Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Koffieapparaat

Koffieapparaat onderdelen

Koffieapparaat top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Koffieapparaat - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Koffieapparaat fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Koffieapparaat apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Koffieapparaat - algemene informatie

Er zijn verschillende soorten koffieapparaten beschikbaar op de markt, elk met hun eigen functies en kenmerken. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten koffieapparaten:

 • Filterkoffiezetapparaten : dit zijn de meest traditionele koffiezetapparaten die koffie zetten door heet water over gemalen koffiebonen te gieten die in een papieren filter zijn geplaatst. Het water loopt vervolgens door het filter en komt in de koffiepot terecht.
 • Espressomachines: espressomachines gebruiken hogedrukstoom om water door fijn gemalen koffiebonen te persen. Hierdoor ontstaat een sterke, geconcentreerde koffie die ook als basis dient voor veel andere koffiedranken, zoals cappuccino en latte macchiato.
 • Capsulekoffiezetapparaten : dit zijn machines die koffie bereiden uit voorgeportioneerde koffiecapsules. De capsules worden in de machine geplaatst en met één druk op de knop wordt de koffie gezet.
 • Volautomatische koffiezetapparaten: dit zijn machines die volledig automatisch werken en zowel koffiebonen malen als koffie zetten met één druk op de knop. Sommige machines kunnen zelfs melk opschuimen voor cappuccino en latte macchiato.
 • Percolators: dit zijn ouderwetse koffiezetapparaten die koffie zetten door water onder druk door gemalen koffiebonen te persen. Het water loopt vervolgens in de koffiepot.
 • French press: dit is een eenvoudige koffiemaker die koffie zet door gemalen koffiebonen in een glazen beker te plaatsen en hier heet water overheen te gieten. De koffie wordt vervolgens gezeefd met een filter en kan rechtstreeks uit de beker worden gedronken.

Er zijn ook combinatie koffiemachines beschikbaar, die bijvoorbeeld een espressomachine en een filterkoffiezetapparaat combineren.

Welke (andere) merken koffieapparaten zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van koffieapparaten op de markt. Enkele bekende merken zijn:

 • Philips: Philips is een bekend merk voor huishoudelijke apparaten, waaronder koffiezetapparaten. Ze bieden een breed scala aan koffiezetapparaten, waaronder filterkoffiezetapparaten, espressomachines en volautomatische koffiezetapparaten.
 • DeLonghi: DeLonghi is een Italiaans merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige espressomachines en volautomatische koffiemachines. Ze bieden ook andere soorten koffiezetapparaten, waaronder filterkoffiezetapparaten en French press.
 • Jura: Jura is een Zwitsers merk dat gespecialiseerd is in volautomatische koffiemachines. Ze staan bekend om hun geavanceerde functies en hoge kwaliteit.
 • Siemens: Siemens is een Duits merk dat een breed scala aan koffiezetapparaten aanbiedt, waaronder volautomatische koffiemachines en espressomachines. Ze staan bekend om hun innovatieve functies en stijlvolle ontwerpen.
 • Nespresso: Nespresso is een bekend merk voor koffiecapsulemachines. Ze bieden een breed scala aan modellen en smaken van koffiecapsules.

Er zijn nog veel meer merken van koffieapparaten beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en ontwerpen.

Welke onderdelen van een koffiezetapparaat gaan het meest kapot?

Er zijn verschillende onderdelen van een koffieapparaat die kunnen slijten of defect kunnen raken na verloop van tijd en intensief gebruik. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende onderdelen die kapot kunnen gaan:

 • De koffiekan of het glas: Dit is een kwetsbaar onderdeel dat gemakkelijk kan breken als het valt of als er druk op wordt uitgeoefend. Het is belangrijk om de koffiekan of het glas voorzichtig te hanteren en te vervangen als er barsten of scheuren in zitten.
 • Het waterreservoir koffieapparaat: Dit is het onderdeel waarin het water wordt bewaard voordat het wordt gebruikt om koffie te zetten. Het reservoir kan lekken of scheuren als het niet goed wordt onderhouden of als het apparaat te hard wordt behandeld.
 • Het verwarmingselement koffieapparaat: Dit is het onderdeel dat het water in het reservoir verwarmt tot de juiste temperatuur voor het zetten van koffie. Als het verwarmingselement kapot gaat, kan het apparaat geen koffie meer zetten.
 • De koffiefilter koffieapparaat: Dit is het onderdeel waar de gemalen koffie in wordt geplaatst om koffie te zetten. Als de filter verstopt raakt, kan het apparaat geen goede koffie meer zetten.
 • De pomp koffieapparaat: Sommige koffieapparaten hebben een pomp die het water door de machine heen pompt. Als de pomp niet goed functioneert, kan het apparaat geen koffie meer zetten.
 • De maalunit koffieapparaat: Sommige koffieapparaten hebben een ingebouwde maalunit om koffiebonen te malen. Als de maalunit kapot gaat, kan het apparaat geen koffie meer malen en zetten.

Waarom is het belangrijk om een koffiezetapparaat te reinigen en te ondehouden?

Het regelmatig reinigen en onderhouden van een koffieapparaat is belangrijk om de levensduur van het apparaat te verlengen en de kwaliteit van de koffie te behouden. Koffiezetapparaten kunnen na verloop van tijd verstopt raken door koffieresten, waardoor de koffie minder goed smaakt en het apparaat minder efficiënt werkt. Bovendien kunnen koffieresten en schimmels in het apparaat voor gezondheidsproblemen zorgen.

Om een koffieapparaat te reinigen, is het belangrijk om de handleiding van het apparaat te raadplegen voor specifieke instructies. Over het algemeen wordt aanbevolen om het apparaat na elk gebruik schoon te maken en ten minste eenmaal per maand een grondige reiniging uit te voeren.

Om uw koffiemachine schoon te maken, kunnen verschillende methoden worden gebruikt. Sommige machines hebben een ontkalkingsprogramma dat kan worden gebruikt om kalkaanslag te verwijderen. Het is ook mogelijk om een speciale ontkalkingsvloeistof te gebruiken om de machine te reinigen. Daarnaast kan het apparaat worden gereinigd met een sopje van warm water en afwasmiddel. Vergeet niet om alle onderdelen, zoals de waterreservoir, het koffiefilter, de koffiekan en de lekbak goed schoon te maken.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Koffieapparaat.