Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Fornuis

Fornuis onderdelen

Fornuis top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Fornuis - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Fornuis fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Fornuis apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Fornuis - algemene informatie

Hieronder staan de basisprincipes van hoe een fornuis werkt:

 • Kookplaat fornuis: De kookplaat is het bovenste gedeelte van het fornuis en bestaat uit gasbranders of elektrische kookplaten. De branders worden aangestoken door gas of elektriciteit en kunnen worden aangepast om de gewenste temperatuur te bereiken.
 • Oven fornuis: De oven bevindt zich onder de kookplaat en wordt gebruikt voor het bakken van voedsel. De oven wordt verwarmd door gasbranders of elektrische verwarmingselementen en heeft een temperatuurregelaar waarmee u de gewenste temperatuur kunt instellen.
 • Bedieningspaneel fornuis: Het bedieningspaneel bevindt zich op de voorkant van het fornuis en wordt gebruikt om de branders en de oven te bedienen. Het bedieningspaneel heeft ook vaak een klok en een timer.

Een fornuis is een keukenapparaat dat bestaat uit een kookplaat en een oven, geïntegreerd in één apparaat. Hieronder staan de verschillende soorten fornuizen die beschikbaar zijn:

 • Gasfornuis : Een gasfornuis wordt verwarmd met gasbranders en is populair vanwege de snelle verwarming en de controle over de temperatuur. Gasfornuizen hebben meestal ook een gasoven.
 • Elektrisch fornuis: Een elektrisch fornuis wordt verwarmd met elektrische kookplaten en/of verwarmingselementen. Elektrische fornuizen hebben meestal een elektrische oven.
 • Inductiefornuis : Een inductiefornuis wordt verwarmd door elektromagnetische straling en maakt gebruik van een magnetisch veld om de pan te verwarmen. Inductiefornuizen zijn energiezuiniger dan gas- of elektrische fornuizen, maar vereisen speciale pannen.
 • Dual fuel-fornuis: Een dual fuel-fornuis combineert een gasfornuis met een elektrische oven. Dit type fornuis biedt de voordelen van gasfornuizen voor het koken en de nauwkeurigheid van elektrische ovens voor het bakken.
 • Professioneel fornuis: Een professioneel fornuis is ontworpen voor gebruik in de horeca en beschikt over meerdere gasbranders, ovens en grillplaten. Deze fornuizen zijn duurder en groter dan de meeste huishoudelijke fornuizen.

De meeste fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, waaronder vrijstaande modellen en inbouwmodellen. Fornuizen kunnen ook verschillende functies bieden, zoals programmeerbare ovens, timers en kookwekkers, en een selectie van kookplaten voor verschillende soorten pannen.

Welke (andere) merken fornuizen zijn er?

Er zijn veel merken van fornuizen op de markt, elk met verschillende functies en gemakken. Hieronder staan enkele van de populairste merken van fornuizen:

 • Bosch: Bosch biedt een breed scala aan fornuizen met verschillende kookplaten, ovens en functies, waaronder inductiefornuizen en dual fuel-fornuizen. Bosch-fornuizen zijn meestal energiezuinig en hebben veel programmeerbare functies.
 • Smeg: Smeg-fornuizen hebben een retro-uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Smeg-fornuizen zijn meestal voorzien van een gas- of inductiekookplaat en hebben een elektrische oven met een groot aantal functies.
 • Miele: Miele-fornuizen zijn ontworpen voor gebruik in professionele keukens en bieden een breed scala aan functies en opties. Miele-fornuizen zijn meestal duurzaam en betrouwbaar en hebben een moderne uitstraling.
 • Samsung: Samsung-fornuizen hebben een strak design en zijn meestal voorzien van een gas- of inductiekookplaat en een elektrische oven. Samsung-fornuizen hebben veel programmeerbare functies en zijn meestal energiezuinig.
 • Smeg: Smeg-fornuizen hebben een retro-uitstraling en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Smeg-fornuizen zijn meestal voorzien van een gas- of inductiekookplaat en hebben een elektrische oven met een groot aantal functies.

Welke onderdelen van een fornuis gaan het meest kapot?

Verschillende onderdelen van een fornuis kunnen kapot gaan, afhankelijk van het type en het gebruik ervan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende onderdelen die kunnen falen:

 • Kookplaat fornuis: Als u een gasfornuis heeft, kan de kookplaatkapotte ontstekingsmechanisme of thermokoppel hebben. Voor elektrische kookplaten kunnen de verwarmingselementen kapotgaan of de thermostaten niet goed werken.
 • Oven fornuis: De oventhermostaat kan defect raken, wat kan leiden tot een oven die niet goed verwarmt of oververhit raakt. Andere veelvoorkomende problemen zijn kapotte ovenlampen, defecte deurafdichtingen of een falende ventilator.
 • Gasleidingen fornuis: Als u een gasfornuis heeft, kunnen de gasleidingen lekken of defect raken, wat kan leiden tot gaslekken en gevaarlijke situaties.
 • Elektrische bedrading fornuis: Slechte bedrading kan leiden tot problemen met de kookplaat of oven. Bijvoorbeeld als er een kortsluiting ontstaat, kan dit leiden tot een defecte kookplaat of oven.
 • Ontstekingsmechanisme fornuis: Het ontstekingsmechanisme kan defect raken, wat kan leiden tot een gaslek of een ontsteking die niet werkt.

Het is belangrijk om uw fornuis regelmatig te onderhouden om de levensduur van het apparaat te verlengen en de veiligheid te waarborgen. Dit omvat regelmatig schoonmaken van de kookplaat en de oven, en het controleren van de gasaansluiting en de elektrische bedrading.

Waarom is het belangrijk om een fornuis te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om uw fornuis regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft functioneren en om gevaarlijke situaties te voorkomen. Hier zijn enkele redenen waarom het reinigen en onderhouden van uw fornuis belangrijk is:

 • Hygiëne: Voedselresten en vet kunnen zich ophopen op de kookplaat en in de oven, wat kan leiden tot bacteriegroei en slechte geuren. Door uw fornuis regelmatig schoon te maken, houdt u uw keuken schoon en hygiënisch.
 • Veiligheid: Een fornuis dat niet goed wordt onderhouden, kan gevaarlijke situaties opleveren, zoals gaslekken of brandgevaar. Door uw fornuis regelmatig te inspecteren en schoon te maken, kunt u deze risico's verminderen.
 • Efficiëntie: Als de kookplaat of oven verstopt raakt met vet of voedselresten, kan dit leiden tot inefficiëntie bij het verwarmen en koken. Door uw fornuis regelmatig schoon te maken, blijft het efficiënt werken en bespaart u energie.

Om uw fornuis schoon te maken, heeft u een aantal hulpmiddelen nodig, waaronder:

 • Een doek of spons
 • Een mild reinigingsmiddel (bijvoorbeeld afwasmiddel of allesreiniger)
 • Warm water
 • Een schraper (voor hardnekkige vlekken)

Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen om uw fornuis schoon te maken:

 • Laat de kookplaat en de oven afkoelen voordat u begint met schoonmaken.
 • Verwijder alle losse etensresten van de kookplaat en de oven met een doek of een schraper.
 • Maak een sopje van warm water en een mild reinigingsmiddel en gebruik dit om de kookplaat en de oven schoon te maken.
 • Schrob hardnekkige vlekken weg met een schraper.
 • Spoel de kookplaat en de oven af met schoon water en droog ze af met een doek.

Verwijder eventuele resterende vlekken met een speciaal reinigingsmiddel voor kookplaten of ovens.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Fornuis.