Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Candy Inductiekookplaat onderdelen

Zoekt u een nieuwe onderdeel voor Candy inductiekookplaat?

Gebruikt u onze krachtige zoekfunctie (het zoekveld boven) om alle Candy onderdelen snel te vinden. Om het passende vervangende onderdeel te kunnen vinden, hebben wij het typenummer (ook modelnummer genoemed) van uw apparaat nodig.

inductiekookplaat Candy onderdelen zoeken infographics

Hier kunt u lezen hoe vindt u het typenummer plaatje.

Heeft u onderdelen zoals flexkabel, halfgeleider-toebehoren, drukschakelaar folie, steun of stuurkabel nodig? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? U kunt altijd bij ons terecht voor alle onderdelen dat u nodig heeft. Bij OnderdelenOnline.nl vindt u een groot assortiment nieuwe reparatie onderdelen bruingoed en witgoed.

Candy Inductiekookplaat modellenInductiekookplaat Candy - algemene informatie

Een Candy inductiekookplaat is een soort kookplaat die werkt door middel van elektromagnetische inductie. In tegenstelling tot gas- of elektrische kookplaten, verwarmt een inductiekookplaat niet direct de kookplaat of de lucht eromheen, maar verwarmt deze de pan die op de kookplaat staat. Dit gebeurt door middel van elektromagnetische velden die worden opgewekt door spoelen onder de glasplaat.

Er zijn verschillende soorten Candy inductiekookplaten beschikbaar, waaronder:

 • Ingebouwde Candy inductiekookplaten - Deze kookplaten zijn ontworpen om in een keukenwerkblad te worden ingebouwd en zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen.
 • Draagbare Candy inductiekookplaten - Deze kookplaten zijn compact en draagbaar en kunnen op elk vlak oppervlak worden gebruikt, zoals een tafel of aanrechtblad.
 • Dubbele Candy inductiekookplaten - Deze kookplaten hebben twee afzonderlijke kookzones en zijn ideaal voor kleinere keukens of voor gebruik in een camper of caravan.
 • Wok-inductiekookplaten Candy- Deze kookplaten zijn speciaal ontworpen voor het gebruik van een wok en hebben een bolle glasplaat om de pan te ondersteunen.
 • Modulaire Candy inductiekookplaten - Deze kookplaten bestaan uit afzonderlijke modules die kunnen worden gecombineerd om een ​​groter kookoppervlak te creëren.

Het belangrijkste voordeel van inductiekookplaten is dat ze snel opwarmen en zeer efficiënt zijn, omdat de warmte direct naar de pan gaat en niet naar de lucht eromheen. Dit betekent dat inductiekookplaten energiezuiniger zijn dan andere soorten kookplaten. Bovendien zijn inductiekookplaten eenvoudig te reinigen, omdat de glasplaat geen vuil of vet absorbeert.

Welke (andere) merken inductiekookplaten zijn er?

Hieronder volgen enkele populaire merken:

 • Siemens: Siemens biedt een breed scala aan inductiekookplaten, van basismodellen tot geavanceerde modellen met functies zoals touch- en slide-bediening, flexibele kookzones en geïntegreerde afzuigsystemen.
 • Bosch: Bosch heeft ook een breed assortiment inductiekookplaten met functies zoals PerfectFry-sensors, automatische panherkenning en powerBoost-functies.
 • Miele: Miele biedt premium inductiekookplaten met functies zoals TwinBooster-technologie, waarbij twee kookzones worden gecombineerd tot één grote kookzone.
 • AEG: AEG heeft inductiekookplaten met Hob2Hood-technologie, waarbij de kookplaat automatisch de afzuigkap aanpast op basis van de kookactiviteit.
 • NEFF: NEFF biedt inductiekookplaten met functies zoals TwistPad-bediening, waarbij u de instellingen kunt wijzigen door aan de knop te draaien.

Welke onderdelen van een Inductiekookplaat gaan het meest kapot?

De onderdelen van een inductiekookplaat die het meest vatbaar zijn voor slijtage en defecten zijn onder meer:

 • Inductiespoelen Candy inductiekookplaat: Deze spoelen creëren het elektromagnetische veld dat de kookzone verwarmt. Na verloop van tijd kunnen de spoelen slijten en minder efficiënt worden.
 • Bedieningspaneel Candy inductiekookplaat: Het bedieningspaneel op een inductiekookplaat kan gevoelig zijn voor krassen en barsten, en de elektronische componenten kunnen na verloop van tijd uitvallen.
 • Glasplaat Candy inductiekookplaat: Het glazen oppervlak van de inductiekookplaat kan gevoelig zijn voor krassen en barsten, vooral als er zware voorwerpen op worden geplaatst of als er iets hards tegenaan stoot.
 • Elektronische componenten Candy inductiekookplaat: In een inductiekookplaat zijn er veel elektronische componenten die kunnen uitvallen, zoals sensoren, printplaten en bedrading.
 • Ventilator Candy inductiekookplaat: Inductiekookplaten met geïntegreerde afzuigsystemen hebben vaak een ventilator om de lucht af te zuigen. Deze ventilator kan na verloop van tijd slijten en minder efficiënt worden.

Het is belangrijk om uw inductiekookplaat regelmatig te onderhouden en schoon te maken om slijtage en defecten te voorkomen. Ook het vermijden van krassen en het voorkomen van zware voorwerpen op het glazen oppervlak kan helpen om de levensduur van de Candy inductiekookplaat te verlengen.

Waarom is het belangrijk om een inductiekookplaat te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de inductiekookplaat regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken en er goed blijft uitzien. Als u de kookplaat niet regelmatig schoonmaakt, kunnen etensresten en vuil zich ophopen en de werking van de Candy inductiekookplaat beïnvloeden.

Hier zijn enkele tips voor het reinigen en onderhouden van uw inductiekookplaat:

 • Gebruik een zachte doek: Gebruik een zachte, vochtige doek om de inductiekookplaat schoon te maken. Vermijd het gebruik van schurende materialen zoals staalwol, want deze kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken.
 • Gebruik een geschikt reinigingsmiddel: Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor inductiekookplaten. Veel fabrikanten bieden speciale reinigingsmiddelen aan die zijn ontworpen voor gebruik op hun inductiekookplaten.
 • Reinig de Candy kookplaat na elk gebruik: Reinig de kookplaat na elk gebruik met een zachte doek en een geschikt reinigingsmiddel om etensresten en vuil te verwijderen voordat ze opdrogen.
 • Vermijd overkoken: Vermijd overkoken van voedsel op de inductiekookplaat om te voorkomen dat er voedselresten op het oppervlak terechtkomen.
 • Verwijder hardnekkige vlekken: Als er hardnekkige vlekken op de inductiekookplaat zitten, kunt u proberen ze te verwijderen met een speciale reiniger of een mengsel van baking soda en water.
 • Onderhoud de inductiespoelen: Maak de inductiespoelen regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven werken. Gebruik hiervoor een zachte doek en een geschikt reinigingsmiddel.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde Candy apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen Candy Inductiekookplaat - branderkop container vaste weerstand bodemplaat flens paneelmeter temperatuurzekering.