Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Schuurmachine

Schuurmachine onderdelen

Hieronder vind je alle Schuurmachine fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Schuurmachine apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Schuurmachine - algemene informatie:

Een schuurmachine is een elektrisch gereedschap dat wordt gebruikt om hout, metaal en andere materialen glad te maken, af te schuren en te polijsten. Er zijn verschillende soorten schuurmachines, zoals bandschuurmachines, vlakschuurmachines, excenterschuurmachines en deltaschuurmachines. Elke soort schuurmachine heeft zijn eigen unieke functies en toepassingen.

De meeste schuurmachines werken op netstroom en hebben verschillende snelheden en schuurdiameters, afhankelijk van het type. Bij het gebruik van een schuurmachine is het belangrijk om de juiste schuurschijf of -band te gebruiken en om de machine goed vast te houden om ongelukken te voorkomen.

De meest voorkomende typen schuurmachines zijn:

 • Bandschuurmachine: Dit is een krachtige machine die een continue strook schuurpapier gebruikt die rond twee wielen draait. Bandschuurmachines worden voornamelijk gebruikt voor het schuren van grote oppervlakken, zoals deuren, tafels en vloeren.
 • Excenterschuurmachine: Deze machine maakt gebruik van een ronddraaiende schuurzool die ook een oscillerende beweging maakt. Dit zorgt voor een zeer fijne afwerking en maakt het een goede keuze voor het schuren van meubels en ander houtwerk.
 • Vlakschuurmachine: Dit is een schuurmachine met een rechthoekige zool die heen en weer beweegt. Vlakschuurmachines worden voornamelijk gebruikt voor het schuren van grote, vlakke oppervlakken zoals tafels, kasten en vloeren.
 • Roterende schuurmachine: Deze schuurmachine heeft een ronddraaiende schijf die wordt gebruikt om verf en vernis te verwijderen. Roterende schuurmachines zijn ook geschikt voor het schuren van grotere oppervlakken.
 • Deltaschuurmachine: Deze schuurmachine heeft een driehoekige zool die gebruikt wordt om in hoeken en krappe ruimtes te komen. Deltaschuurmachines zijn ideaal voor het schuren van moeilijk bereikbare plekken en kleine oppervlakken.
 • Multischuurmachine: Dit is een veelzijdige schuurmachine die verschillende schuurzolen en schuurpapier kan gebruiken voor verschillende toepassingen. Multischuurmachines zijn handig voor het schuren van verschillende materialen en oppervlakken.

Er zijn ook nog andere soorten schuurmachines beschikbaar, zoals de bandschuurmachine op een standaard, de wand- en plafondschuurmachine en de handschuurmachine.

Welke (andere) merken schuurmachines zijn er?

Er zijn verschillende merken van schuurmachines op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele bekende merken zijn:

 • Bosch: bekend om zijn krachtige en duurzame schuurmachines die geschikt zijn voor professioneel gebruik.
 • Makita: bekend om zijn lichtgewicht en gebruiksvriendelijke schuurmachines die geschikt zijn voor zowel professioneel als huishoudelijk gebruik.
 • DeWalt: bekend om zijn krachtige en robuuste schuurmachines die geschikt zijn voor zwaardere klussen.
 • Festool: bekend om zijn hoogwaardige schuurmachines met innovatieve functies en een lange levensduur.
 • Black & Decker: bekend om zijn betaalbare en veelzijdige schuurmachines die geschikt zijn voor huishoudelijk gebruik.

Het verschil in functies en gemak kan variƫren afhankelijk van het merk en model van de schuurmachine. Sommige schuurmachines hebben bijvoorbeeld een stofzuigerfunctie om stofvrij te werken, terwijl andere een ergonomisch ontwerp hebben om vermoeidheid te verminderen. Andere functies kunnen zijn: variabele snelheidsregeling, verschillende schuurbladen en schuurzolen, automatische snelheidsaanpassing en meer.

Welke onderdelen van een schuurmachine gaan het meest kapot?

Er zijn een aantal onderdelen van een schuurmachine die relatief snel slijten of kapot kunnen gaan, waaronder:

 • Schuurpapier schuurmachine: Het schuurpapier is een verbruiksartikel dat na verloop van tijd versleten raakt en vervangen moet worden.
 • Schuurzool schuurmachine: De schuurzool is het deel van de schuurmachine dat het schuurpapier vasthoudt. Bij intensief gebruik kan de schuurzool versleten raken en moeten worden vervangen.
 • Koolborstels schuurmachine: Koolborstels zorgen voor de elektrische verbinding tussen de motor en de schuurzool. Na verloop van tijd kunnen deze slijten en moeten ze worden vervangen.
 • Lagers schuurmachine: De lagers van de motor zorgen voor een soepele werking van de schuurmachine. Bij intensief gebruik kunnen deze slijten en moeten ze worden vervangen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Schuurmachine.