Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

U bent hier: Onderdelen Afzuigkap

Afzuigkap onderdelen

Afzuigkap top fabrikanten

Fabrikant nog niet gevonden? Kijk dan naar Afzuigkap - alle fabrikanten

Hieronder vind je alle Afzuigkap fabrikanten

Klik op de gezochte fabrikant om alle modellen te zien. Als de fabrikant niet te vinden is, gebruik dan het bovenste zoekveld. Vul het model of het typenummer van uw Afzuigkap apparaat in en dan klik op de knop zoeken.Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je apparaat.Afzuigkap - algemene informatie

Een afzuigkap zuigt lucht op door middel van een ventilator en verwijdert kookdampen, -geuren en -vetten uit de keuken. Het zuigt de lucht naar binnen en filtert het door middel van een vetfilter en/of een koolstoffilter, voordat het de lucht terug in de keuken circuleert of naar buiten afvoert. Het doel van een afzuigkap is om de luchtkwaliteit in de keuken te verbeteren en de verspreiding van kookgeuren in het huis te verminderen.

Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, waaronder:

 • Wandafzuigkap: Dit type afzuigkap is bevestigd aan de muur boven de kookplaat. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en modellen en kunnen worden uitgerust met verschillende soorten filters.
 • Eilandafzuigkap: Dit type afzuigkap is opgehangen aan het plafond boven een kookeiland en is ideaal voor open keukens. Ze zijn vaak groter dan wandafzuigkappen en hebben een krachtigere motor om de lucht af te voeren.
 • Inbouwafzuigkap: Dit type afzuigkap is ingebouwd in de kast boven de kookplaat en is minder opvallend dan andere modellen.
 • Downdraft afzuigkap: Dit type afzuigkap zit in de kookplaat en wordt omhoog gebracht tijdens het koken. Het zuigt de lucht rechtstreeks vanaf de kookplaat naar beneden.
 • Plafond afzuigkap: Dit type afzuigkap is volledig geïntegreerd in het plafond en is daardoor bijna onzichtbaar. Het is een uitstekende keuze voor keukens met een modern en minimalistisch design.

De keuze van het type afzuigkap hangt af van de indeling van de keuken, het budget en de persoonlijke smaak.

Een afzuigkap is een essentieel apparaat in een moderne keuken omdat het helpt om luchtjes, vet en vochtigheid te verwijderen die tijdens het koken vrijkomen. afzuigkap zorgt voor een frisse en schone keuken en voorkomt ook dat de luchtjes zich verspreiden naar andere delen van het huis. Bovendien kan een goed functionerende afzuigkap de luchtkwaliteit in de keuken verbeteren en zelfs de veiligheid verhogen door de kans op brand te verminderen.

Welke (andere) merken afzuigkappen zijn er?

Er zijn verschillende merken van afzuigkappen op de markt, waaronder Bosch, Siemens, Miele, AEG, Elica, Novy, Whirlpool, SMEG en nog veel meer. Het verschil in functies en gemak kan per merk en model verschillen, maar over het algemeen bieden de meeste afzuigkappen de volgende functies en eigenschappen:

 • Verschillende afzuigstanden, waarmee je de zuigkracht van de afzuigkap kunt aanpassen aan de hoeveelheid dampen en geuren die vrijkomen tijdens het koken.
 • Afvoer naar buiten of recirculatie, waarmee je de keuze hebt om de dampen naar buiten te leiden of te filteren en weer terug te blazen in de keuken.
 • Verlichting, zodat je goed zicht hebt op het kookoppervlak tijdens het koken.
 • Vetfilter(s) om het vet uit de dampen te filteren en zo te voorkomen dat het in de afvoer terechtkomt.
 • Automatische uitschakeling, zodat de afzuigkap na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt.

Daarnaast zijn er ook afzuigkappen met extra functies, zoals een geïntegreerde kookplaat, een afstandsbediening, een automatische stand die de zuigkracht aanpast op basis van de hoeveelheid dampen en geuren en nog veel meer. Het is belangrijk om bij het kiezen van een afzuigkap te letten op de grootte van de kap in verhouding tot het kookoppervlak en de afzuigcapaciteit, zodat de dampen en geuren goed worden afgevoerd.

Welke onderdelen van een afzuigkap gaan het meest kapot?

Enkele van de meest voorkomende onderdelen van een afzuigkap die kunnen slijten of kapot gaan zijn:

 • De vetfilters: deze filters zijn ontworpen om de vetdeeltjes uit de afvoerlucht te filteren en moeten regelmatig worden schoongemaakt of vervangen.
 • Het koolstoffilter: het koolstoffilter is ook een onderdeel dat bij intensief gebruik van de afzuigkap kan slijten en op den duur vervangen moet worden.
 • De motor: de motor is verantwoordelijk voor het afvoeren van de lucht en kan verslijten na verloop van tijd, vooral als het apparaat veel wordt gebruikt.
 • De ventilator: de ventilator werkt samen met de motor om de lucht uit de keuken af te voeren. Als de ventilator kapot gaat, kan dit de afvoerprestaties van de afzuigkap verminderen.
 • De schakelaar: de aan/uit-schakelaar op de afzuigkap kan slijten of breken en moet mogelijk worden vervangen.
 • De verlichting: als de afzuigkap is uitgerust met verlichting, kan de lamp na verloop van tijd kapot gaan en moet deze worden vervangen.
 • Het afdekkapje van de lamp: Het afdekkapje van de lamp voor de afzuigkap is een beschermend omhulsel dat de lamp beschermt tegen vet en vuil dat tijdens het koken kan vrijkomen.
 • De afvoerbuis: de afvoerbuis kan verstopt raken door vuil en vetdeeltjes en moet regelmatig worden schoongemaakt.

Het is belangrijk om deze onderdelen regelmatig te controleren en te onderhouden om de goede werking van de afzuigkap te behouden.

Waarom is het belangrijk om een afzuigkap te reinigen en te ondehouden?

Het is belangrijk om de afzuigkap regelmatig te reinigen en te onderhouden om de efficiëntie en veiligheid te behouden. Door gebruik te maken van de afzuigkap ontstaat er vet- en vuilophoping in de filters en kanalen, wat kan leiden tot verstoppingen en verminderde werking van de afzuigkap. Bovendien kan opgehoopt vet brandgevaar veroorzaken.

Het is aan te raden om na elke kookbeurt de filters van de afzuigkap schoon te maken. Vetfilters kunnen meestal eenvoudig worden verwijderd en in de vaatwasser worden gereinigd of met warm water en afwasmiddel worden schoongemaakt. Koolstoffilters moeten meestal worden vervangen.

Onze service

Wij bieden niet alleen hoogwaardige producten, maar ook uitstekende klantenservice en gunstige retourvoorwaarden.

Wij begrijpen dat het vinden van het juiste onderdeel voor uw apparaat soms een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we ons best gedaan om het zoeken naar de juiste producten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mocht u toch nog vragen hebben, dan staan onze deskundige medewerkers altijd klaar om u te helpen.

Onze klanten zijn voor ons erg belangrijk en daarom bieden wij een uitstekende retourbeleid aan. Mocht u niet tevreden zijn met uw aankoop, dan kunt u het product binnen de gestelde termijn retourneren en zorgen wij voor een snelle terugbetaling.

Bovendien streven wij ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen. Onze verzendingen zijn snel en betrouwbaar, zodat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van uw huishoudelijke apparaten.

Bij onze webwinkel staat kwaliteit, goede klantenservice en gunstige retourvoorwaarden hoog in het vaandel. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen als klant.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Afzuigkap.