Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Siemens Platenspeler onderdelen

Zoekt u naar reparatie onderdelen Siemens platenspeler?

Gebruikt u onze zoekfunctie (het groene zoekveld boven) om onderdelen witgoed en onderdelen bruingoed snel te vinden. Om het juiste serviceonderdeel te kunnen vinden, hebben wij het typenummer (modelnummer) van uw apparaat nodig.

platenspeler Siemens onderdelen zoeken infographics

Als u niet zeker weet hoe het typenummer te vinden, hier is onze hulp: zo vindt u het typenummer.

Heeft u platenspeler kabelverbinding, drukschakelaar, voedingstrafo of misschien elementhouder nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor alle vervangende onderdelen dat u nodig heeft kunt u bij ons terecht. Wij leveren een groot assortiment serviceonderdelen witgoed en bruingoed.

Siemens Platenspeler modellenPlatenspeler Siemens - algemene informatie

Een Siemens platenspeler, ook wel bekend als een draaitafel, is een apparaat waarmee analoge geluidsopnamen, ook wel vinylplaten genoemd, kunnen worden afgespeeld. Het werkt door de plaat op een draaiende plaat te plaatsen, die vervolgens wordt gelezen door een naald die de groeven van de plaat volgt. De trillingen van de naald worden vervolgens omgezet in elektrische signalen die worden versterkt en via luidsprekers worden afgespeeld.

Er zijn verschillende soorten Siemens platenspelers beschikbaar, waaronder:

 • Handmatige Siemens platenspeler: dit is het meest eenvoudige type platenspeler en wordt handmatig bediend. De plaat moet handmatig worden geplaatst en de naald moet handmatig worden neergelaten en opgetild.
 • Halfautomatische Siemens platenspeler: deze platenspeler heeft een automatische liftfunctie, waarmee de naald automatisch wordt opgetild en neergelaten. Het plaatsen van de plaat moet echter nog steeds handmatig worden gedaan.
 • Automatische Siemens platenspeler: deze platenspeler heeft een volledig automatische bediening, waarbij de plaat automatisch wordt geplaatst en de naald automatisch wordt opgetild en neergelaten.
 • USB-platenspeler: deze Siemens platenspeler heeft de mogelijkheid om vinylplaten om te zetten naar digitale bestanden, die op een computer kunnen worden opgeslagen.
 • DJ-platenspeler: deze Siemens platenspeler is speciaal ontworpen voor DJ's en heeft extra functies, zoals pitch control en de mogelijkheid om de plaat achteruit af te spelen.

Welke (andere) merken platenspelers zijn er?

Er zijn veel merken van platenspelers op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele populaire merken:

 • Audio-Technica: Audio-Technica biedt een breed scala aan platenspelers van hoge kwaliteit, van instapmodellen tot high-end modellen. Ze hebben veel functies zoals USB-uitgang, Bluetooth-connectiviteit, en instelbare anti-skate controle.
 • Rega: Rega is een Engels merk dat bekend staat om zijn minimalistische ontwerpen en hoogwaardige componenten. Ze bieden platenspelers in verschillende prijsklassen, en hun modellen worden geprezen om hun heldere en nauwkeurige geluid.
 • Pro-Ject: Pro-Ject is een Oostenrijks bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige platenspelers met een uitstekende geluidskwaliteit. Hun modellen hebben vaak functies zoals instelbare toonarmen, anti-skate controle en dempende voeten.
 • Pioneer: Pioneer is een Japans bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige audioproducten, waaronder platenspelers. Hun modellen hebben vaak functies zoals ingebouwde versterkers, Bluetooth-connectiviteit en USB-uitgang.
 • Technics: Technics is een bekend merk voor platenspelers met een lange geschiedenis van hoogwaardige audioproducten. Hun modellen hebben vaak functies zoals direct drive-motoren, instelbare toonarmen en anti-skate controle.

Welke onderdelen van een platenspeler gaan het meest kapot?

Er zijn verschillende onderdelen van een platenspeler die na verloop van tijd kunnen verslijten of beschadigen. Enkele veelvoorkomende onderdelen die kapot kunnen gaan zijn:

 • De naald: de naald is het onderdeel van de platenspeler dat in contact komt met de groeven van de plaat en het geluid produceert. Na verloop van tijd kan de naald verslijten of beschadigd raken, wat de geluidskwaliteit kan be├»nvloeden.
 • De snaar: de snaar zorgt voor de aandrijving van de Siemens draaitafel. Na verloop van tijd kan de snaar uitrekken of breken, waardoor de draaitafel niet meer goed werkt.
 • De toonarm: de toonarm is het onderdeel van uw Siemens platenspeler dat de naald vasthoudt en over de plaat beweegt. De toonarm moet nauwkeurig zijn afgesteld om een goed geluid te produceren, maar kan na verloop van tijd uit balans raken of beschadigd raken.
 • De motor Siemens: de motor van de platenspeler zorgt voor de aandrijving van de draaitafel en kan na verloop van tijd verslijten of kapot gaan.
 • De phono-voorversterker: de phono-voorversterker is een belangrijk onderdeel van de platenspeler dat het zwakke signaal van de naald versterkt voordat het naar de versterker wordt gestuurd. Een defecte phono-voorversterker kan leiden tot een slechte geluidskwaliteit of helemaal geen geluid.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw Siemens platenspeler om de levensduur van de onderdelen te verlengen en de geluidskwaliteit te behouden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de naald schoon te houden en de snaar regelmatig te vervangen. Ook het afstellen van de toonarm en het schoonmaken van de draaitafel kan de levensduur van uw Siemens platenspeler verlengen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Siemens apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Siemens Platenspeler - gelijkstroommotor diverse zekeringen tandwieloverbrenging beugel transistor nieuwe aandrijfsnaar ic.