Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Camera

Camera onderdelen

Camera top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Camera - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Camera fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Camera apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Camera - algemene informatie

Een camera werkt door het vastleggen van licht op een lichtgevoelige sensor of film. Hieronder volgen de belangrijkste componenten van een camera en hoe deze werken:

 • Lens: De lens is het onderdeel van de camera waardoor licht binnenkomt. Het licht wordt gebogen en gefocust op de sensor of de film om het beeld scherp te maken. De kwaliteit van de lens is een belangrijke factor in de beeldkwaliteit van de camera.
 • Diafragma: Het diafragma is het onderdeel van de lens dat de hoeveelheid licht regelt die door de lens komt. Het diafragma kan worden aangepast om de hoeveelheid licht die op de sensor of de film valt te regelen en om de scherptediepte van het beeld te bepalen.
 • Sluiter: De sluiter is het mechanisme dat bepaalt hoe lang de sensor of de film wordt blootgesteld aan het licht. De sluiter kan worden aangepast om de belichtingstijd van het beeld te bepalen.
 • Sensor: De sensor is het onderdeel van de camera dat licht omzet in elektrische signalen die worden opgeslagen op een geheugenkaart. Digitale camera's hebben meestal een CMOS- of CCD-sensor. De grootte en kwaliteit van de sensor zijn belangrijke factoren in de beeldkwaliteit van de camera.
 • Film: Bij filmcamera's wordt licht vastgelegd op een filmrol, die later kan worden ontwikkeld om een fysieke afdruk te produceren.
 • Beeldverwerking: Nadat de sensor het licht heeft vastgelegd, wordt het beeld verwerkt en opgeslagen op een geheugenkaart. Dit proces omvat het omzetten van het elektrische signaal naar een digitaal beeld en het toepassen van eventuele instellingen zoals contrast, helderheid of kleurcorrectie.

Kortom, een camera werkt door het vastleggen van licht op een lichtgevoelige sensor of film en het omzetten van het licht naar een digitaal beeld dat kan worden opgeslagen en verwerkt. De lens, diafragma, sluiter, sensor en beeldverwerking zijn allemaal belangrijke onderdelen van het proces en kunnen worden aangepast om verschillende soorten beelden te produceren.

Er zijn veel verschillende soorten camera's, die zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en niveaus van fotografie. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende soorten camera's:

 • Digitale camera: Dit is de meest voorkomende soort camera. Het gebruikt een beeldsensor om digitale afbeeldingen vast te leggen en op te slaan op een geheugenkaart. Digitale camera's variëren in grootte, vorm en functies, van compacte point-and-shoot camera's tot geavanceerde spiegelreflexcamera's.
 • Spiegelreflexcamera : Dit is een geavanceerde camera met verwisselbare lenzen. Het gebruikt een systeem van spiegels en prisma's om het beeld door de zoeker te projecteren, zodat de fotograaf een duidelijk beeld krijgt van wat er wordt gefotografeerd. Spiegelreflexcamera's bieden een hoge beeldkwaliteit en de mogelijkheid om de camera volledig handmatig in te stellen.
 • Systeemcamera : Dit is een soort camera die vergelijkbaar is met een spiegelreflexcamera, maar zonder de spiegel. In plaats daarvan gebruikt het een elektronische zoeker om het beeld weer te geven. Systeemcamera's bieden vaak dezelfde beeldkwaliteit als spiegelreflexcamera's, maar zijn kleiner en lichter.
 • Compact camera: Dit is een kleine en lichte camera die is ontworpen voor gemak en draagbaarheid. Compact camera's zijn er in verschillende maten en prijsklassen en bieden vaak een beperkte hoeveelheid handmatige bedieningselementen, waardoor ze ideaal zijn voor beginners of casual fotografen.
 • Bridge camera: Dit is een soort camera die lijkt op een compact camera, maar met een grotere lens. Bridge camera's bieden vaak meer handmatige bedieningselementen dan een compact camera, maar minder dan een spiegelreflexcamera. Ze bieden ook een betere beeldkwaliteit dan de meeste compact camera's.
 • Instant camera: Dit is een camera die direct een fysieke afdruk van de foto produceert, vaak bekend als een Polaroid camera. Instant camera's zijn weer populair geworden vanwege hun retrostijl en eenvoudige gebruik.
 • Action camera: Dit is een camera die is ontworpen om handsfree te worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt voor actie- en sportfotografie en kan op verschillende plaatsen worden bevestigd, zoals op helmen, fietsen of auto's.

Het is belangrijk om te kiezen welk type camera het beste bij uw behoeften past, afhankelijk van wat u wilt fotograferen, hoe vaak u fotografeert en uw budget. Elke soort camera biedt zijn eigen unieke functies en voordelen, dus het is belangrijk om goed te onderzoeken welke soort camera het beste bij jou past.

Welke (andere) merken camera's zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van camera's beschikbaar, die variëren in prijs, kwaliteit en functies. Hieronder staan enkele van de meest populaire merken van camera's en hun belangrijkste kenmerken:

 • Canon: Canon is een van de meest populaire merken van camera's en biedt een breed scala aan modellen, van instapniveau tot professionele spiegelreflexcamera's. Canon-camera's hebben vaak geavanceerde autofocus- en beeldstabilisatietechnologieën, en veel modellen zijn uitgerust met wifi en NFC-connectiviteit.
 • Nikon: Nikon is een ander populaire merk van camera's en biedt vergelijkbare functies en kwaliteit als Canon. Nikon-camera's hebben vaak uitstekende beeldkwaliteit, snelle autofocus en geavanceerde functies zoals wifi-connectiviteit en 4K-video-opname.
 • Sony: Sony is een relatief nieuwkomer op de markt van camera's, maar heeft de afgelopen jaren snel aan populariteit gewonnen. Sony-camera's hebben vaak geavanceerde sensoren met hoge resolutie, snelle autofocus en geavanceerde video-opnamefuncties. Sony heeft ook een breed scala aan spiegelloze camera's die klein en licht zijn en toch uitstekende beeldkwaliteit bieden.
 • Fujifilm: Fujifilm is een Japans merk van camera's dat bekend staat om zijn retrostijl ontwerpen en uitstekende beeldkwaliteit. Fujifilm-camera's hebben vaak geavanceerde sensoren en lenzen, en bieden functies zoals filmemulatie-modi en geavanceerde instelopties.
 • Olympus: Olympus is een ander Japans merk van camera's dat zich richt op spiegelloze camera's. Olympus-camera's zijn klein en licht, met uitstekende beeldstabilisatie- en autofocusfuncties. Olympus heeft ook een breed scala aan lenzen en accessoires om de functionaliteit van de camera's uit te breiden.
 • Panasonic: Panasonic is een Japans merk van camera's dat zich richt op zowel spiegelreflex- als spiegelloze camera's. Panasonic-camera's bieden vaak geavanceerde video-opnamefuncties en een breed scala aan lenzen en accessoires. Panasonic-camera's hebben ook geavanceerde autofocus en beeldstabilisatiefuncties.

Welke onderdelen van een camera gaan het meest kapot?

De onderdelen van een camera die het meest kapot kunnen gaan, variëren afhankelijk van het type camera en hoe deze wordt gebruikt. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende problemen die kunnen optreden:

 • Sluiter: De sluiter is het mechanisme dat de sensor of film blootstelt aan het licht. Het kan na verloop van tijd slijten en kan vastlopen of kapot gaan, waardoor de camera niet meer kan fotograferen.
 • Lens: De lens is het onderdeel van de camera dat het licht binnenlaat en het beeld scherp maakt. Lenzen kunnen krassen oplopen, vastlopen of kapot gaan als ze worden gevallen of beschadigd raken.
 • Sensor: De sensor is het onderdeel van de camera dat het licht omzet in een digitaal beeld. Sensoren kunnen na verloop van tijd vlekken of dode pixels ontwikkelen, waardoor het beeld minder scherp wordt.
 • Batterij: De batterij is de stroombron van de camera en kan na verloop van tijd slijten. Slechte batterijprestaties kunnen ervoor zorgen dat de camera niet meer goed werkt of helemaal niet meer werkt.
 • Geheugenkaart: De geheugenkaart is het onderdeel van de camera waarop de beelden worden opgeslagen. Geheugenkaarten kunnen beschadigd raken, vastlopen of corrupt worden, waardoor de beelden niet meer kunnen worden opgeslagen of gelezen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met je camera en deze regelmatig te onderhouden en schoon te maken om problemen te voorkomen. Zorg er ook voor dat je je camera op de juiste manier opbergt wanneer deze niet wordt gebruikt en bescherm de lens en de geheugenkaart tegen beschadiging.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Camera.