Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Ignis Wasdroger onderdelen

Zoekt u naar een Ignis onderdeel voor uw wasdroger apparaat?

Om alle Ignis onderdelen te vinden gebuikt u het zoekveld boven en onze krachtige zoekfunctie zal alle leverbare onderdelen voor gegeven model voor u vinden. Om juiste serviceonderdelen te kunnen vinden, hebben wij enkele gegevens nodig, namelijk het typenummer (modelnummer) van uw apparaat.

wasdroger Ignis onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het typenummer (modelnummer).

Heeft u onderdelen zoals ontstoor-filter, pompmotor, achterwand of borstel nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? U kunt altijd bij ons terecht voor alle originele service onderdelen dat u nodig heeft. U vindt bij ons een groot assortiment reparatie onderdelen bruingoed en witgoed.

Ignis Wasdroger modellenWasroger Ignis - algemene informatie

Een Ignis wasdroger is een elektrisch huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om vochtige kleding te drogen na het wassen. Er zijn verschillende soorten wasdrogers, waaronder condensdrogers, warmtepompdrogers en luchtafvoerdrogers.

Een Ignis condensdroger heeft een verwarmingselement dat warme lucht in de trommel blaast, waardoor het vocht uit de natte kleding verdampt. Het vochtige lucht wordt vervolgens opgevangen in een condensatiebak of afgevoerd via een waterafvoerslang.

Een Ignis warmtepompdroger werkt op dezelfde manier als een condensdroger, maar gebruikt een warmtepomp om de lucht te verwarmen in plaats van een verwarmingselement. Dit maakt het apparaat energiezuiniger en beter voor het milieu.

Een Ignis luchtafvoerdroger blaast vochtige lucht uit de trommel via een luchtafvoerslang die naar buiten leidt. Dit type droger is minder energiezuinig dan de andere soorten en vereist regelmatige reiniging van de luchtafvoerslang om goed te functioneren.

Het onderhoud van een wasdroger is belangrijk om ervoor te zorgen dat het apparaat efficiënt werkt en veilig is om te gebruiken. Dit omvat regelmatige reiniging van de pluizenfilter en condensatiebak (indien van toepassing) en het controleren van de luchtafvoerslang (indien van toepassing) om verstoppingen te voorkomen.

Een wasdroger is een belangrijk apparaat in moderne huishoudens, vooral in gebieden met veel regen of vochtig weer. Het stelt mensen in staat om hun kleding snel en efficiënt te drogen, waardoor de tijd die nodig is om te drogen wordt verkort in vergelijking met luchtdrogen. Het hebben van een wasdroger kan ook handig zijn voor mensen met beperkte buitenruimte of voor degenen die in appartementen of huizen zonder tuin wonen. In het algemeen kan een wasdroger de wasroutine gemakkelijker en efficiënter maken.

Welke (andere) merken wasdrogers zijn er?

Er zijn verschillende merken van wasdrogers op de markt, elk met hun eigen kenmerken en functies. Enkele van de populaire merken zijn:

 • Bosch
 • Siemens
 • Miele
 • AEG
 • Whirlpool
 • Samsung
 • LG
 • Beko
 • Gorenje

Het verschil in functies en gemak kan variëren tussen de merken en modellen. Sommige drogers hebben bijvoorbeeld verschillende droogprogramma's voor verschillende soorten stoffen, terwijl andere extra functies hebben zoals een zelfreinigende condensor of een anti-kreuk cyclus. Het is belangrijk om de kenmerken en specificaties van verschillende merken en modellen te vergelijken om de beste wasdroger voor jouw behoeften te vinden.

Welke onderdelen van een wasdroger gaan het meest kapot?

Enkele van de meest voorkomende onderdelen van een Ignis wasdroger die kunnen slijten of kapot kunnen gaan zijn:

 • Trommelriem Ignis wasdroger: Deze riem drijft de trommel van de wasdroger aan en kan na verloop van tijd uitrekken, verslijten of breken.
 • Lagers Ignis wasdroger: De lagers ondersteunen de trommel en zorgen ervoor dat deze soepel draait. Na verloop van tijd kunnen ze verslijten of beschadigd raken, wat kan leiden tot een piepend of knarsend geluid tijdens het drogen.
 • Thermostaat Ignis wasdroger: De thermostaat regelt de temperatuur in de wasdroger. Als deze defect raakt, kan de droger oververhit raken of niet goed drogen.
 • Verwarmingselement Ignis wasdroger: Het verwarmingselement verwarmt de lucht die door de trommel circuleert. Als het element defect raakt, kan de droger niet meer opwarmen en dus niet goed drogen.
 • Sensor Ignis wasdroger: Sommige wasdrogers zijn uitgerust met sensoren die de vochtigheid van de kleding meten en de droogtijd aanpassen. Als deze sensor defect raakt, kan de droger te lang drogen of helemaal niet meer werken.
 • Condensor Ignis wasdroger: In condensdrogers wordt de vochtige lucht opgevangen in een condensor en omgezet in water dat in een reservoir wordt opgevangen. Als de condensor verstopt raakt, kan de droger niet meer goed werken.
 • Filter Ignis wasdroger: Filters vangen stof en pluizen op die tijdens het drogen vrijkomen. Als het filter verstopt raakt, kan de droger oververhit raken of niet goed drogen.
 • Elektronische besturing Ignis wasdroger: Moderne wasdrogers hebben vaak geavanceerde elektronische besturingssystemen. Als deze systemen defect raken, kan de droger niet meer goed werken.
 • Deurvergrendeling Ignis wasdroger: De deurvergrendeling houdt de deur van de droger gesloten tijdens het drogen. Als deze defect raakt, kan de droger niet meer werken.

Waarom is het belangrijk om een wasdroger te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw Ignis wasdroger schoon te houden om ervoor te zorgen dat deze efficiënt werkt en om mogelijke brandgevaarlijke situaties te voorkomen. Een wasdroger kan bijvoorbeeld verstopt raken met pluisjes, waardoor de luchtstroom beperkt wordt en de droger harder moet werken om de kleding te drogen, wat kan leiden tot oververhitting en brandgevaar.

Om de wasdroger schoon te houden, is het belangrijk om regelmatig de pluizenfilter schoon te maken na elke droogbeurt. Dit zorgt ervoor dat de luchtstroom vrij blijft en de droger efficiënt kan werken. Het is ook belangrijk om regelmatig de slang aan de achterkant van de droger te controleren op pluisjes en deze schoon te maken.

Daarnaast kan het ook nuttig zijn om jaarlijks de binnenkant van de droger grondig te reinigen. Dit kan worden gedaan met een speciale drogerreiniger die in de handel verkrijgbaar is. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en uw Ignis droger grondig te laten drogen voordat deze weer in gebruik wordt genomen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Ignis Wasdroger - afdichting condensor toebeh. steekverbindingen overloop reduktiestuk condenswater afvoerslang trommellager voorzijde.