Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Gaggenau Afzuigkap onderdelen AW400120CN01 t/m AW54219102

Onderdelen voor Gaggenau Afzuigkap vinden

Klik op het typenummer (model) van je Gaggenau Afzuigkap apparaat om alle leverbare onderdelen te zien en zo nodig te bestellen. En als het model niet te vinden is op deze pagina? Gebruik dan het bovenste zoekveld. Dat is de makkelijkste en de snelste manier om onderdelen te vinden. Vul het model (typenummer) van je Gaggenau Afzuigkap apparaat in en klik dan op de knop zoeken. Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je model.

Vorige    Volgende

GAGGENAU AW400120CN01 Afzuigkap
GAGGENAU AW40015001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40015002 Afzuigkap
GAGGENAU AW40019001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40019002 Afzuigkap
GAGGENAU AW400190CN01 Afzuigkap
GAGGENAU AW40072001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40072002 Afzuigkap
GAGGENAU AW40212001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40212002 Afzuigkap
GAGGENAU AW40215001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40215002 Afzuigkap
GAGGENAU AW40219001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40219002 Afzuigkap
GAGGENAU AW40272001 Afzuigkap
GAGGENAU AW40272002 Afzuigkap
GAGGENAU AW48018001 Afzuigkap
GAGGENAU AW48018002 Afzuigkap
GAGGENAU AW48218001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54012001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54012101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54012102 Afzuigkap
GAGGENAU AW54015001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54019001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54019101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54019102 Afzuigkap
GAGGENAU AW54072001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54072101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54072102 Afzuigkap
GAGGENAU AW54112001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54112002 Afzuigkap
GAGGENAU AW54119001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54119002 Afzuigkap
GAGGENAU AW54172001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54172101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54172102 Afzuigkap
GAGGENAU AW54212001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54212101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54212102 Afzuigkap
GAGGENAU AW54219001 Afzuigkap
GAGGENAU AW54219101 Afzuigkap
GAGGENAU AW54219102 Afzuigkap

Veel bestelde onderdelen van getoonde modellen

Hieronder staan ​​vaak bestelde onderdelen van de bovenstaande apparaten. Als je op een van de onderdelen klikt, wordt je naar de volgende pagina geleid waar je kunt controleren of het betreffende onderdeel geschikt is voor jouw apparaat.

Als je op zoek bent naar een ander onderdeel dan hieronder geselecteerd, gebruik dan het groene zoekveld bovenaan deze pagina. Vul dan het typenummer van je apparaat in (of het originele productnummer van het onderdeel dat je zoekt).
Defecte Gaggenau afzuigkap - enkele oorzaken, oplossingen en symptomen

Als jouw afzuigkap niet goed werkt, kan dat verschillende oorzaken hebben en zijn er diverse oplossingen om het probleem te verhelpen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met Gaggenau afzuigkap en mogelijke oplossingen. Ook zijn er bepaalde symptomen die aangeven dat jouw afzuigkap defect is.

Gaggenau afzuigkap start niet

 • Symptomen: De Gaggenau afzuigkap reageert niet als je probeert hem aan te zetten.
 • Oorzaken: Stroomproblemen, defecte schakelaar, of problemen met de bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Controleer of de afzuigkap op het stroomnet is aangesloten en of de stekker en het stopcontact werken. Controleer de schakelaar en vervang deze indien nodig.

Gaggenau afzuigkap heeft verminderde zuigkracht

 • Symptomen: De Gaggenau afzuigkap zuigt onvoldoende lucht af.
 • Oorzaken: Verstopte of vuile filters, verstopte luchtkanalen, of defecte ventilatormotor.
 • Oplossingen: Reinig of vervang de filters volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Controleer de luchtkanalen op blokkades en reinig ze indien nodig. Controleer de ventilatormotor en vervang deze indien nodig.

Gaggenau afzuigkap maakt veel lawaai

 • Symptomen: De Gaggenau afzuigkap maakt ongebruikelijk veel lawaai tijdens het gebruik.
 • Oorzaken: Losse of beschadigde ventilatorbladen, versleten motorlagers, of losse onderdelen.
 • Oplossingen: Controleer de ventilatorbladen op beschadigingen en maak ze vast of vervang ze indien nodig. Controleer de motorlagers en vervang ze indien nodig. Controleer op losse onderdelen en maak deze vast.

Gaggenau afzuigkap lekt vet of vocht

 • Symptomen: Vet of vocht druppelt uit de Gaggenau afzuigkap.
 • Oorzaken: Verstopte of verzadigde vetfilters, onjuiste installatie van de afzuigkap, of problemen met de afvoer.
 • Oplossingen: Reinig of vervang de vetfilters volgens de aanbevelingen van de fabrikant Gaggenau. Controleer de installatie van de afzuigkap en zorg ervoor dat deze correct is geïnstalleerd. Controleer de afvoer en zorg ervoor dat deze niet geblokkeerd of beschadigd is.

Gaggenau afzuigkap werkt niet op alle snelheden:

 • Symptomen: De Gaggenau afzuigkap werkt niet op alle ventilatorsnelheden.
 • Oorzaken: Defecte snelheidsschakelaar of problemen met de bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Controleer de snelheidsschakelaar en vervang deze indien nodig.

Welke onderdelen van een Gaggenau afzuigkap gaan het meest kapot?

Hieronder zijn enkele symptomen, oorzaken en oplossingen uitgelegt van vaakvoorkomende problemen met afzuigkap onderdelen:

Filter Gaggenau afzuigkap (metaal / aluminium / vetfiltermat)

Het filter van de Gaggenau afzuigkap kan na verloop van tijd verstopt raken, waardoor de luchtstroom beperkt wordt en de afzuigkap minder effectief wordt.

Symptomen van een defect metaalfilter in een Gaggenau afzuigkap:

 1. Verminderde zuigkracht: Een van de meest voorkomende symptomen van een defect metaalfilter is een verminderde zuigkracht van de Gaggenau afzuigkap. Dit kan resulteren in onvoldoende ventilatie en minder effectieve verwijdering van dampen, rook en geurtjes.
 2. Vetophoping: Wanneer het filter niet goed werkt, kan er zich vet ophopen op de afzuigkap en de omliggende oppervlakken, wat kan leiden tot een vettige en moeilijk schoon te maken keuken.
 3. Slechte geur: Een defect metaalfilter kan ook leiden tot slechte geuren in de keuken, omdat het filter niet effectief is in het opvangen en verwijderen van geurtjes.

Oorzaken van een defect metaalfilter in een afzuigkap:

 1. Vetophoping: Over tijd kan het filter verstopt raken door opgehoopt vet en vuil, waardoor de luchtstroom belemmerd wordt en de Gaggenau afzuigkap minder efficiënt werkt.
 2. Schade: Metaalfilters kunnen fysiek beschadigd raken door ruw gebruik, vallen of onjuiste reiniging, wat de prestaties ervan kan beïnvloeden.
 3. Slijtage: Na verloop van tijd kunnen de filtermaterialen slijten, waardoor ze hun effectiviteit verliezen.

Oplossingen voor een defect metaalfilter in een afzuigkap:

 1. Reiniging: Reinig regelmatig het metaalfilter om vet- en vuilophoping te voorkomen. Afhankelijk van het model kan het filter vaak in de vaatwasser of met warm water en een ontvettingsmiddel worden gereinigd. Raadpleeg de handleiding van uw Gaggenau afzuigkap voor specifieke reinigingsinstructies.
 2. Vervanging: Als het filter fysiek beschadigd is of versleten, moet het worden vervangen. Zorg ervoor dat u het juiste vervangende filter voor uw afzuigkapmodel aanschaft.

Hoe vervang je een metaalfilter in een afzuigkap?

 1. Schakel de stroomtoevoer uit: Zorg ervoor dat uw Gaggenau afzuigkap is uitgeschakeld en niet op het elektriciteitsnet is aangesloten voordat u met de vervanging begint.
 2. Verwijder het oude filter: Open de afzuigkap en verwijder het oude filter. Dit kan variëren afhankelijk van het model, maar het filter wordt meestal op zijn plaats gehouden door klemmen of beugels. Maak deze los en schuif het filter eruit.
 3. Reinig de afzuigkap: Voordat u het nieuwe filter plaatst, maakt u de binnenkant van uw Gaggenau afzuigkap schoon om overtollig vet en vuil te verwijderen.
 4. Plaats het nieuwe filter: Plaats het nieuwe metaalfilter op dezelfde manier als het oude filter en zorg ervoor dat het goed vastzit. Sluit eventuele klemmen of beugels die het filter op zijn plaats houden.

Koolstoffilter Gaggenau afzuigkap

Als uw Gaggenau afzuigkap is uitgerust met een koolstoffilter, kan dit na verloop van tijd verzadigd raken en vervangen moeten worden.

Symptomen van een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Slechte geur: Een van de meest voorkomende symptomen van een defect koolstoffilter is de aanwezigheid van slechte geuren in de keuken. Dit komt doordat het koolstoffilter niet langer effectief geurtjes en dampen absorbeert.
 2. Verminderde zuigkracht: Een verstopt of verzadigd koolstoffilter kan de luchtstroom belemmeren, waardoor de zuigkracht van uw Gaggenau afzuigkap afneemt en de ventilatie minder effectief wordt.

Oorzaken van een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Verzadiging: Na verloop van tijd raakt het koolstoffilter verzadigd met geabsorbeerde dampen en geurtjes, waardoor het zijn effectiviteit verliest.
 2. Schade: Het koolstoffilter kan fysiek beschadigd raken door onjuist gebruik, onjuiste reiniging of transport.

Oplossingen voor een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Vervanging: Koolstoffilters zijn niet permanent en moeten regelmatig worden vervangen om hun effectiviteit te behouden. De frequentie van vervanging varieert, maar een algemene richtlijn is om het filter elke 3-6 maanden te vervangen, afhankelijk van het gebruik. Raadpleeg de handleiding van uw Gaggenau afzuigkap voor specifieke aanbevelingen.

Hoe vervang je een koolstoffilter in een afzuigkap?

 1. Schakel de stroomtoevoer uit: Zorg ervoor dat uw Gaggenau afzuigkap is uitgeschakeld en niet op het elektriciteitsnet is aangesloten voordat u met de vervanging begint.
 2. Verwijder het oude filter: Open de afzuigkap en verwijder het oude koolstoffilter. Afhankelijk van het model kan dit variëren, maar vaak zit het koolstoffilter achter het vetfilter of een afdekplaat.
 3. Verwijder eerst het vetfilter of de afdekplaat en haal vervolgens het koolstoffilter eruit.
 4. Plaats het nieuwe filter: Plaats het nieuwe koolstoffilter op dezelfde plaats als het oude filter. Zorg ervoor dat het goed zit en dat de luchtstroom in de juiste richting gaat (er zijn meestal pijlen op het filter die de juiste luchtstroomrichting aangeven).
 5. Vervang het vetfilter of de afdekplaat: Plaats het vetfilter of de afdekplaat terug op hun oorspronkelijke positie en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.
 6. Schakel de stroomtoevoer weer in: Sluit uw Gaggenau afzuigkap weer aan op het elektriciteitsnet en schakel deze in om te controleren of deze correct werkt.

Motor Gaggenau afzuigkap

De motor van uw Gaggenau afzuigkap kan na verloop van tijd slijten of beschadigd raken, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.

Schakelaar Gaggenau afzuigkap

De schakelaar van de afzuigkap kan beschadigd raken of vastlopen, waardoor het apparaat niet meer goed bediend kan worden.

Verlichting Gaggenau afzuigkap

De verlichting van de afzuigkap kan na verloop van tijd kapot gaan, waardoor het moeilijker wordt om de kookplaat te zien.

Afdekkap verlichting Gaggenau afzuigkap

De afdekkap verlichting van uw Gaggenau afzuigkap is een beschermend omhulsel dat de lamp beschermt tegen vet en vuil dat tijdens het koken kan vrijkomen.

Rooster Gaggenau afzuigkap

Het rooster van de afzuigkap kan na verloop van tijd beschadigd raken of loskomen.

Afvoerbuis Gaggenau afzuigkap

De afvoerbuis van de afzuigkap kan verstopt raken of beschadigd raken, waardoor het apparaat minder effectief wordt.

Ventilator Gaggenau afzuigkap

De ventilator van uw Gaggenau afzuigkap kan beschadigd raken of vastlopen, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.

Elektronische componenten Gaggenau afzuigkap

De elektronische componenten van de afzuigkap, zoals printplaten, kunnen beschadigd raken of doorbranden.

Behuizing Gaggenau afzuigkap

De behuizing van de afzuigkap kan beschadigd raken of vervormd worden, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Gaggenau Afzuigkap apparaten.