Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Fondue

Fondue onderdelen

Hieronder vind je alle Fondue fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Fondue apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Fondue - algemene informatie

Een fondue-apparaat is een elektrisch apparaat dat is ontworpen om het fondueproces te vergemakkelijken. Hieronder staan de basisprincipes van hoe een elektrisch fondue-apparaat werkt:

 • De basis: De basis van het fondue-apparaat bevat een verwarmingselement en een temperatuurregelaar. Het verwarmingselement verwarmt de inhoud van de fonduepot tot de gewenste temperatuur, terwijl de temperatuurregelaar u in staat stelt om de temperatuur te regelen en te voorkomen dat de fondue te heet wordt.
 • De pot: De fonduepot is gemaakt van hittebestendig materiaal, zoals keramiek of roestvrij staal. De pot past op de basis van het apparaat en wordt verwarmd door het verwarmingselement. Sommige fondue-apparaten hebben ook een afneembare pot die gemakkelijk schoon te maken is.
 • De fonduevorken: De fonduevorken worden gebruikt om stukjes voedsel vast te houden en te dippen in de gesmolten kaas, chocolade of olie. De vorken hebben meestal kleurcodes, zodat gasten hun eigen vork kunnen herkennen en niet per ongeluk de verkeerde vork pakken.
 • Het snoer: Het snoer verbindt de basis van het apparaat met een stopcontact en voorziet het apparaat van stroom.

Fondue is een heerlijk gerecht dat wordt gemaakt door het dompelen van stukjes brood, groenten, fruit of vlees in een warme, gesmolten kaas, chocolade of olie. Hieronder staan de verschillende soorten fondue:

 • Kaasfondue: Kaasfondue is gemaakt van gesmolten kaas en wordt vaak gecombineerd met witte wijn en kruiden. Het is een populair gerecht in Zwitserland en wordt vaak gegeten met stukjes brood, groenten en fruit.
 • Chocoladefondue: Chocoladefondue is gemaakt van gesmolten chocolade en wordt vaak geserveerd als dessert. Het wordt geserveerd met fruit, cake en marshmallows.
 • Vleesfondue: Vleesfondue is gemaakt van warme olie of bouillon en wordt gebruikt om stukjes vlees te koken. Het wordt vaak geserveerd met dipsauzen en groenten.
 • Chinese fondue: Chinese fondue, ook wel bekend als hot pot, wordt geserveerd met een pot bouillon die op tafel wordt geplaatst. Gasten koken dan hun eigen vlees, groenten en noedels in de bouillon.
 • Bourgondische fondue: Bourgondische fondue is vergelijkbaar met vleesfondue, maar in plaats van olie wordt er gesmolten kaas of bouillon gebruikt. Het wordt vaak geserveerd met stukjes vlees, groenten en brood.

Er zijn ook elektrische fonduepotten beschikbaar die zijn ontworpen om het fondueproces te vergemakkelijken. Deze potten hebben vaak temperatuurregelaars en worden geleverd met specifieke fonduevorken voor elk type fondue.

Welke onderdelen van een fondue-apparaat gaan het meest kapot?

De onderdelen van een fondue-apparaat die het meest vatbaar zijn voor slijtage en defecten zijn:

 • De temperatuurregelaar fondue: De temperatuurregelaar is een gevoelig onderdeel dat de temperatuur van de fonduepot regelt. Als het apparaat niet goed wordt onderhouden of als er te veel druk op wordt uitgeoefend, kan de temperatuurregelaar defect raken.
 • Het verwarmingselement fondue: Het verwarmingselement is verantwoordelijk voor het verwarmen van de fonduepot en kan na verloop van tijd verslijten of breken.
 • De fonduepot fondue: De fonduepot is het meest kwetsbare onderdeel van het apparaat, omdat het in direct contact staat met de warmtebron. Als de pot is beschadigd of gebarsten, kan dit de werking van het apparaat be├»nvloeden.
 • De fonduevorken fondue: De fonduevorken zijn een belangrijk onderdeel van het apparaat en moeten regelmatig worden vervangen als ze verslijten of breken.

Het is belangrijk om het fondue-apparaat goed te onderhouden en te gebruiken volgens de instructies van de fabrikant om de levensduur van het apparaat te verlengen. Door regelmatig schoon te maken, de fonduepot voorzichtig te hanteren en de temperatuurregelaar niet te overbelasten, kunt u ervoor zorgen dat uw fondue-apparaat goed blijft functioneren.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Fondue.