Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

AEG Allessnijder onderdelen

Heeft u serviceonderdelen AEG allessnijder nodig?

Om alle AEG onderdelen te vinden gebuikt u het zoekveld boven en onze krachtige zoekfunctie zal alle leverbare onderdelen voor gegeven model voor u vinden. Om het passende reserveonderdeel te kunnen vinden, hebben wij het typenummer van uw apparaat nodig.

allessnijder AEG onderdelen zoeken infographics

Hier kunt u lezen hoe vindt u het typenummer (modelnummer) plaatje.

Bent u op zoek naar installatieschakelaar, veiligheidsventiel, voedingskabel, of misschien voedingskabel of folie allessnijder? Of bent u op zoek naar andere onderdelen? Voor alle nieuwe onderdelen dat u nodig heeft kunt u bij ons terecht. Bij ons vindt u een groot assortiment service onderdelen witgoed, bruingoed en elektronica.

AEG Allessnijder modellenAllessnijder AEG - algemene informatie

Een allessnijder, ook wel bekend als een snijmachine, is een huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om voedsel zoals brood, vlees, kaas en groenten te snijden. Er zijn verschillende soorten AEG allessnijders, waaronder handmatige en elektrische modellen.

Handmatige AEG allessnijders zijn eenvoudiger en hebben minder functies dan elektrische modellen. Ze hebben meestal een mes van roestvrij staal dat verstelbaar is om de snijdikte aan te passen. Handmatige allessnijders zijn geschikt voor mensen die af en toe voedsel willen snijden.

Elektrische AEG allessnijders hebben meer functies en zijn geschikt voor mensen die regelmatig voedsel willen snijden. Ze hebben een krachtige motor en een verstelbaar mes, en kunnen vaak worden gebruikt voor het snijden van verschillende soorten voedsel, zoals brood, vlees, kaas en groenten. Elektrische allessnijders zijn er in verschillende maten en kunnen worden gebruikt in zowel professionele als huishoudelijke omgevingen.

Het bestaat uit een mes dat wordt aangedreven door een motor en dat via een draaiende beweging het voedsel in plakjes of reepjes snijdt.

Om te gebruiken, plaatst u het te snijden voedsel op een platform en past u de dikte van de snede aan. Vervolgens schakelt u de machine in en duwt u het voedsel door het mes terwijl het mes het voedsel snijdt. Sommige AEG allessnijders hebben ook verschillende messen om verschillende snijstijlen te produceren, zoals julienne en blokjes.

Het gebruik van een AEG allessnijder kan de kook- en voedselbereidingstijd aanzienlijk verminderen en zorgt voor een nauwkeurigere en gelijkmatigere snede dan handmatig snijden. Of het belangrijk is in een moderne huishouden hangt af van de kook- en eetgewoonten van de huishoudens. Voor sommige mensen kan het een onmisbaar keukengerei zijn, terwijl anderen het wellicht minder vaak zullen gebruiken.

Er zijn veel (andere) merken van allessnijders op de markt, waaronder Bosch, Kenwood, Moulinex, Philips en Tefal. De verschillen tussen merken liggen voornamelijk in de functies en het gemak van de allessnijder, zoals de kracht van de motor, het aantal en de grootte van de snijbladen, en de veiligheidsvoorzieningen.

Welke onderdelen van een allessnijder gaan het meest kapot?

De volgende onderdelen van een AEG allessnijder kunnen het meest kapot gaan:

 • Mes: Het mes van de allessnijder is het belangrijkste onderdeel en kan bot worden of beschadigd raken door verkeerd gebruik.
 • Aandrijfriem: De aandrijfriem zorgt ervoor dat het mes beweegt. Deze riem kan na verloop van tijd versleten raken en breken.
 • Veiligheidsvoorzieningen: Moderne AEG allessnijders zijn uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals een mesbescherming en een noodstop. Deze kunnen kapot gaan en moeten regelmatig gecontroleerd worden op hun werking.
 • Motor: De motor zorgt voor de aandrijving van het mes en kan na verloop van tijd slijten of kapot gaan.
 • Schakelaars: De schakelaars worden gebruikt om de allessnijder in- en uit te schakelen. Deze kunnen na verloop van tijd kapot gaan of vast komen te zitten.
 • Aanvoermechanisme: Het aanvoermechanisme brengt het voedsel naar het mes. Dit onderdeel kan na verloop van tijd verslijten of vast komen te zitten.

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de allessnijder om te voorkomen dat deze onderdelen kapot gaan en om de levensduur van de allessnijder te verlengen.

Waarom is het belangrijk om een allessnijder te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de AEG allessnijder schoon en goed onderhouden te houden om te zorgen voor een veilig gebruik en een lange levensduur van het apparaat. Hieronder vindt u enkele tips voor het reinigen en onderhouden van een allessnijder:

 • Reinig de allessnijder na elk gebruik: Zorg ervoor dat u de allessnijder na elk gebruik reinigt, zodat er geen voedselresten achterblijven. Gebruik een vochtige doek om de messen schoon te maken en verwijder alle restjes van de platen en het voedselhouder.
 • Verwijder de messen voor een grondigere reiniging: Om de allessnijder grondig schoon te maken, kunt u de messen verwijderen en deze afwassen met warm water en zeep. Zorg ervoor dat u de messen grondig droogt voordat u ze terugplaatst.
 • Smeer de glijbanen: Gebruik een beetje plantaardige olie om de glijbanen van de allessnijder te smeren. Dit zorgt ervoor dat het voedsel soepel door de machine glijdt en voorkomt dat het apparaat vastloopt.
 • Controleer de snijhoek: Het is belangrijk om de snijhoek van de messen regelmatig te controleren. Als de snijhoek versleten is, zal de AEG allessnijder minder efficiĆ«nt werken en moet u de messen mogelijk laten slijpen.
 • Bewaar de allessnijder op een veilige plaats: Als u de allessnijder niet gebruikt, bewaar hem dan op een veilige plaats waar kinderen er niet bij kunnen. Zorg ervoor dat de messen bedekt zijn om ongelukken te voorkomen.

Volg de instructies van de fabrikant: Raadpleeg de handleiding van uw allessnijder voor specifieke reinigings- en onderhoudsinstructies van de fabrikant. Dit kan per model verschillen.

Door regelmatig onderhoud en reiniging kunt u de levensduur van uw AEG allessnijder verlengen en zorgen voor een veilig en efficiƫnt gebruik.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Hier zie je andere gerelateerde AEG apparaten

Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen AEG Allessnijder - spindel aanloopcondensator installatieschakelaar netkabel klem.