Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

AEG Strijkijzer onderdelen

Bent u op zoek naar reparatie onderdelen AEG strijkijzer?

Gebruikt u onze krachtige zoekfunctie (het groene zoekveld boven) om onderdelen voor huishoudelijke apparaten snel te vinden. Om het passende serviceonderdeel te kunnen bestellen, hebben wij enkele gegevens van uw apparaat nodig, namelijk het typenummer (modelnummer).

strijkijzer AEG onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het typenummer.

Heeft u een onderdeel zoals b.v.b. magneetventiel, temperatuur regelaar, schroef of misschien deurslot nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? U kunt altijd bij ons terecht voor alle fabrieknieuwe service onderdelen dat u nodig heeft. U vindt bij ons een groot assortiment nieuwe serviceonderdelen witgoed en bruingoed.

AEG Strijkijzer modellenStrijkijzer AEG - algemene informatie

Een AEG strijkijzer werkt door middel van warmte en stoom om kleding en andere stoffen glad te strijken. Het ijzer wordt gevuld met water, dat wordt verwarmd tot de gewenste temperatuur. Vervolgens wordt er stoom geproduceerd die wordt gebruikt om de stof te bevochtigen en glad te strijken. Het strijkijzer wordt over de stof bewogen en de warmte en druk zorgen ervoor dat de vezels van de stof worden gladgestreken. Strijkijzers zijn er in verschillende soorten en maten, van eenvoudige modellen tot geavanceerde stoomstrijkijzers met verschillende functies.

Er zijn verschillende soorten AEG strijkijzers, waaronder:

 • Stoomstrijkijzer: Dit is het meest voorkomende type AEG strijkijzer. Het gebruikt stoom om de kleding te bevochtigen en kreukels glad te strijken.
 • Droogstrijkijzer: Dit is een eenvoudig AEG strijkijzer zonder stoomfunctie. Het is het meest geschikt voor materialen die geen vocht nodig hebben om kreukels te verwijderen, zoals synthetische stoffen.
 • Stoomgenerator: Dit type AEG strijkijzer wordt geleverd met een afzonderlijke watertank en een krachtig verwarmingselement. Het produceert meer stoom en kan meer kledingstukken achter elkaar strijken zonder bij te vullen.
 • Reisstrijkijzer: Dit type AEG strijkijzer is klein en draagbaar en ideaal voor op reis. Het is echter niet zo krachtig als een regulier strijkijzer.
 • Stoomdrukmachine: Dit is een professioneel AEG strijkijzer dat op hoge druk stoom afgeeft. Het wordt voornamelijk gebruikt door stomerijen en grote wasruimtes.
 • Strijksysteem AEG: Dit is een combinatie van een stoomgenerator en een strijkplank. Het biedt een groter strijkoppervlak en is handiger voor het strijken van grote kledingstukken zoals lakens en dekbedovertrekken.
 • Automatisch AEG strijkijzer: Dit type strijkijzer heeft een geautomatiseerde functie die de temperatuur en de hoeveelheid stoom aanpast aan de stof. Het is handig voor mensen die niet veel ervaring hebben met het strijken van verschillende soorten stoffen.

Welke (andere) merken strijkijzers zijn er?

Er zijn veel verschillende merken strijkijzers op de markt, elk met hun eigen kenmerken en functies. Enkele bekende merken zijn Philips, Braun, Tefal, Rowenta en Bosch. Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de meest populaire merken en hun belangrijkste kenmerken:

 • Philips: Philips is een van de meest populaire merken voor strijkijzers. Hun strijkijzers zijn vaak uitgerust met een stoomfunctie, automatische temperatuurregeling en een antikalksysteem. Philips heeft ook een aantal geavanceerde modellen die beschikken over een ingebouwde stoomgenerator voor extra krachtige stoom.
 • Braun: Braun is een ander populair merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige strijkijzers. Hun strijkijzers zijn vaak uitgerust met een krachtige stoomfunctie en een uniek Eloxal-strijkoppervlak dat zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt dat kleding aan het strijkijzer blijft plakken.
 • Tefal: Tefal is een merk dat bekend staat om zijn innovatieve strijkijzers. Hun strijkijzers zijn vaak voorzien van een anti-druppelsysteem, automatische uitschakeling en een keramische strijkzool die zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt dat kleding aan het strijkijzer blijft plakken.
 • Rowenta: Rowenta is een ander populair merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige strijkijzers. Hun strijkijzers zijn vaak uitgerust met een krachtige stoomfunctie, een anti-druppelsysteem en een unieke Microsteam-strijkzool die zorgt voor een optimale stoomverdeling en een perfect resultaat.
 • Bosch: Bosch is een merk dat bekend staat om zijn innovatieve strijkijzers. Hun strijkijzers zijn vaak voorzien van een krachtige stoomfunctie, een unieke i-Temp-functie die automatisch de juiste temperatuur en stoomhoeveelheid instelt en een ceranium-glissée-strijkzool die zorgt voor een optimale glijdende werking.

Welke onderdelen van een strijkijzer gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen van een AEG strijkijzer die kapot kunnen gaan zijn:

 • De zoolplaat AEG strijkijzer: dit is het onderdeel van het strijkijzer dat in contact komt met de kleding. Het kan beschadigd raken als het strijkijzer over een hard oppervlak wordt geschraapt, of als er iets op de zoolplaat valt.
 • Het snoer AEG strijkijzer: het snoer kan breken of beschadigd raken door regelmatig gebruik en het oprollen en opbergen van het strijkijzer.
 • De thermostaat AEG strijkijzer: de thermostaat regelt de temperatuur van het strijkijzer en kan na verloop van tijd af en toe uitvallen.
 • Het waterreservoir AEG strijkijzer: als het strijkijzer een stoomfunctie heeft, kan het waterreservoir beschadigd raken door kalkaanslag.
 • De stoomknop AEG strijkijzer: bij veelvuldig gebruik kan de stoomknop van het strijkijzer vast komen te zitten of niet goed meer werken.

Waarom is het belangrijk om een strijkijzer te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw AEG strijkijzer te reinigen en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze goed blijft functioneren en een langere levensduur heeft. Het voorkomt ook dat er vuil, kalk en andere ongewenste stoffen op de kleding terechtkomen tijdens het strijken.

Het is aan te raden om het strijkijzer na elk gebruik schoon te maken en kalkaanslag te verwijderen om de levensduur van het apparaat te verlengen. Gebruik hiervoor een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Als er hardnekkige kalkaanslag is, kan een mengsel van water en azijn worden gebruikt om dit te verwijderen.

Om het strijkijzer te onderhouden, is het belangrijk om de strijkzool regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen. Het is ook belangrijk om het waterreservoir regelmatig te legen en uw AEG strijkijzer goed op te bergen op een droge plaats.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde AEG apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen AEG Strijkijzer - klep ventiel doseerventiel kabel in handvat toebehoren greep hendel rooster.