minder efficiënt werkt of oververhit raakt.

Elektronische besturingskaart LG wasmachine defect

Elektronische besturingskaart kan defect raken, wat leidt tot onjuiste of inconsistente prestaties van de wasmachine.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle LG Wasmachine apparaten.