Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Citruspers

Citruspers onderdelen

Citruspers top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Citruspers - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Citruspers fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Citruspers apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Citruspers - algemene informatie

Een citruspers is een apparaat dat wordt gebruikt om sap uit citrusvruchten te persen. Hieronder volgt een algemene beschrijving van hoe een citruspers werkt:

 • Plaats de citrusvrucht (bijvoorbeeld een sinaasappel, citroen of limoen) op de perskegel van de citruspers.
 • Druk de citrusvrucht naar beneden op de perskegel. Dit kan handmatig gebeuren met een handmatige citruspers, door middel van een hefboom met een staande citruspers of met behulp van een roterende kegel in een elektrische citruspers.
 • Terwijl u de citrusvrucht naar beneden duwt, wordt het sap uit de vrucht geperst. Het sap loopt dan door een zeef of filter om de pulp en zaden te verwijderen en in een container of beker te stromen.
 • Herhaal dit proces met de resterende citrusvruchten totdat u de gewenste hoeveelheid sap heeft verkregen.

Sommige citruspersen hebben extra functies, zoals instelbare pulphoeveelheden, afneembare perskegels voor verschillende maten citrusvruchten en automatische aan/uit-knoppen.

Er zijn verschillende soorten citruspersen beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en voordelen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten citruspersen:

 • Handmatige citruspers: Dit is de meest traditionele vorm van citruspers en vereist geen stroom om te werken. Een handmatige citruspers heeft meestal twee handvatten die samen worden gedrukt om het sap uit de citrusvrucht te persen.
 • Elektrische citruspers: Dit is een citruspers die werkt op stroom en het persen van citrusvruchten snel en gemakkelijk maakt. Een elektrische citruspers heeft meestal een motor die de citrusvrucht op een roterende kegel drukt om het sap eruit te persen.
 • Staande citruspers: Dit is een grotere, op zichzelf staande citruspers die meestal op een aanrecht of tafel wordt geplaatst. Het heeft meestal een grote perskegel en een hefboom die wordt gebruikt om de citrusvrucht op de perskegel te duwen.
 • Commerciële citruspers: Dit zijn citruspersen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in commerciële omgevingen, zoals restaurants of sapbars. Ze zijn meestal groot en hebben een hoge capaciteit voor het persen van grote hoeveelheden citrusvruchten in korte tijd.

Het kiezen van een citruspers hangt af van persoonlijke voorkeur en gebruik. Als u bijvoorbeeld van plan bent om af en toe een glas vers sap te persen, kan een handmatige citruspers een goede optie zijn. Als u echter grote hoeveelheden sap wilt persen of als u een restaurant of sapbar heeft, is een commerciële citruspers de beste optie.

Welke (andere) merken citruspersen zijn er?

Er zijn verschillende merken van citruspersen beschikbaar, elk met hun eigen functies en voordelen. Hieronder staan enkele van de populairste merken van citruspersen en hun belangrijkste kenmerken:

 • Philips: Philips is een populair merk van elektronische apparatuur en biedt een breed scala aan elektrische citruspersen voor thuisgebruik. Philips citruspersen hebben vaak geavanceerde functies, zoals een automatische pulpcontrole, afneembare perskegels voor verschillende maten citrusvruchten en een eenvoudig te reinigen ontwerp.
 • Braun: Braun is een ander hoogwaardig merk van elektronische apparatuur en biedt een breed scala aan citruspersen voor thuisgebruik. Braun citruspersen hebben vaak geavanceerde functies, zoals een instelbare pulpcontrole, een groot sapreservoir en een roestvrijstalen perskegel voor langdurige duurzaamheid.
 • Cuisinart: Cuisinart is een bekend merk van keukenapparatuur en biedt verschillende soorten citruspersen, waaronder handmatige en elektrische modellen. Cuisinart citruspersen hebben vaak geavanceerde functies, zoals een snelstartmotor, antislipvoetjes en een gemakkelijk te gebruiken ontwerp.
 • Black+Decker: Black+Decker is een populair merk van huishoudelijke apparatuur en biedt een breed scala aan citruspersen voor thuisgebruik. Black+Decker citruspersen hebben vaak geavanceerde functies, zoals een instelbare pulpcontrole, een eenvoudig te reinigen ontwerp en een krachtige motor voor het persen van grote hoeveelheden citrusvruchten.

Welke onderdelen van een citruspers gaan het meest kapot?

Net als bij andere elektronische apparaten kunnen verschillende onderdelen van een citruspers na verloop van tijd kapot gaan. Enkele van de meest voorkomende problemen met citruspersen zijn:

 • Perskegel citruspers: De perskegel is het onderdeel van de citruspers dat in contact komt met de citrusvrucht en kan na verloop van tijd slijten of beschadigd raken. Als de perskegel beschadigd is, kan de citruspers niet goed werken.
 • Motor citruspers: De motor van een elektrische citruspers is het onderdeel dat verantwoordelijk is voor het draaien van de perskegel en het persen van de citrusvrucht. Als de motor niet goed werkt of vastloopt, kan de citruspers niet meer goed functioneren.
 • Snoer citruspers: Het snoer van een citruspers kan na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken. Als het snoer beschadigd is, kan de citruspers niet meer werken.
 • Zeef citruspers: De zeef in de citruspers helpt bij het scheiden van het sap van de pulp en zaden. Als de zeef verstopt raakt of beschadigd is, kan de citruspers niet goed werken.
 • Schakelaar citruspers: De schakelaar van de citruspers kan na verloop van tijd verslijten of beschadigd raken. Als de schakelaar niet meer werkt, kan de citruspers niet meer goed functioneren.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met uw citruspers en deze regelmatig te onderhouden en schoon te maken om problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat u de citruspers op een veilige plaats bewaart en de perskegel regelmatig schoonmaakt om eventuele ophoping van pulp of vuil te voorkomen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Citruspers.