Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

AEG Strijkmachine-strijkstation onderdelen

Heeft u onderdelen AEG strijkmachine-strijkstation nodig?

Gebruikt u onze zoekfunctie (het groene zoekveld boven) om onderdelen witgoed en onderdelen bruingoed snel te vinden. Natuurlijk, hebben wij enkele gegevens van uw apparaat nodig, namelijk het modelnummer van uw apparaat.

strijkmachine-strijkstation AEG onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het typenummer (modelnummer).

Heeft u onderdelen zoals netschakelaar, achterwand, cartridge, of misschien sluiting of plaat nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? U kunt altijd bij ons terecht voor alle onderdelen dat u nodig heeft. U vindt bij ons een groot assortiment nieuwe reparatie onderdelen witgoed, bruingoed en elektronica.

AEG Strijkmachine-strijkstation modellenStrijkmachine-strijkstation AEG - algemene informatie

Een AEG strijkmachine-strijkstation is een apparaat dat bestaat uit een strijkijzer en een aparte waterreservoir. Het werkt door middel van stoom die wordt opgewekt door het water in het reservoir te verwarmen. Het water wordt in kleine hoeveelheden naar het strijkijzer gepompt, waar het wordt omgezet in stoom en uit de gaatjes in de strijkzool wordt geblazen. Hierdoor wordt het strijken van kleding gemakkelijker en sneller. Strijkmachine-strijkstations zijn vaak krachtiger dan traditionele strijkijzers en kunnen meer stoom produceren.

Er zijn verschillende soorten AEG strijkmachines en strijkstations op de markt, waaronder:

 • Traditionele AEG strijkmachines - Dit zijn stand-alone machines die werken op stoom en speciaal zijn ontworpen om het strijken te vergemakkelijken. Ze zijn voorzien van een grote watertank en een krachtige stoomgenerator om het strijkproces te vergemakkelijken.
 • Stoomstrijkijzers - Dit zijn compacte AEG strijkijzers die zijn ontworpen om op stoom te werken en worden geleverd met een afneembare watertank. Ze zijn handig in gebruik en kunnen worden gebruikt om kleding te strijken en kreukels te verwijderen.
 • Professionele AEG strijkstations - Deze zijn ontworpen voor gebruik in een professionele omgeving, zoals een stomerij of kledingwinkel. Ze zijn voorzien van een grote watertank en een krachtige stoomgenerator om het strijken van grote hoeveelheden kleding te vergemakkelijken.
 • Draagbare AEG strijkstations - Dit zijn compacte strijkstations die gemakkelijk kunnen worden verplaatst en zijn ontworpen voor gebruik in kleine ruimtes. Ze zijn voorzien van een watertank en een stoomgenerator en kunnen worden gebruikt om kleding te strijken en kreukels te verwijderen.

Het verschil in functies en gemak tussen de verschillende soorten strijkmachines en strijkstations kan variëren afhankelijk van het merk en het model. Sommige zijn bijvoorbeeld voorzien van extra functies zoals automatische temperatuurregeling, anti-kalktechnologie en een verticale stoomfunctie om kreukels uit hangende kleding te verwijderen. Andere modellen zijn meer basic en zijn ontworpen voor eenvoudig gebruik thuis.

Welke (andere) merken strijkmachines en strijkstations zijn er?

Hieronder vindt u een aantal bekende merken en hun eigenschappen:

 • Philips: Philips biedt een breed scala aan strijkmachine-strijkstations die zijn ontworpen om snel en gemakkelijk te strijken. Deze stations hebben meestal een groot waterreservoir, waardoor u langer kunt strijken zonder bij te vullen. Ze hebben ook een automatische uitschakelfunctie en verschillende temperatuur- en stoominstellingen.
 • Tefal: Tefal heeft een aantal krachtige strijkmachine-strijkstations met een hoge stoomproductie. Sommige van deze stations hebben ook een verticale stoomfunctie, waarmee u kledingstukken kunt stomen zonder ze op een strijkplank te hoeven leggen.
 • Bosch: Bosch biedt enkele van de meest geavanceerde strijkmachine-strijkstations op de markt. Deze stations hebben meestal een ingebouwde pomp die automatisch water in de tank pompt, waardoor u snel kunt beginnen met strijken. Ze hebben ook een functie voor automatische uitschakeling en verschillende stoom- en temperatuurinstellingen.
 • Rowenta: Rowenta heeft een aantal strijkmachine-strijkstations die zijn ontworpen voor intensief gebruik. Deze stations hebben meestal een groot waterreservoir en een hoge stoomproductie, waardoor u snel en gemakkelijk kunt strijken. Ze hebben ook verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een automatische uitschakelfunctie en een vergrendeling voor het strijkijzer.
 • Laurastar: Laurastar is een ander populair merk van strijkmachine-strijkstations. Deze stations hebben meestal een krachtige stoomproductie en worden geleverd met een speciale strijkplank om het strijken nog gemakkelijker te maken. Ze hebben ook verschillende veiligheidsfuncties, waaronder een automatische uitschakelfunctie.

Welke onderdelen van een strijkmachine-strijkstation gaan het meest kapot?

Onderdelen van een AEG strijkmachine-strijkstation die het meest kapot kunnen gaan zijn onder andere:

 • Het verwarmingselement AEG strijkmachine: Dit is het onderdeel dat de warmte genereert die nodig is om de strijkzool op te warmen. Het kan na verloop van tijd defect raken of door oververhitting beschadigd raken.
 • De thermostaat AEG strijkmachine: Dit onderdeel regelt de temperatuur van het strijkijzer en kan na verloop van tijd defect raken, waardoor het strijkijzer niet meer op de juiste temperatuur kan worden gehouden.
 • De stoomgenerator AEG strijkmachine: Dit is het onderdeel dat stoom genereert om kleding gemakkelijker te kunnen strijken. Het kan verstopt raken door kalkaanslag of andere stoffen, waardoor de stoomproductie afneemt of zelfs volledig stopt.
 • De waterpomp AEG strijkmachine: Dit onderdeel pompt water vanuit het waterreservoir naar de stoomgenerator. Het kan defect raken of verstopt raken, waardoor het water niet meer goed kan worden gepompt.
 • De snoeren AEG strijkmachine: De snoeren van het strijkmachine-strijkstation kunnen na verloop van tijd beschadigd raken, waardoor het strijkijzer niet meer goed werkt of zelfs gevaarlijk kan zijn om te gebruiken.

Waarom is het belangrijk om een strijkmachine-strijkstation te reinigen en te ondehouden?

Een strijkmachine-strijkstation bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de watertank, het strijkijzer en de stoomgenerator. Het is belangrijk om deze onderdelen regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur van het apparaat te verlengen en goede prestaties te behouden.

Het reinigen van de watertank is een belangrijke stap omdat deze vaak mineralen en andere afzettingen verzamelt die de prestaties van het apparaat kunnen beïnvloeden. Om de watertank schoon te maken, kunt u deze vullen met een mengsel van water en azijn en het apparaat aanzetten om het mengsel door het systeem te laten circuleren. Spoel daarna de tank grondig met water en laat het apparaat drogen voordat u het opnieuw gebruikt.

Het strijkijzer moet ook regelmatig worden gereinigd om de stoomuitvoer en de levensduur van het apparaat te behouden. Gebruik een strijkijzerreiniger of een mengsel van water en azijn om de zoolplaat schoon te maken en eventuele opbouw van mineralen te verwijderen. Zorg ervoor dat u uw AEG strijkijzer goed afspoelt en laat het drogen voordat u het weer gebruikt.

De stoomgenerator kan ook mineralen en afzettingen verzamelen die de prestaties van het apparaat kunnen beïnvloeden. Gebruik een ontkalkingsmiddel dat geschikt is voor stoomgeneratoren om de afzettingen te verwijderen en de prestaties te herstellen. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt voor het ontkalken van uw specifieke apparaat.

Zorg er bij het reinigen van de AEG strijkmachine-strijkstation altijd voor dat het apparaat is uitgeschakeld en volledig is afgekoeld voordat u begint. Gebruik ook alleen reinigingsmiddelen die door de fabrikant worden aanbevolen om schade aan het AEG apparaat te voorkomen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde AEG apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen AEG Strijkmachine-strijkstation - afdichting bevestigingsdelen kast accu achterbehuizing dosiereinrichtung.