Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Magnetron

Magnetron onderdelen

Magnetron top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Magnetron - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Magnetron fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Magnetron apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Magnetron - algemene informatie

Een magnetron is een elektrisch apparaat dat microgolven gebruikt om voedsel te verwarmen en te koken. Een magnetron functioneert door middel van elektromagnetische straling die wordt geproduceerd door een magnetronbuis en die wordt opgewekt door een hoogspanningsgenerator. De magnetronbuis zendt deze straling uit in de magnetronoven, waar de straling wordt gereflecteerd door de metalen wanden en de draaiende glazen plateau. De straling wordt geabsorbeerd door het water, de vetten en de suikers in het voedsel en zorgt ervoor dat deze moleculen gaan trillen en zo warmte genereren. Dit proces wordt omgezet in de warmte die het voedsel kookt of verwarmt. Door de korte golflengte van de magnetronstraling worden voedingsmiddelen snel en gelijkmatig verwarmd, waardoor het ideaal is voor het snel bereiden van voedsel.

Er zijn verschillende soorten magnetrons, waaronder:

 • Solo magnetrons: Dit zijn basis magnetrons die alleen kunnen verwarmen en ontdooien. Ze zijn geschikt voor eenvoudige taken zoals het opwarmen van kant-en-klaarmaaltijden, soepen en popcorn.
 • Combi-magnetrons: Dit zijn magnetrons met extra functies, zoals grillen en bakken. Ze zijn handig als je een ruimtebesparende oplossing zoekt en niet genoeg ruimte hebt voor een aparte oven.
 • Inbouw-magnetrons: Dit zijn magnetrons die ingebouwd kunnen worden in een keukenkastje of muur. Ze zijn ideaal als je een naadloze uitstraling wilt creëren in je keuken.
 • Mini-magnetrons: Dit zijn kleine magnetrons die geschikt zijn voor kleine keukens, campers of studentenhuizen.

Welke (andere) merken magnetrons zijn er?

Enkele bekende merken zijn:

 • Samsung: Samsung magnetrons staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid, evenals hun gebruiksvriendelijke functies en stijlvolle ontwerpen.
 • LG: LG magnetrons bieden een breed scala aan functies en stijlen, waaronder countertop, inbouw, en combinatie modellen.
 • Panasonic: Panasonic is een populaire keuze voor magnetrons vanwege hun betrouwbaarheid en geavanceerde functies zoals invertertechnologie voor gelijkmatige verwarming.
 • Sharp: Sharp staat bekend om zijn innovatieve magnetronontwerpen en slimme functies zoals voorgeprogrammeerde kookprogramma's en vochtigheidssensoren.
 • Whirlpool: Whirlpool magnetrons bieden betrouwbare prestaties en een breed scala aan functies, waaronder stoomkoken en grillen.

Welke onderdelen van een magnetron gaan het meest kapot?

De onderdelen van een magnetron die het meest kapot gaan zijn meestal de magnetronbuis en de draaitafel. De magnetronbuis is het onderdeel dat de microgolven genereert die het voedsel verwarmen, en na verloop van tijd kan deze buis slijten of beschadigd raken. De draaitafel is het platform waarop het voedsel wordt geplaatst en kan na verloop van tijd krassen vertonen of niet meer goed draaien. Andere mogelijke problemen zijn een defecte timer of deurvergrendeling, problemen met de ventilator of het display, en problemen met de voedingsbron.

Waarom is het belangrijk om een magnetron te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de magnetron regelmatig schoon te maken en te onderhouden om een goede werking te garanderen en om voedsel veilig te kunnen verwarmen. Het is ook hygiënisch om een schone magnetron te hebben en het kan helpen om de levensduur van de magnetron te verlengen. Hieronder staan enkele tips voor het reinigen en onderhouden van uw magnetron:

 • Verwijder voedselresten direct: als er voedselresten op de bodem of wanden van de magnetron zitten, verwijder deze dan direct. Voedselresten kunnen verbranden en uw magnetron beschadigen.
 • Gebruik een vochtige doek: gebruik een vochtige doek om de binnenkant van de magnetron af te nemen. Gebruik geen schuursponsje of ander schurend materiaal, omdat dit krassen op het oppervlak kan veroorzaken.
 • Reinig het draaiplateau: verwijder het draaiplateau en was deze af met warm water en zeep. Droog het draaiplateau goed af voordat u het terug in de magnetron plaatst.
 • Reinig de buitenkant: reinig de buitenkant van de magnetron met een vochtige doek. Gebruik geen schurende of bijtende reinigingsmiddelen, omdat dit het oppervlak kan beschadigen.
 • Controleer de deurafdichting: controleer regelmatig de deurafdichting van uw magnetron om er zeker van te zijn dat deze goed sluit. Als de deurafdichting beschadigd is, moet deze worden vervangen.
 • Reinig het luchtfilter: sommige magnetrons hebben een luchtfilter dat regelmatig moet worden schoongemaakt of vervangen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Magnetron.