Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Amerikaanse koelkast onderdelen

Amerikaanse koelkast top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Amerikaanse koelkast - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Amerikaanse koelkast fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Amerikaanse koelkast apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Amerikaanse koelkast - algemene informatie

Een Amerikaanse koelkast is een groot huishoudelijk apparaat dat veel ruimte biedt voor het bewaren van voedsel en drinken. Het heeft een dubbele deur en een vriesgedeelte onderin. Hieronder vind je meer informatie over de soorten Amerikaanse koelkasten:

 • Side-by-Side koelkasten: Dit type Amerikaanse koelkast heeft twee deuren die naast elkaar zitten, waarbij de ene deur het koelgedeelte en de andere deur het vriesgedeelte bevat.
 • French Door koelkasten: Deze Amerikaanse koelkasten hebben twee deuren voor het koelgedeelte die naar boven open gaan en één grote lade voor het vriesgedeelte onderin.
 • Bottom-Freezer koelkasten: Dit type Amerikaanse koelkast heeft een koelgedeelte aan de bovenkant en een vriesgedeelte onderin, vergelijkbaar met een standaard koelkast.
 • Top-Freezer koelkasten: Deze Amerikaanse koelkasten hebben een vriesgedeelte aan de bovenkant en een koelgedeelte onderin.

Een Amerikaanse koelkast, ook wel side-by-side koelkast genoemd, is een koelkast met twee deuren die naast elkaar geplaatst zijn. De linker deur leidt naar het koelgedeelte en de rechter deur naar het vriesgedeelte. Het koelgedeelte is over het algemeen groter dan het vriesgedeelte.

De koelkast maakt gebruik van een compressor en koelvloeistof om de temperatuur in beide compartimenten te regelen. De compressor pompt de koelvloeistof door een spoel die zich in de wanden van de koelkast bevindt. Hierdoor wordt warmte uit de koelkast verwijderd, waardoor de temperatuur daalt. De koelvloeistof wordt vervolgens naar het vriesgedeelte gepompt, waar het opnieuw warmte opneemt en het vriesgedeelte afkoelt. Amerikaanse koelkasten zijn meestal groter dan standaard koelkasten en bieden veel opbergruimte voor voedsel en drinken. Ze hebben vaak extra functies zoals ijs- en waterdispensers en ingebouwde koelkast- en vriezerverlichting.

Een Amerikaanse koelkast kan voor veel huishoudens een belangrijk apparaat zijn, vooral voor gezinnen of huishoudens die veel opslagruimte nodig hebben voor voedsel en drank. Met zijn grote capaciteit biedt de Amerikaanse koelkast veel opslagruimte en gemak voor het bewaren en organiseren van voedsel. Bovendien hebben sommige modellen ook extra functies, zoals ingebouwde ijs- en waterdispensers en aangepaste koelzones voor specifieke voedselgroepen.

Welke (andere) merken Amerikaanse koelkast zijn er?

Er zijn veel merken van Amerikaanse koelkasten beschikbaar, waaronder Samsung, LG, Bosch, Siemens, Haier, Beko, Whirlpool, AEG, Miele en meer.

De verschillende merken en modellen hebben verschillende functies en gemakken. Sommige Amerikaanse koelkasten hebben bijvoorbeeld een in-door-ice-systeem voor ijsblokjes en crushed ice, terwijl andere modellen beschikken over water- en ijsdispensers.

Sommige modellen hebben ook verstelbare planken en deuren, temperatuurregeling op meerdere niveaus en slimme functies zoals WiFi-connectiviteit en spraakbesturing. De grootte van de koelkasten varieert ook, afhankelijk van het merk

Welke onderdelen van een Amerikaanse koelkast gaan het meest kapot?

De meest voorkomende onderdelen die kapot kunnen gaan bij een Amerikaanse koelkast zijn:

 • Scharnieren: de scharnieren van de deuren van een Amerikaanse koelkast kunnen na verloop van tijd verslijten en breken. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te inspecteren en indien nodig te vervangen.
 • Compressor: de compressor is verantwoordelijk voor het pompen van koelmiddel door het koelsysteem. Als de compressor kapot gaat, kan de koelkast niet meer koelen.
 • Verdamperventilator: de verdamperventilator zorgt voor de circulatie van lucht in de koelkast en vriezer. Als deze kapot gaat, kan dit leiden tot problemen met de temperatuurregeling en ijsvorming in de vriezer.
 • Deurrubbers: deurrubbers zorgen ervoor dat de deuren goed afsluiten en voorkomen dat er warme lucht van buiten de koelkast of vriezer binnendringt. Als deurrubbers versleten of beschadigd zijn, kan dit leiden tot energieverspilling en temperatuurproblemen.
 • IJsmaker en waterdispenser: als de ijsmaker of waterdispenser niet goed werkt, kan dit duiden op een probleem met de waterleiding of de elektronische onderdelen van de koelkast.
 • Thermostaat: de thermostaat regelt de temperatuur in de koelkast en vriezer. Als de thermostaat kapot gaat, kan dit leiden tot problemen met de temperatuurregeling en energieverspilling.
 • Printplaten en bedieningspanelen: deze onderdelen zijn verantwoordelijk voor de elektronische functies van de koelkast, zoals de temperatuurregeling, verlichting en instellingen van de ijsmaker en waterdispenser.

Het is echter belangrijk op te merken dat elk merk en model van een Amerikaanse koelkast zijn eigen unieke set van mogelijke problemen heeft en daarom kan het handig zijn om de handleiding van de specifieke koelkast te raadplegen voor meer informatie.

Waarom is het belangrijk om een Amerikaanse koelkast te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de Amerikaanse koelkast schoon te houden en regelmatig te onderhouden om de levensduur te verlengen en ervoor te zorgen dat het apparaat efficiënt blijft werken. Hier zijn enkele tips voor het reinigen en onderhouden van een Amerikaanse koelkast:

 • Reinig de binnenkant van de koelkast regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en warm water. Verwijder alle voedselresten en vlekken en droog de binnenkant af met een schone doek.
 • Reinig de condensor spoelen regelmatig met een stofzuiger of een borstel om stof en vuil te verwijderen. Dit kan helpen om de efficiëntie van de koelkast te verbeteren en problemen met oververhitting te voorkomen.
 • Maak de deurrubbers regelmatig schoon om ervoor te zorgen dat ze goed sluiten en de koelkast afsluiten. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en warm water om vuil en vet te verwijderen en droog ze af met een schone doek.
 • Controleer de waterfilter en vervang deze indien nodig. Dit kan helpen om de waterkwaliteit te verbeteren en problemen met de waterdispenser te voorkomen.
 • Houd de buitenkant van de koelkast schoon met een zachte doek en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze krassen kunnen veroorzaken.
 • Controleer regelmatig de condensatiebak achteraan de koelkast en maak deze schoon indien nodig om te voorkomen dat er zich vuil ophoopt.
 • Zorg ervoor dat de koelkast op een goede plaats staat, uit de buurt van warmtebronnen en in een goed geventileerde ruimte.
 • Controleer regelmatig de temperatuur van de koelkast en pas deze aan indien nodig om ervoor te zorgen dat de koelkast op de juiste temperatuur blijft werken.

Voor meer specifieke informatie over het reinigen en onderhouden van een specifiek model Amerikaanse koelkast, raadpleeg de handleiding van de fabrikant.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Amerikaanse koelkast.