Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Scheerapparaat

Scheerapparaat onderdelen

Scheerapparaat top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Scheerapparaat - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Scheerapparaat fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Scheerapparaat apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Scheerapparaat - algemene informatie

Een scheerapparaat werkt door het gebruik van messen die snel heen en weer bewegen om de haren van de huid af te snijden. Er zijn twee soorten scheerapparaten: elektrische scheerapparaten en handmatige scheerapparaten.

 • Elektrische scheerapparaten maken gebruik van een roterende of een vibrerende scheerkop. Bij een roterend scheerapparaat draaien meerdere scheerkoppen rond en snijden de haren af terwijl ze de contouren van het gezicht volgen. Bij een vibrerend scheerapparaat beweegt de scheerkop heen en weer, waardoor de haren ook worden afgesneden. Elektrische scheerapparaten hebben vaak een ingebouwde motor en werken op batterijen of op het lichtnet.
 • Handmatige scheerapparaten, zoals scheermessen en scheermessen met wegwerpscheermesjes, hebben een scherp mesje dat over de huid wordt bewogen om de haren af te snijden. Bij het gebruik van een handmatig scheerapparaat is het belangrijk om het mesje regelmatig te vervangen om irritatie en snijwonden te voorkomen.

Er zijn twee soorten elektrische scheerapparaten: de foliescheerapparaten en de roterende scheerapparaten.

 • Foliescheerapparaten hebben een dunne metalen folie die over de scheerkop is gespannen. De folie heeft gaatjes waar de haartjes doorheen worden getrokken. De messen achter de folie bewegen op en neer en snijden de haartjes af. Foliescheerapparaten zijn over het algemeen beter geschikt voor het scheren van korte haartjes en bieden over het algemeen een gladdere scheerbeurt dan roterende scheerapparaten.
 • Roterende scheerapparaten hebben meerdere ronde scheerkoppen met scheermessen die in cirkelvormige bewegingen draaien. De haartjes worden tussen de scheerkoppen en de beschermende kap gevangen en afgesneden. Roterende scheerapparaten zijn beter geschikt voor het scheren van langere haren en het bereiken van moeilijk bereikbare plaatsen zoals de nek of kaaklijn.

Er zijn ook scheerapparaten die kunnen worden gebruikt voor nat scheren of droog scheren. De meeste scheerapparaten kunnen alleen worden gebruikt voor droog scheren, maar sommige modellen zijn waterbestendig en kunnen worden gebruikt voor nat scheren met scheerschuim of gel.

Welke (andere) merken scheerapparaten zijn er?

Er zijn verschillende merken scheerapparaten op de markt, elk met hun eigen kenmerken, functies en prijsklasse. Enkele populaire merken zijn:

 • Philips: Philips is een toonaangevend merk op het gebied van scheerapparaten. Het bedrijf biedt een breed scala aan modellen, van eenvoudige instapmodellen tot geavanceerde modellen met allerlei functies.
 • Braun: Braun is een ander populair merk op het gebied van scheerapparaten. Het merk biedt scheerapparaten voor zowel mannen als vrouwen, van instapmodellen tot geavanceerde modellen met allerlei functies.
 • Panasonic: Panasonic is een bekend Japans elektronicabedrijf dat ook scheerapparaten produceert. Het merk biedt verschillende modellen met diverse functies, waaronder nat- en droogscheren en automatische reinigingsstations.
 • Remington: Remington is een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 75 jaar haarverzorgingsproducten produceert, waaronder scheerapparaten. Het merk biedt een breed scala aan scheerapparaten, van eenvoudige instapmodellen tot geavanceerde modellen met allerlei functies.
 • Wahl: Wahl is een Amerikaans bedrijf dat bekend staat om zijn tondeuses en trimmers, maar biedt ook scheerapparaten aan. Het merk heeft een breed scala aan scheerapparaten, van eenvoudige instapmodellen tot geavanceerde modellen met allerlei functies.

De functies van de scheerapparaten verschillen per merk en model. Enkele functies die beschikbaar kunnen zijn, zijn onder meer nat- en droogscheren, automatische reinigingsstations, precisietrimmers en verschillende scheerkoppen voor verschillende baardlengtes. Daarnaast kan het gemak van het gebruik afhangen van het ontwerp van het scheerapparaat, zoals het ergonomische ontwerp van de handgreep en het gewicht van het apparaat.

Welke onderdelen van een scheerapparaat gaan het meest kapot?

Scheerapparaten zijn over het algemeen betrouwbare apparaten die lang meegaan als ze goed worden onderhouden. Er zijn echter enkele onderdelen die in de loop van de tijd kunnen verslijten en mogelijk vervangen moeten worden:

 • Scheerkoppen/bladen scheerapparaat: De scheerkoppen en bladen zijn een van de meest kwetsbare onderdelen van een scheerapparaat. Na verloop van tijd kunnen de mesjes bot worden of beschadigd raken, wat kan leiden tot een minder glad scheerresultaat. Sommige scheerapparaten hebben vervangbare scheerkoppen, terwijl andere modellen de hele kop moeten vervangen.
 • Batterij scheerapparaat: Veel moderne scheerapparaten hebben een oplaadbare batterij. Na verloop van tijd kan de batterij minder goed presteren en uiteindelijk helemaal niet meer werken. Het is belangrijk om de batterij goed te onderhouden door deze regelmatig op te laden en niet te laten leeglopen voordat deze opnieuw wordt opgeladen.
 • Motor scheerapparaat: De motor van het scheerapparaat kan na verloop van tijd slijten en minder efficiënt werken. Dit kan leiden tot een minder glad scheerresultaat en een kortere levensduur van het apparaat.
 • Scheerhoofdhouder scheerapparaat: Dit is het onderdeel dat de scheerkop op zijn plaats houdt. Na verloop van tijd kan dit onderdeel verslijten of beschadigd raken, waardoor de scheerkop niet meer goed op zijn plaats blijft zitten.
 • Reinigingsstation scheerapparaat: Sommige scheerapparaten worden geleverd met een reinigingsstation dat het apparaat automatisch reinigt en smeert. Deze stations hebben soms vervangbare reinigingsvloeistof en filters die regelmatig moeten worden vervangen om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft werken.

Waarom is het belangrijk om uw scheerapparaat te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om een scheerapparaat regelmatig schoon te maken en te onderhouden om de levensduur van het apparaat te verlengen en om hygiënische redenen. Door het regelmatig schoonmaken van het scheerapparaat kunnen bacteriën en vuil worden verwijderd, waardoor de kans op huidirritatie en infecties wordt verminderd. Bovendien kan een vuil scheerapparaat leiden tot een verminderde scheerkwaliteit en een verminderde levensduur van het apparaat.

Om uw scheerapparaat schoon te maken, kan je de kop van het apparaat openen en de scheerkop en messen voorzichtig schoonmaken met een borsteltje of een speciale reinigingsborstel. Sommige scheerapparaten hebben een automatisch reinigingssysteem dat het apparaat reinigt en desinfecteert met behulp van een reinigingsoplossing. In dat geval moet je de reinigingsoplossing regelmatig vervangen om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen.

Daarnaast is het belangrijk om uw scheerapparaat regelmatig te smeren met olie om de messen soepel te laten bewegen en te voorkomen dat ze vastlopen. Hiervoor kan je gebruik maken van speciale scheerolie of van een klein beetje machineolie.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Scheerapparaat.