Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Broodrooster

Broodrooster onderdelen

Broodrooster top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Broodrooster - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Broodrooster fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Broodrooster apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Broodrooster - algemene informatie

Broodroosters zijn er in verschillende soorten en maten, maar het doel blijft hetzelfde: het roosteren van brood. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende soorten broodroosters:

 • Broodrooster met twee sleuven: Dit is de meest voorkomende en traditionele soort broodrooster. Het heeft twee sleuven waarin je twee sneetjes brood tegelijkertijd kunt roosteren.
 • Broodrooster met vier sleuven: Deze soort broodrooster heeft vier sleuven, waardoor je vier sneetjes brood tegelijkertijd kunt roosteren. Dit kan handig zijn als je snel meerdere sneetjes brood wilt roosteren.
 • Toaster-oven: Dit is een combinatie van een broodrooster en een oven. Het heeft een grotere capaciteit en kan niet alleen brood, maar ook andere voedingsmiddelen zoals pizza, ovenschotels en groenten roosteren.
 • Langwerpige broodrooster: Deze soort broodrooster is ontworpen om langwerpige broodjes en bagels te roosteren.
 • Opvouwbare broodrooster: Dit is een draagbare broodrooster die compact en opvouwbaar is. Het is handig om mee te nemen op reis of tijdens het kamperen.

Naast deze verschillende soorten broodroosters zijn er ook verschillende functies beschikbaar die kunnen variëren per merk en model. Enkele voorbeelden van functies zijn:

 • Automatische centreringsfunctie: De broodrooster zorgt ervoor dat het brood in het midden van de sleuf komt te liggen, zodat het gelijkmatig geroosterd wordt.
 • Instelbare bruiningsgraad: Hiermee kun je de bruiningsgraad van het brood aanpassen aan jouw voorkeur.
 • Ontdooifunctie: Hiermee kun je bevroren brood ontdooien en daarna roosteren.
 • Opwarmfunctie: Hiermee kun je eerder geroosterd brood opnieuw opwarmen, zonder dat het verder bruin wordt.
 • Uitwerpfunctie: Hiermee kun je het geroosterde brood automatisch uit de sleuf laten springen, zodat het niet vast komt te zitten.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen voor het gebruik en onderhoud van de broodrooster. Zo kan je zorgen voor een langere levensduur van het apparaat en ervoor zorgen dat het veilig blijft om te gebruiken.

Welke (andere) merken broodroosters zijn er?

Er zijn veel verschillende merken van broodroosters beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke functies en ontwerpen. Hier zijn enkele populaire merken en de verschillen in hun gebruik en gemak:

 • Philips: Philips heeft een aantal broodroosters die eenvoudig in gebruik zijn en een scala aan instellingen hebben om verschillende soorten brood te roosteren. Sommige van hun broodroosters bieden ook een opwarmfunctie en een ontdooifunctie. De Philips broodroosters zijn over het algemeen betaalbaar en van goede kwaliteit.
 • Kenwood: Kenwood is een bekend merk in de keukenapparatuur, en hun broodroosters bieden verschillende instellingen om brood te roosteren in verschillende vormen en maten. Sommige van hun broodroosters bieden ook een ontdooifunctie en een instelbare bruiningsgraad. De Kenwood broodroosters zijn over het algemeen iets duurder, maar bieden veelzijdigheid en kwaliteit.
 • Bosch: Bosch biedt broodroosters die eenvoudig in gebruik zijn en beschikbaar zijn in verschillende maten en prijsklassen. Hun broodroosters hebben vaak een instelbare bruiningsgraad en een opwarmfunctie. De Bosch broodroosters zijn over het algemeen van hoge kwaliteit en betrouwbaar.
 • Russell Hobbs: Russell Hobbs heeft een aantal broodroosters die beschikbaar zijn in verschillende maten en prijsklassen. Hun broodroosters hebben vaak een instelbare bruiningsgraad, een opwarmfunctie en een ontdooifunctie. De Russell Hobbs broodroosters zijn over het algemeen stijlvol en betaalbaar.
 • Dualit: Dualit is een luxe merk van broodroosters en biedt veel verschillende kleuren en ontwerpen. Hun broodroosters hebben vaak een instelbare bruiningsgraad en een opwarmfunctie. De Dualit broodroosters zijn over het algemeen duurder, maar bieden hoge kwaliteit en stijlvol ontwerp.

De keuze voor een merk van een broodrooster hangt af van persoonlijke voorkeuren, budget en de gewenste functies. Het is belangrijk om de functies en het gemak van de machine te overwegen voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat je de broodrooster krijgt die het beste bij jouw behoeften past.

Welke onderdelen van een broodrooster gaan het meest kapot?

Hoewel broodroosters over het algemeen eenvoudige apparaten zijn, kunnen er na verloop van tijd onderdelen slijten of kapot gaan. Hieronder vind je enkele onderdelen van een broodrooster die vaak het meest kapot gaan:

 • Verwarmingselementen broodrooster: De verwarmingselementen zijn de onderdelen die het brood roosteren. Na verloop van tijd kunnen deze elementen doorbranden of breken, waardoor het brood niet meer goed geroosterd kan worden.
 • Broodrek broodrooster: Het broodrek is het onderdeel waarop het brood wordt geplaatst om geroosterd te worden. Het kan na verloop van tijd vervormen of beschadigd raken, waardoor het brood niet meer goed op het rek past.
 • Liftmechanisme broodrooster: Het liftmechanisme is het onderdeel dat het brood omhoog tilt zodat je het gemakkelijk uit de broodrooster kunt halen. Dit onderdeel kan na verloop van tijd breken of vast komen te zitten, waardoor het moeilijk wordt om het geroosterde brood uit de broodrooster te halen.
 • Timerknop broodrooster: De timerknop is het onderdeel waarmee je de tijd instelt waarop het brood wordt geroosterd. Dit onderdeel kan na verloop van tijd verslijten of vast komen te zitten, waardoor het moeilijk wordt om de broodrooster in te stellen.

Waarom is het belangrijk om een broodrooster te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de broodrooster regelmatig schoon te maken en te onderhouden om verschillende redenen:

 • Voedselveiligheid: Een broodrooster kan voedselresten en kruimels verzamelen die bacteriën kunnen aantrekken en broeden. Als je de broodrooster niet regelmatig schoonmaakt, kunnen deze bacteriën zich vermenigvuldigen en voedselvergiftiging veroorzaken.
 • Optimaal roosteren: Als de broodrooster niet schoon is, kunnen er kruimels en voedselresten op de verwarmingselementen blijven zitten, waardoor het brood niet gelijkmatig wordt geroosterd.
 • Levensduur van de machine: Door de broodrooster regelmatig schoon te maken en te onderhouden, verleng je de levensduur van de machine en zorg je ervoor dat deze optimaal blijft werken.

Hier zijn enkele stappen om je broodrooster schoon te maken en te onderhouden:

 • Trek de stekker uit het stopcontact: Zorg ervoor dat de broodrooster niet is aangesloten op het stopcontact voordat je begint met schoonmaken.
 • Verwijder kruimels en voedselresten: Haal het broodrek uit de broodrooster en klop het boven een prullenbak om alle kruimels en voedselresten te verwijderen. Gebruik eventueel een zachte borstel om de binnenkant van de broodrooster schoon te maken.
 • Maak de buitenkant schoon: Gebruik een vochtige doek om de buitenkant van de broodrooster schoon te maken. Gebruik geen schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen die de afwerking van de broodrooster kunnen beschadigen.
 • Reinig de verwarmingselementen: Gebruik een zachte borstel om de verwarmingselementen schoon te maken. Gebruik geen water of andere vloeistoffen om de verwarmingselementen schoon te maken.
 • Droog de broodrooster af: Zorg ervoor dat de broodrooster volledig droog is voordat je deze weer gebruikt of opbergt.

Door deze stappen te volgen, kun je de broodrooster schoon en hygiënisch houden en ervoor zorgen dat deze optimaal blijft werken. Het wordt aanbevolen om de broodrooster ten minste één keer per maand schoon te maken en te onderhouden, maar als je de broodrooster vaak gebruikt, kan vaker schoonmaken nodig zijn.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Broodrooster.