Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Stofzuiger

Stofzuiger onderdelen

Stofzuiger top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Stofzuiger - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Stofzuiger fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Stofzuiger apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Stofzuiger - algemene informatie

Een stofzuiger werkt door een luchtstroom te creëren die stof en vuil van een oppervlak aantrekt en opzuigt in een stofreservoir of stofzak. Het apparaat heeft een elektrische motor die een ventilator aandrijft die de lucht in beweging brengt. De lucht wordt door een buis gezogen en passeert een filter om stof en vuil uit de lucht te verwijderen. Vervolgens wordt de lucht uitgeblazen uit de stofzuiger en terug in de kamer. Moderne stofzuigers hebben verschillende hulpstukken en instellingen om het schoonmaken van verschillende oppervlakken en meubels te vergemakkelijken.

Er zijn verschillende soorten stofzuigers beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele van de meest voorkomende typen zijn:

 • Sledestofzuigers: Dit zijn de meest voorkomende soorten stofzuigers. Ze hebben een grote stofzak die achter de machine aan sleept. Ze zijn zeer veelzijdig en worden gebruikt voor het reinigen van tapijten, vloeren en andere oppervlakken.
 • Stokstofzuigers: Dit zijn stofzuigers met een lange steel en een kleinere stofcontainer. Ze zijn licht van gewicht en zeer draagbaar, waardoor ze gemakkelijk te manoeuvreren zijn. Ze zijn ideaal voor het schoonmaken van trappen, meubels en andere moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Handstofzuigers: Dit zijn kleine, draagbare stofzuigers die worden aangedreven door een batterij. Ze zijn perfect voor het opruimen van kleine rommel en stof op oppervlakken zoals tafels, banken en autostoelen.
 • Robotstofzuigers: Dit zijn autonome stofzuigers die automatisch door uw huis bewegen en stof en vuil opzuigen. Ze zijn uitgerust met sensoren die hen in staat stellen obstakels te vermijden en rond te navigeren zonder uw hulp.
 • Zakloze stofzuigers: Dit zijn stofzuigers die geen stofzak gebruiken om vuil op te vangen. In plaats daarvan gebruiken ze filters om het vuil op te vangen en kunnen deze worden geleegd en gereinigd voor hergebruik.
 • Centrale stofzuigers: Dit zijn stofzuigers die zijn aangesloten op een centraal stofzuigsysteem in uw huis. Ze zijn krachtig en vereisen geen fysieke inspanning om te gebruiken, omdat de machine zich op een vaste plaats bevindt.
 • Draagbare stofzuigers: Dit zijn kleine, handmatige stofzuigers die ideaal zijn voor het reinigen van auto's, caravans en boten.

Welke (andere) merken stofzuigers zijn er?

Enkele bekende merken zijn:

 • Dyson - Dyson is bekend om zijn krachtige stofzuigers zonder zak en is een populaire keuze voor mensen met huisdieren en allergieën. Ze hebben ook een assortiment draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.
 • Miele - Miele staat bekend om zijn duurzame en betrouwbare stofzuigers met een hoge zuigkracht en geavanceerde filtersystemen. Ze bieden ook een breed scala aan modellen, waaronder zakloze stofzuigers, robotstofzuigers en stofzuigers met zak.
 • Philips - Philips produceert stofzuigers met hoge zuigkracht en geavanceerde filtersystemen, inclusief HEPA-filters, die helpen om allergenen en stof te verwijderen. Ze bieden ook verschillende modellen, waaronder draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.
 • Bosch - Bosch produceert stofzuigers met een laag geluidsniveau en geavanceerde filtersystemen, waaronder HEPA-filters. Ze bieden ook verschillende modellen, waaronder stofzuigers met zak en zonder zak, draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.
 • Shark - Shark staat bekend om zijn krachtige stofzuigers zonder zak en hun unieke Lift-Away-technologie, waarmee de stofzuiger kan worden omgezet in een draagbare stofzuiger. Ze bieden ook verschillende modellen, waaronder draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.
 • AEG - AEG produceert stofzuigers met geavanceerde filtersystemen en krachtige zuigkracht. Ze bieden ook verschillende modellen, waaronder stofzuigers met zak en zonder zak, draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.
 • Electrolux - Electrolux produceert stofzuigers met geavanceerde filtersystemen en krachtige zuigkracht. Ze bieden ook verschillende modellen, waaronder stofzuigers met zak en zonder zak, draadloze stofzuigers en robotstofzuigers.

Het verschil in functies en gemak hangt af van het type stofzuiger. Zakloze stofzuigers zijn bijvoorbeeld gemakkelijker te onderhouden omdat er geen zakken hoeven te worden vervangen, terwijl stofzuigers met zak over het algemeen minder onderhoud vergen. Robotstofzuigers bieden het gemak van automatisch schoonmaken, terwijl draadloze stofzuigers het voordeel bieden van snoerloos reinigen en gemakkelijke wendbaarheid.

Welke onderdelen van een stofzuiger gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen die kapot kunnen gaan bij een stofzuiger zijn:

 • De stofzuigerzak stofzuiger: Deze kan scheuren of verstopt raken, waardoor de stofzuiger minder goed werkt. Het is daarom belangrijk om de stofzuigerzak regelmatig te vervangen.
 • De zuigmond stofzuiger: Deze kan versleten raken of verstopt raken door bijvoorbeeld haren. Het is belangrijk om de zuigmond regelmatig te controleren en schoon te maken.
 • De slang stofzuiger: Deze kan knikken of scheuren, waardoor de stofzuiger minder goed werkt. Het is belangrijk om de slang regelmatig te controleren op beschadigingen.
 • De motor stofzuiger: Deze kan oververhit raken of kapot gaan door bijvoorbeeld overbelasting. Het is belangrijk om de stofzuiger niet te lang achter elkaar te gebruiken en de motor regelmatig te laten controleren.
 • Het snoer stofzuiger: Dit kan breken of beschadigd raken, waardoor de stofzuiger niet meer goed werkt of zelfs gevaarlijk kan zijn. Het is belangrijk om het snoer regelmatig te controleren en niet te trekken aan het snoer om de stofzuiger te verplaatsen.
 • De filters stofzuiger: Deze kunnen verstopt raken, waardoor de stofzuiger minder goed werkt en de lucht die uitgeblazen wordt niet meer schoon is. Het is belangrijk om de filters regelmatig te vervangen of schoon te maken.
 • De wielen stofzuiger: Deze kunnen beschadigd raken of vastlopen, waardoor de stofzuiger minder goed werkt. Het is belangrijk om de wielen regelmatig schoon te maken en te controleren op beschadigingen.

Waarom is het belangrijk om een stofzuiger te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw stofzuiger regelmatig te reinigen en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren en om de levensduur te verlengen. Het regelmatig reinigen van de stofzuiger zorgt er ook voor dat de lucht die uit de stofzuiger wordt uitgeblazen schoon blijft, waardoor de luchtkwaliteit in huis wordt verbeterd.

Hier zijn enkele tips voor het reinigen en onderhouden van uw stofzuiger:

 • Legen van de stofcontainer of vervangen van de stofzuigerzak: Zorg ervoor dat de stofcontainer regelmatig wordt geleegd of de stofzuigerzak wordt vervangen, afhankelijk van het type stofzuiger dat u heeft. Dit voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat de stofzuiger efficiënt blijft werken.
 • Reinigen van de filters: Stofzuigers hebben verschillende soorten filters, zoals de motorfilter en de uitblaasfilter. Deze filters moeten regelmatig worden gereinigd om verstoppingen te voorkomen. De filters kunnen worden gereinigd met een zachte borstel of door ze onder stromend water te spoelen. Zorg ervoor dat de filters volledig droog zijn voordat u ze terugplaatst in uw stofzuiger.
 • Reinigen van de stofzuigermond: Verwijder regelmatig vuil en haren van de stofzuigermond om verstoppingen te voorkomen en de zuigkracht te behouden. Dit kan worden gedaan met een borstel of door de mond onder stromend water te spoelen.
 • Controleer de stofzuigerslang: Controleer de stofzuigerslang regelmatig op scheuren of andere beschadigingen. Als er een scheur in de slang zit, kan de zuigkracht van uw stofzuiger worden verminderd.
 • Reinig de behuizing: Reinig de buitenkant van de stofzuiger regelmatig met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel.
 • Controleer de wielen: Controleer regelmatig de wielen van de stofzuiger op vuil en haren. Verwijder eventuele haren of vuil om ervoor te zorgen dat de wielen soepel blijven draaien.
 • Onderhoud van de motor: De motor van de stofzuiger kan worden gereinigd met perslucht om stof en vuil te verwijderen. Raadpleeg de handleiding van de stofzuiger voor specifieke instructies.

Al deze onderhouds- en reinigingstaken kunnen worden uitgevoerd met behulp van een zachte borstel, een mild schoonmaakmiddel en eventueel perslucht.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Stofzuiger.