Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Vaatwasser

Vaatwasser onderdelen

Vaatwasser top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Vaatwasser - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Vaatwasser fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Vaatwasser apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Vaatwasser - algemene informatie

Een vaatwasser is een apparaat dat bedoeld is om vaatwerk schoon te maken. Het heeft verschillende onderdelen, waaronder een pomp, een verwarmingselement, een wasarm en een afvoersysteem.

Het vaatwerk wordt in de vaatwasser geplaatst en de deur wordt gesloten. Vervolgens wordt er water in de vaatwasser gepompt door de pomp. Dit water wordt vervolgens verwarmd door het verwarmingselement tot de gewenste temperatuur is bereikt.

Tijdens het wasprogramma draait de wasarm rond, die het water en het wasmiddel door de vaatwasser verspreidt. Hierdoor worden de vaatwerk en het bestek schoongemaakt. Na het wasprogramma wordt het water afgevoerd via het afvoersysteem.

Sommige vaatwassers hebben extra functies, zoals een droogfunctie om het vaatwerk te drogen na het wassen. Andere vaatwassers hebben een eco-programma om energie te besparen of een stil programma voor gebruik 's nachts.

Er zijn verschillende soorten vaatwassers op de markt, waaronder:

 • Inbouw vaatwassers: Dit zijn vaatwassers die in een keukenkastje worden ingebouwd en daarmee naadloos opgaan in het keukeninterieur.
 • Onderbouw vaatwassers: Dit zijn vaatwassers die onder het keukenblad worden geplaatst en niet in een keukenkastje worden ingebouwd.
 • Vrijstaande vaatwassers: Dit zijn losstaande vaatwassers die overal in de keuken of daarbuiten geplaatst kunnen worden.
 • Vaatwassers kunnen ook worden ingedeeld op basis van hun capaciteit. De meest gangbare formaten zijn 45 cm en 60 cm breed.

Het verschil in functies en gemak tussen merken van vaatwassers kan variëren. Sommige merken hebben bijvoorbeeld speciale functies om de vaat extra goed schoon te maken, terwijl andere merken zich meer richten op het energiezuinig maken van de vaatwasser.

Welke (andere) merken vaatwassers zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van vaatwassers op de markt, elk met hun eigen unieke functies en voordelen. Hier zijn enkele van de bekendste merken:

 • Bosch: Dit Duitse merk staat bekend om zijn energie-efficiënte vaatwassers met stille werking en veel handige functies zoals automatische programma's en speciale wascycli voor glaswerk.
 • Miele: Miele vaatwassers zijn duurzaam, betrouwbaar en hebben uitstekende reinigingsprestaties. Ze bieden ook veel verschillende programma's en functies, waaronder een "halve lading" optie om water en energie te besparen.
 • Siemens: Siemens vaatwassers hebben een uitstekende reputatie voor betrouwbaarheid en prestaties. Ze bieden ook innovatieve functies zoals een "intensieve zone" die specifiek gericht is op hardnekkige vuil en vlekken.
 • AEG: AEG vaatwassers hebben een slank en modern design en bieden uitstekende reinigingsprestaties en energiezuinige werking. Ze hebben ook handige functies zoals een "TimeSaver" programma dat de wascyclus verkort.
 • Whirlpool: Whirlpool vaatwassers hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en bieden veel handige functies zoals "PowerClean" voor hardnekkige vuil en "Start Delay" voor flexibiliteit in het plannen van de wascyclus.
 • Samsung: Samsung biedt vaatwassers met innovatieve functies zoals "Zone Booster" voor gerichte reiniging en een "FlexLoad" systeem voor flexibele plaatsing van servies en pannen.

Het verschil in functies en gemak kan per merk en model verschillen. Zo bieden sommige merken bijvoorbeeld speciale programma's voor het reinigen van delicate wijnglazen, terwijl andere merken zich meer richten op het besparen van water en energie.

Welke onderdelen van een vaatwasser gaan het meest kapot?

Enkele veelvoorkomende onderdelen van een vaatwasser die kunnen slijten of kapot kunnen gaan zijn:

 • Sproeiarmen vaatwasser: deze onderdelen zorgen voor het verdelen van het water tijdens het spoelproces. Na verloop van tijd kunnen ze verstopt raken of beschadigd raken, waardoor de vaat niet meer goed schoon wordt.
 • Pomp vaatwasser: de pomp is verantwoordelijk voor het rondpompen van het water door de vaatwasser. Als de pomp niet goed werkt, kan dit leiden tot een gebrek aan waterdruk en dus een slechte reiniging van de vaat.
 • Waterinlaatventiel vaatwasser: dit ventiel regelt de watertoevoer naar de vaatwasser. Als het ventiel niet goed werkt, kan er te weinig of te veel water in de vaatwasser komen.
 • Verwarmingselement vaatwasser: het verwarmingselement zorgt voor het opwarmen van het water in de vaatwasser. Als het element niet goed werkt, kan het water niet warm genoeg worden om de vaat goed te reinigen.
 • Filters vaatwasser: de filters in de vaatwasser zijn bedoeld om voedseldeeltjes en ander vuil uit het water te filteren. Als de filters verstopt raken, kan dit leiden tot slechte prestaties van de vaatwasser.
 • Deursloten vaatwasser: deursloten kunnen na verloop van tijd verslijten, waardoor de vaatwasser niet meer goed sluit en lekt.
 • Korven vaatwasser: korven van een vaatwasser kunnen ook kapot gaan, bijvoorbeeld door roest of beschadigingen. Het is belangrijk om de korven goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken om schade te voorkomen.

Waarom is het belangrijk om een vaatwasser te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw vaatwasser regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze efficiënt blijft werken en om onaangename geurtjes en ophoping van vuil te voorkomen. Hieronder staan een aantal tips voor het reinigen en onderhouden van een vaatwasser:

 • Verwijder voedselresten: Schraap voedselresten van borden en bestek af voordat je ze in de vaatwasser plaatst om te voorkomen dat de filters verstopt raken en om de efficiëntie van de vaatwasser te verbeteren.
 • Reinig de filters: Verwijder de filters regelmatig en maak ze schoon onder de kraan met een zachte borstel en afwasmiddel. Vervang de filters indien nodig.
 • Reinig de sproeiarmen: Controleer de sproeiarmen op verstoppingen en maak ze schoon indien nodig. Gebruik een tandenstoker of een naald om eventuele verstoppingen in de sproeiarmen te verwijderen.
 • Reinig de kuip: Maak de binnenkant van de vaatwasser regelmatig schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om vuil en vlekken te verwijderen.
 • Gebruik ontkalkingsmiddel: Als de vaatwasser hard water gebruikt, kan er kalkaanslag ontstaan. Gebruik regelmatig ontkalkingsmiddel om dit te voorkomen.
 • Controleer de afdichtingen: Controleer regelmatig de afdichtingen rond de deur van de vaatwasser en maak ze schoon om te voorkomen dat vuil en vuilophoping de werking van de vaatwasser beïnvloeden.
 • Voer een lege wascyclus uit: Voer regelmatig een lege wascyclus uit met een speciaal reinigingsmiddel voor vaatwassers om hardnekkige vuilresten te verwijderen en de binnenkant van uw vaatwasser grondig te reinigen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Vaatwasser.