Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Siemens Koelkast onderdelen

Bent u op zoek naar Siemens koelkast onderdelen?

Om alle witgoed onderdelen en bruingoed onderdelen snel te vinden, gebruikt u onze zoekfunctie - het groene zoekveld boven. Om het juiste reserveonderdeel te kunnen bestellen, hebben wij het typenummer van uw apparaat nodig.

koelkast Siemens onderdelen zoeken infographics

Hier kunt u lezen hoe vindt u het modelnummer (typenummer) plaatje.

Zoekt u onderdelen zoals klem, display, soldeertoebehoren of misschien temperatuurbegrenzer om te bestellen? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor originele of vervangende serviceonderdelen kunt u altijd bij ons terecht. In onze online winkel kunt u eenvoudig en snel alle onderdelen witgoed en onderdelen bruingoed zoeken die in uw apparaat passen.

Siemens Koelkast modellenKoelkast Siemens - algemene informatie

Er zijn verschillende soorten Siemens koelkasten, waaronder:

 • Vrijstaande Siemens koelkasten: Dit zijn de meest voorkomende koelkasten en ze kunnen overal in de keuken worden geplaatst. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten, stijlen en kleuren.
 • Inbouw Siemens koelkasten: Deze koelkasten zijn ontworpen om naadloos in de keukenkasten te passen, waardoor een uniforme uitstraling ontstaat.
 • Side-by-side Siemens koelkasten: Deze koelkasten hebben een koelgedeelte aan de ene kant en een vriesgedeelte aan de andere kant. Ze zijn over het algemeen breder dan standaard koelkasten.
 • Bottom-freezer Siemens koelkasten: Zoals de naam al aangeeft, bevindt de vriezer zich onder het koelgedeelte. Dit type koelkast is handig omdat het koelgedeelte op ooghoogte is geplaatst.
 • Top-freezer Siemens koelkasten: Dit type koelkast heeft een vriesgedeelte bovenaan en een koelgedeelte onderaan. Dit is een van de meest voorkomende en betaalbare koelkasten.
 • French-door Siemens koelkasten: Deze koelkasten hebben dubbele deuren voor het koelgedeelte, en het vriesgedeelte bevindt zich onderaan. Ze hebben over het algemeen meer ruimte dan standaard koelkasten.

Er zijn ook verschillende functies beschikbaar op Siemens koelkasten, zoals automatische ijsmakers, waterdispensers, deur-in-deur functies en meer.

Een koelkast functioneert door middel van een koelcyclus waarbij warme lucht uit de koelkast wordt verwijderd en koude lucht wordt gegenereerd. Dit gebeurt met behulp van een koelvloeistof (meestal freon) die door een systeem van leidingen loopt en door een compressor wordt gepompt. Wanneer de koelvloeistof door de leidingen circuleert, absorbeert het warmte en voert deze af naar de condensor aan de achterkant van de koelkast. Daar wordt de warmte afgevoerd naar de omgeving, waardoor de koelvloeistof weer kan afkoelen en opnieuw kan worden gecirculeerd om meer warmte op te nemen.

Er is ook een thermostaat aanwezig die de temperatuur in de Siemens koelkast regelt. Als de temperatuur te hoog wordt, schakelt de thermostaat de compressor in om de koelcyclus te starten en de temperatuur te verlagen. Andere componenten van de koelkast zijn onder meer de deurafdichtingen, de ventilator die de lucht circuleert, en de verlichting in het interieur.

Welke (andere) koelkastmerken zijn er?

Er zijn veel merken van koelkasten op de markt, waaronder bekende merken zoals Samsung, LG, Bosch, Siemens, Whirlpool, AEG, Liebherr, Miele, Electrolux, Gorenje, OK, Exquisit en meer. De verschillen tussen de merken zijn onder meer de functies die ze bieden, de grootte en capaciteit van de koelkast, de energie-efficiëntie, het ontwerp en de prijs.

Sommige merken bieden bijvoorbeeld slimme functies zoals spraakbesturing, Wi-Fi-connectiviteit en mobiele apps waarmee u de temperatuur van de koelkast kunt regelen en de inhoud kunt bekijken, terwijl andere merken zich meer richten op energie-efficiëntie en duurzaamheid. Het is belangrijk om uw behoeften en budget te overwegen bij het kiezen van een koelkastmerk.

Welke onderdelen van een koelkast gaan het meest kapot?

Enkele veelvoorkomende onderdelen van een koelkast die kapot kunnen gaan, zijn:

 • Scharnieren Siemens koelkast: de scharnieren van de deuren van de koelkast kunnen na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken, vooral als de deuren vaak worden geopend en gesloten. Als de scharnieren beschadigd zijn, kan dit leiden tot problemen met de sluiting van de deuren, waardoor de koelkast niet meer goed werkt.
 • Compressor Siemens koelkast: dit is het belangrijkste onderdeel van de koelkast en zorgt voor het circuleren van het koelmiddel. Als de compressor kapot gaat, zal de koelkast niet meer goed koelen.
 • Thermostaat Siemens koelkast: dit onderdeel zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast constant blijft. Als de thermostaat defect raakt, kan de temperatuur te hoog of te laag worden.
 • Condensor Siemens koelkast: dit onderdeel is verantwoordelijk voor het afvoeren van warmte uit de koelkast. Als de condensor vuil wordt of defect raakt, kan dit leiden tot oververhitting en een slechte koeling.
 • Ventilator Siemens koelkast: de ventilator zorgt ervoor dat de lucht in de koelkast circuleert. Als de ventilator kapot gaat, kan de luchtstroom worden belemmerd en kan de koelkast niet goed koelen.
 • Deurrubbers Siemens koelkast: deze zorgen ervoor dat de koelkastdeur goed afsluit. Als de deurrubbers versleten of beschadigd zijn, kan er warme lucht in de koelkast komen en kan de koelkast niet goed koelen.

Er zijn echter nog andere onderdelen die kapot kunnen gaan, afhankelijk van het specifieke model en de leeftijd van de koelkast.

Waarom is het belangrijk om een koelkast te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de koelkast regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat hij goed blijft functioneren en voedsel veilig opgeslagen blijft. Vuil en stof kunnen zich ophopen op de condensor en de ventilatieopeningen, waardoor de koelcapaciteit afneemt en het energieverbruik stijgt. Bovendien kan een ophoping van vuil en bacteriën in de koelkast leiden tot onaangename geuren en zelfs schimmelvorming.

Om de Siemens koelkast schoon te maken, moet je de koelkast eerst leegmaken en de stekker uit het stopcontact trekken. Maak vervolgens de binnenkant van de koelkast schoon met een sopje van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve chemicaliën, want deze kunnen de koelkast beschadigen. Veeg de koelkast vervolgens droog met een schone doek.

De condensor, de ventilatieopeningen en deurrubbers moeten ook worden schoongemaakt. Gebruik hiervoor een zachte borstel en een stofzuiger om stof en vuil weg te halen. Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet worden geblokkeerd door spullen erop te zetten.

Het is ook belangrijk om de koelkast regelmatig te controleren op mogelijke problemen, zoals een defecte deurrubber, condensvorming of vreemde geluiden. Raadpleeg de handleiding van uw Siemens koelkast voor meer specifieke instructies over het schoonmaken en onderhouden van jouw model.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Siemens apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Siemens Koelkast - werkplekinrichting elektromechanische componenten lens deurrubber vervangen elektrische module soldeertoebehoren etui.