Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Pelgrim Vrieskast onderdelen

Zoekt u een Pelgrim onderdeel voor uw vrieskast apparaat?

Gebruikt u onze krachtige zoekfunctie (het zoekveld boven) om alle Pelgrim reparatie onderdelen snel te vinden. Om het juiste onderdeel te kunnen bestellen, hebben wij enkele gegevens van uw apparaat nodig, namelijk het modelnummer (typenummer).

vrieskast Pelgrim onderdelen zoeken infographics

Hier kunt u lezen hoe vindt u het typenummer plaatje.

Heeft u stekkers, meteronderdelen, voetje of demper vrieskast nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor fabrieknieuwe reparatie onderdelen kunt u altijd bij ons terecht. Bij ons vindt u een groot assortiment nieuwe reparatie onderdelen witgoed en bruingoed.

Pelgrim Vrieskast modellenVrieskast Pelgrim - algemene informatie

Een Pelgrim vrieskast functioneert door middel van een koelsysteem dat warmte uit de vriesruimte verwijdert en afvoert naar de buitenkant van de koelkast. Het koelsysteem bestaat uit een compressor, een condensor, een verdamper en een expansieventiel.

De compressor perst het koelmiddel (meestal freon) samen en pompt het door de condensor, waar het koelmiddel afkoelt en condenseert. Het vloeibare koelmiddel stroomt vervolgens door het expansieventiel en wordt omgezet in een gasvormige toestand. Dit zorgt voor een snelle daling van de temperatuur in de verdamper, waardoor het koelmiddel warmte uit de vriesruimte kan opnemen en weer terug kan stromen naar de compressor om het proces te herhalen.

Om de temperatuur in de vriesruimte te regelen, wordt een thermostaat gebruikt die het koelsysteem aanstuurt en de compressor laat draaien totdat de gewenste temperatuur is bereikt. In de vriesruimte bevindt zich een ventilator die de koude lucht door de ruimte circuleert en ervoor zorgt dat de temperatuur overal gelijk is.

Er zijn verschillende soorten Pelgrim vrieskasten, waaronder:

 • Staande Pelgrim vrieskasten: Dit zijn de meest voorkomende vrieskasten en worden meestal geleverd in twee maten, namelijk 60 cm en 70 cm breed. Ze hebben verschillende capaciteiten, variërend van ongeveer 100 tot meer dan 400 liter.
 • Kistvriezers: Dit type Pelgrim vriezer heeft een deksel dat omhoog kan worden geklapt en is ideaal voor het opslaan van grotere items. Ze zijn meestal beschikbaar in maten van 100 tot 500 liter.
 • Inbouw Pelgrim vrieskasten: Deze vrieskasten zijn ontworpen om in een keukenkastje te worden ingebouwd en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze zijn ideaal voor mensen die niet veel vriesruimte nodig hebben en willen dat hun vriezer niet opvalt.
 • Mini Pelgrim vrieskasten: Dit type vrieskast is ideaal voor mensen die slechts een kleine hoeveelheid vriesruimte nodig hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen gemakkelijk op een aanrecht of tafel worden geplaatst.
 • Combinatie vriezer-koelkasten: Dit type Pelgrim vrieskast is ontworpen om te worden gebruikt als koelkast en vriezer in één apparaat. Het koelgedeelte bevindt zich meestal bovenaan, terwijl het vriesgedeelte zich onderaan bevindt.

Het verschil in functies en gemak hangt af van het merk en model van de vrieskast. Sommige Pelgrim vrieskasten hebben bijvoorbeeld automatische ontdooifuncties, terwijl andere dat niet hebben. Sommige hebben een snelvriesfunctie, terwijl andere dat niet hebben.

Welke (andere) merken vrieskasten zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van vrieskasten beschikbaar, waaronder Miele, Bosch, Siemens, AEG, Liebherr, Samsung, Whirlpool en nog veel meer.

De verschillen in functies en gemak variëren afhankelijk van het merk en het model van de vrieskast. Enkele van de belangrijkste functies om op te letten bij het kiezen van een vrieskast zijn de capaciteit, de energie-efficiëntieklasse, de indeling van de opbergruimte en de beschikbare functies zoals no-frost en snelvriezen.

Sommige merken bieden ook speciale functies, zoals intelligente sensoren die automatisch de temperatuur en vochtigheid van de vrieskast regelen, of slimme technologie waarmee je de vrieskast kunt bedienen met een app op je smartphone.

Welke onderdelen van een vrieskast gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen van een Pelgrim vrieskast die kapot kunnen gaan zijn de thermostaat, de ventilator, de compressor, de verdamper en de condensor. Andere onderdelen, zoals de deurrubbers en de verlichting, kunnen ook na verloop van tijd slijten en vervanging nodig hebben.

Waarom is het belangrijk om een vrieskast te reinigen en te ondehouden?

Hieronder staan enkele tips voor het reinigen en onderhouden van uw Pelgrim vrieskast:

 • Ontdooien: Als de vrieskast niet zelf ontdooit, is het belangrijk om deze regelmatig handmatig te ontdooien om opbouw van ijs te voorkomen. Dit kan de prestaties van de vrieskast beïnvloeden en kan leiden tot hogere energierekeningen.
 • Reinigen: Veeg de binnenkant van de vrieskast regelmatig schoon met een vochtige doek en milde zeep om morsen en voedselresten te verwijderen. Verwijder planken en laden en was ze af met een milde zeepoplossing. Spoel ze goed af en droog ze volledig voordat je ze terugplaatst.
 • Voedselorganisatie: Houd voedsel georganiseerd en zorg ervoor dat er geen voedsel of vloeistoffen op de vrieskastplanken of -wanden terechtkomen. Verwijder verlopen voedsel om geuren en bacteriën te voorkomen.
 • Luchtstroming: Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom rondom de vrieskast is, zodat deze efficiënt kan werken. Plaats geen grote objecten of voedselverpakkingen tegen de achterkant van de Pelgrim vrieskast.
 • Onderhoud: Controleer regelmatig of de deurrubbers goed sluiten en vervang deze indien nodig. Reinig de condensor- en compressoronderdelen indien nodig met een stofzuiger om stofophoping te voorkomen.

Je kunt de Pelgrim vrieskast reinigen met een vochtige doek en milde zeep, of met een speciale reiniger voor vrieskasten. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of schuursponsjes, omdat deze krassen op de oppervlakken kunnen maken.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Pelgrim apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Pelgrim Vrieskast - regelaar rekplaat condensator bevestigingsdelen box-kist timer.