Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Vleesmolen

Vleesmolen onderdelen

Vleesmolen top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Vleesmolen - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Vleesmolen fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Vleesmolen apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Vleesmolen - algemene informatie

Een vleesmolen is een keukenapparaat waarmee vlees kan worden gemalen en verwerkt tot verschillende vormen, zoals gehakt of worst. Het werkt door het vlees door een trechter te voeren en het vervolgens door een reeks schijven te persen met kleine gaatjes. Naarmate het vlees door de gaatjes gaat, wordt het vermalen en uitgeworpen uit de voorkant van de machine.

De vleesmolen bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een trechter, een wormas, messen en verschillende schijven met verschillende gaatjesgroottes. Het vlees wordt in de trechter geplaatst en door de wormas naar de messen geduwd. De messen snijden het vlees in kleinere stukjes en de schijven bepalen de grootte van de stukjes.

Vleesmolens kunnen handmatig worden bediend met een zwengel, maar er zijn ook elektrische vleesmolens die het proces automatisch uitvoeren.

Vleesmolens zijn er in verschillende soorten en maten, maar over het algemeen worden ze gebruikt om vlees te malen en te hakken. Er zijn handmatige en elektrische vleesmolens. Handmatige vleesmolens zijn vaak kleiner en goedkoper, terwijl elektrische vleesmolens groter en duurder zijn, maar meer kracht en functies bieden.

Er zijn ook verschillende soorten vleesmolens op basis van hun capaciteit en gebruik. Een gewone vleesmolen is geschikt voor thuisgebruik en kan voldoende vlees malen voor een maaltijd. Een commerciële vleesmolen is daarentegen groter en krachtiger en wordt meestal gebruikt in slagerijen of restaurants om grote hoeveelheden vlees te malen.

Sommige vleesmolens worden geleverd met verschillende messen en schijven, waardoor je de textuur en grootte van het gemalen vlees kunt variëren. Andere vleesmolens hebben ook een worstvullerfunctie, waarmee je worsten kunt maken.

Welke (andere) merken vleesmolens zijn er?

Hier zijn enkele van de bekendste merken:

 • KitchenAid: KitchenAid is een populair merk van huishoudelijke apparaten en biedt verschillende vleesmolens aan als aanvulling op hun standmixers.
 • Kenwood: Kenwood heeft een aantal krachtige en veelzijdige vleesmolens op de markt die geschikt zijn voor zowel huishoudelijk als commercieel gebruik.
 • Bosch: Bosch is een toonaangevend merk van huishoudelijke apparaten en biedt vleesmolens aan die krachtig en gemakkelijk te gebruiken zijn.
 • Philips: Philips biedt ook vleesmolens aan, die zijn ontworpen om snel en efficiënt vlees te malen.
 • Moulinex: Moulinex is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige huishoudelijke apparaten, waaronder vleesmolens die zijn ontworpen voor gebruiksgemak en duurzaamheid.

Het verschil tussen de verschillende merken kan liggen in de kracht van de motor, het aantal accessoires dat wordt meegeleverd, de duurzaamheid van het apparaat en de prijs.

Welke onderdelen van een vleesmolen gaan het meest kapot?

De onderdelen van een vleesmolen die het meest vatbaar zijn voor slijtage en mogelijke defecten zijn onder meer:

 • Maalschijven vleesmolen: deze slijten na verloop van tijd door het malen van vlees en kunnen vervormen of beschadigd raken.
 • Messen vleesmolen: de messen van een vleesmolen kunnen bot worden na verloop van tijd en moeten regelmatig worden geslepen of vervangen.
 • Afdichtingen vleesmolen: de afdichtingen op de as van de vleesmolen kunnen verslijten of beschadigd raken, waardoor er olie of vleessap kan lekken.
 • Onderdelen van de motor: sommige onderdelen van de motor, zoals de koolborstels, kunnen na verloop van tijd verslijten en moeten worden vervangen.
 • Voedselstamper vleesmolen: de voedselstamper kan na verloop van tijd barsten of breken als er te veel druk op wordt uitgeoefend.

Waarom is het belangrijk om een vleesmolen te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de vleesmolen goed schoon te maken en te onderhouden om te voorkomen dat er voedselresten achterblijven en bacteriën zich kunnen ophopen. Het onderhoud van uw vleesmolen is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de machine soepel blijft werken en langer meegaat.

Hieronder vind je enkele stappen die je kunt volgen om je vleesmolen schoon te maken en te onderhouden:

 • Reinig de vleesmolen na elk gebruik. Dit kan worden gedaan door alle losse onderdelen te verwijderen en ze met de hand af te wassen in warm water met afwasmiddel.
 • Als er nog voedselresten achterblijven, kun je een zachte borstel of een tandenborstel gebruiken om de onderdelen schoon te maken.
 • Droog de onderdelen af met een schone doek en laat ze goed drogen voordat je ze terugplaatst.
 • Smeer af en toe een beetje voedselveilige olie op de metalen onderdelen om roestvorming te voorkomen.
 • Controleer regelmatig de messen en platen op slijtage. Als ze beschadigd of versleten zijn, moeten ze worden vervangen om ervoor te zorgen dat de vleesmolen goed blijft werken en veilig is om te gebruiken.
 • Zorg ervoor dat je de vleesmolen niet onderdompelt in water of in de vaatwasser plaatst, tenzij anders aangegeven in de handleiding.
 • Volg de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant in de handleiding voor jouw specifieke model vleesmolen.

Het is belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken die veilig zijn voor de machine en voor voedsel. Over het algemeen zijn een zachte borstel of tandenborstel en afwasmiddel voldoende om de vleesmolen schoon te maken en te onderhouden.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Vleesmolen.