Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Oven

Oven onderdelen

Oven top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Oven - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Oven fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Oven apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Oven - algemene informatie

De oven is een belangrijk apparaat in een moderne huishouden, vooral voor mensen die graag koken en bakken. Het biedt de mogelijkheid om voedsel te bereiden op een gecontroleerde en gelijkmatige temperatuur, wat resulteert in heerlijke gerechten. Bovendien kunnen veel ovens verschillende functies hebben, zoals grillen, bakken, stomen en braden, waardoor de mogelijkheden voor het bereiden van voedsel eindeloos zijn. Kortom, de oven is een onmisbaar apparaat voor mensen die graag koken en bakken in de keuken.

Er zijn verschillende soorten ovens, waaronder:

 • Conventionele oven: Dit is de basisoven die in de meeste huishoudens wordt gebruikt. Het heeft een verwarmingselement aan de onderkant of bovenkant van de oven en kan worden gebruikt voor het bakken, braden en grillen van voedsel.
 • Heteluchtoven: In deze oven wordt hete lucht gebruikt om voedsel te koken. Het heeft een ventilator die de warme lucht door de oven circuleert, waardoor het voedsel gelijkmatiger wordt verwarmd en sneller wordt gekookt.
 • Stoomoven: In deze oven wordt voedsel gekookt door middel van stoom. Het is ideaal voor het bereiden van gezonde maaltijden, omdat het voedsel niet uitdroogt en alle voedingsstoffen behoudt.
 • Magnetronoven: Dit is een snelkookoven die magnetronstralen gebruikt om voedsel te verwarmen. Het is ideaal voor het snel ontdooien en verwarmen van voedsel.
 • Combinatieoven: Dit is een oven die meerdere functies combineert, zoals hetelucht- en magnetronfuncties.
 • Zelfreinigende oven: Dit is een oven die is uitgerust met een speciale reinigingsfunctie die het schoonmaken gemakkelijker maakt.
 • Inductieoven: In deze oven wordt het voedsel verwarmd met behulp van inductiestromen. Het is een zeer energiezuinige oven omdat alleen de pan wordt verwarmd en niet de lucht in de oven.
 • Pyrolyse-oven: Dit is een oven die is uitgerust met een pyrolysefunctie, waarbij de oven op hoge temperatuur wordt verwarmd om alle vet- en voedselresten te verbranden, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken is.

Elk type oven heeft zijn eigen unieke functies en voordelen, dus het is belangrijk om de juiste oven te kiezen die past bij uw behoeften en budget.

Welke (andere) merken ovens zijn er?

Er zijn veel verschillende merken ovens op de markt, elk met hun eigen functies en gemakken. Enkele populaire merken zijn:

 • Bosch: Bosch ovens staan bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze bieden een breed scala aan functies, waaronder pyrolytische reiniging en stoomkoken.
 • Siemens: Siemens ovens bieden ook geavanceerde functies, waaronder pyrolytische reiniging, stoomkoken en speciale bakfuncties. Ze zijn vaak voorzien van een strak design en gemakkelijk te gebruiken bedieningspaneel.
 • Miele: Miele ovens staan bekend om hun duurzaamheid en innovatie. Ze bieden geavanceerde functies zoals het MasterChef-programma, waarbij het kookproces wordt geautomatiseerd en er wordt gecommuniceerd met een mobiele app.
 • AEG: AEG ovens zijn voorzien van innovatieve functies zoals SurroundCook, waarbij de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, en SteamBoost, waarbij stoom wordt toegevoegd voor het bereiden van voedsel.
 • Smeg: Smeg ovens zijn vaak voorzien van een retro design en bieden geavanceerde functies zoals pyrolytische reiniging en een digitale programmeerbare klok.

Het verschil in functies en gemak varieert afhankelijk van het merk en het model van de oven. Het is belangrijk om de functies en specificaties van verschillende ovens te vergelijken voordat u er een kiest die het beste bij uw behoeften past.

Welke onderdelen van een oven gaan het meest kapot?

Er zijn verschillende onderdelen in een oven die na verloop van tijd kunnen slijten en kapot kunnen gaan. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende:

 • De Scharnieren: de scharnieren van de ovendeur kunnen na verloop van tijd slijten en beschadigd raken, waardoor de ovendeur niet goed sluit en de oven niet goed kan functioneren. Het is daarom belangrijk om de scharnieren regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen.
 • De deurgreep: de deurgreep van een oven kan ook slijten of kapotgaan door veelvuldig gebruik. Het is belangrijk om de deurgreep regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele beschadigingen. Indien nodig kan de deurgreep vervangen worden om de goede werking van de oven te garanderen.
 • De ovenlamp: Dit is de lamp in de oven waarmee u kunt zien wat er in de oven gebeurt. Na verloop van tijd kan de lamp doorbranden en moet deze worden vervangen.
 • De deurafdichting: De deurafdichting is het rubberen deel dat rond de deur van de oven zit en voorkomt dat er warmte uit de oven ontsnapt. Als de afdichting versleten of beschadigd is, kan er warmte ontsnappen en kan de oven minder efficiënt werken.
 • De thermostaat : De thermostaat is verantwoordelijk voor het regelen van de temperatuur in de oven. Als de thermostaat niet goed werkt, kan de oven te warm of te koud worden en kan het voedsel dat erin wordt gekookt niet goed gaar worden.
 • De ovenventilator: De ovenventilator circuleert de warme lucht in de oven en zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig gaar wordt. Als de ventilator niet goed werkt, kan het voedsel ongelijkmatig gaar worden.
 • De verwarmingselementen: De verwarmingselementen zijn de onderdelen van de oven die warmte genereren. Als een van de elementen niet goed werkt, kan de oven minder efficiënt werken en kan het voedsel dat erin wordt gekookt niet goed gaar worden.
 • De bedieningsknoppen: De bedieningsknoppen op de oven worden vaak gebruikt en kunnen na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken, waardoor ze moeilijker te bedienen zijn.

Het is belangrijk om uw oven regelmatig te onderhouden en te controleren op slijtage en beschadiging van de onderdelen. Door dit te doen, kunt u voorkomen dat onderdelen voortijdig slijten en kunt u ervoor zorgen dat uw oven optimaal blijft werken.

Waarom is het belangrijk om uw oven te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de oven regelmatig schoon te maken en te onderhouden om optimale prestaties te garanderen en om te voorkomen dat er voedselresten en vuil zich ophopen en leiden tot slechte geuren en bacteriegroei. Het onderhoud van de oven kan ook helpen om de levensduur van het apparaat te verlengen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Om de oven schoon te maken, is het raadzaam om een ​​vochtige doek of spons te gebruiken om de binnen- en buitenkant van de oven af te vegen en om de rekken en bakplaten te verwijderen en apart schoon te maken. Voor hardnekkig vuil en vlekken kunnen speciale ovenreinigers worden gebruikt, maar het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de oven grondig af te spoelen om residu te voorkomen. Het is ook belangrijk om regelmatig het filter en de ventilatieopeningen te controleren en schoon te maken om te voorkomen dat er luchtstroomproblemen ontstaan. Raadpleeg altijd de handleiding van uw oven voor specifieke schoonmaakinstructies en veiligheidsvoorschriften.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Oven.