Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Electrolux Afzuigkap onderdelen DASL60100W t/m DBGL7730CN

Onderdelen voor Electrolux Afzuigkap vinden

Klik op het typenummer (model) van je Electrolux Afzuigkap apparaat om alle leverbare onderdelen te zien en zo nodig te bestellen. En als het model niet te vinden is op deze pagina? Gebruik dan het bovenste zoekveld. Dat is de makkelijkste en de snelste manier om onderdelen te vinden. Vul het model (typenummer) van je Electrolux Afzuigkap apparaat in en klik dan op de knop zoeken. Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je model.

Vorige    Volgende

ELECTROLUX DASL60100W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL60100X Afzuigkap
ELECTROLUX DASL6030CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL6030SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL6030WE Afzuigkap
ELECTROLUX DASL603A Afzuigkap
ELECTROLUX DASL603I Afzuigkap
ELECTROLUX DASL603S Afzuigkap
ELECTROLUX DASL603W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL604CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL604SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL604WE Afzuigkap
ELECTROLUX DASL82 Afzuigkap
ELECTROLUX DASL82100K Afzuigkap
ELECTROLUX DASL82100W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL82100X Afzuigkap
ELECTROLUX DASL8230CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL8230SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL8230WE Afzuigkap
ELECTROLUX DASL823A Afzuigkap
ELECTROLUX DASL823I Afzuigkap
ELECTROLUX DASL823S Afzuigkap
ELECTROLUX DASL823W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL824CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL824SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL824WE Afzuigkap
ELECTROLUX DASL90100K Afzuigkap
ELECTROLUX DASL90100W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL90100X Afzuigkap
ELECTROLUX DASL9030CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL9030SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL9030WE Afzuigkap
ELECTROLUX DASL903A Afzuigkap
ELECTROLUX DASL903I Afzuigkap
ELECTROLUX DASL903S Afzuigkap
ELECTROLUX DASL903W Afzuigkap
ELECTROLUX DASL904CN Afzuigkap
ELECTROLUX DASL904SW Afzuigkap
ELECTROLUX DASL904WE Afzuigkap
ELECTROLUX DBGL1030CN Afzuigkap
ELECTROLUX DBGL5430CN Afzuigkap
ELECTROLUX DBGL7730CN Afzuigkap


Defecte Electrolux afzuigkap - enkele oorzaken, oplossingen en symptomen

Als jouw afzuigkap niet goed werkt, kan dat verschillende oorzaken hebben en zijn er diverse oplossingen om het probleem te verhelpen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met Electrolux afzuigkap en mogelijke oplossingen. Ook zijn er bepaalde symptomen die aangeven dat jouw afzuigkap defect is.

Electrolux afzuigkap start niet

 • Symptomen: De Electrolux afzuigkap reageert niet als je probeert hem aan te zetten.
 • Oorzaken: Stroomproblemen, defecte schakelaar, of problemen met de bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Controleer of de afzuigkap op het stroomnet is aangesloten en of de stekker en het stopcontact werken. Controleer de schakelaar en vervang deze indien nodig.

Electrolux afzuigkap heeft verminderde zuigkracht

 • Symptomen: De Electrolux afzuigkap zuigt onvoldoende lucht af.
 • Oorzaken: Verstopte of vuile filters, verstopte luchtkanalen, of defecte ventilatormotor.
 • Oplossingen: Reinig of vervang de filters volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Controleer de luchtkanalen op blokkades en reinig ze indien nodig. Controleer de ventilatormotor en vervang deze indien nodig.

Electrolux afzuigkap maakt veel lawaai

 • Symptomen: De Electrolux afzuigkap maakt ongebruikelijk veel lawaai tijdens het gebruik.
 • Oorzaken: Losse of beschadigde ventilatorbladen, versleten motorlagers, of losse onderdelen.
 • Oplossingen: Controleer de ventilatorbladen op beschadigingen en maak ze vast of vervang ze indien nodig. Controleer de motorlagers en vervang ze indien nodig. Controleer op losse onderdelen en maak deze vast.

Electrolux afzuigkap lekt vet of vocht

 • Symptomen: Vet of vocht druppelt uit de Electrolux afzuigkap.
 • Oorzaken: Verstopte of verzadigde vetfilters, onjuiste installatie van de afzuigkap, of problemen met de afvoer.
 • Oplossingen: Reinig of vervang de vetfilters volgens de aanbevelingen van de fabrikant Electrolux. Controleer de installatie van de afzuigkap en zorg ervoor dat deze correct is geïnstalleerd. Controleer de afvoer en zorg ervoor dat deze niet geblokkeerd of beschadigd is.

Electrolux afzuigkap werkt niet op alle snelheden:

 • Symptomen: De Electrolux afzuigkap werkt niet op alle ventilatorsnelheden.
 • Oorzaken: Defecte snelheidsschakelaar of problemen met de bedieningsmodule.
 • Oplossingen: Controleer de snelheidsschakelaar en vervang deze indien nodig.

Welke onderdelen van een Electrolux afzuigkap gaan het meest kapot?

Hieronder zijn enkele symptomen, oorzaken en oplossingen uitgelegt van vaakvoorkomende problemen met afzuigkap onderdelen:

Filter Electrolux afzuigkap (metaal / aluminium / vetfiltermat)

Het filter van de Electrolux afzuigkap kan na verloop van tijd verstopt raken, waardoor de luchtstroom beperkt wordt en de afzuigkap minder effectief wordt.

Symptomen van een defect metaalfilter in een Electrolux afzuigkap:

 1. Verminderde zuigkracht: Een van de meest voorkomende symptomen van een defect metaalfilter is een verminderde zuigkracht van de Electrolux afzuigkap. Dit kan resulteren in onvoldoende ventilatie en minder effectieve verwijdering van dampen, rook en geurtjes.
 2. Vetophoping: Wanneer het filter niet goed werkt, kan er zich vet ophopen op de afzuigkap en de omliggende oppervlakken, wat kan leiden tot een vettige en moeilijk schoon te maken keuken.
 3. Slechte geur: Een defect metaalfilter kan ook leiden tot slechte geuren in de keuken, omdat het filter niet effectief is in het opvangen en verwijderen van geurtjes.

Oorzaken van een defect metaalfilter in een afzuigkap:

 1. Vetophoping: Over tijd kan het filter verstopt raken door opgehoopt vet en vuil, waardoor de luchtstroom belemmerd wordt en de Electrolux afzuigkap minder efficiënt werkt.
 2. Schade: Metaalfilters kunnen fysiek beschadigd raken door ruw gebruik, vallen of onjuiste reiniging, wat de prestaties ervan kan beïnvloeden.
 3. Slijtage: Na verloop van tijd kunnen de filtermaterialen slijten, waardoor ze hun effectiviteit verliezen.

Oplossingen voor een defect metaalfilter in een afzuigkap:

 1. Reiniging: Reinig regelmatig het metaalfilter om vet- en vuilophoping te voorkomen. Afhankelijk van het model kan het filter vaak in de vaatwasser of met warm water en een ontvettingsmiddel worden gereinigd. Raadpleeg de handleiding van uw Electrolux afzuigkap voor specifieke reinigingsinstructies.
 2. Vervanging: Als het filter fysiek beschadigd is of versleten, moet het worden vervangen. Zorg ervoor dat u het juiste vervangende filter voor uw afzuigkapmodel aanschaft.

Hoe vervang je een metaalfilter in een afzuigkap?

 1. Schakel de stroomtoevoer uit: Zorg ervoor dat uw Electrolux afzuigkap is uitgeschakeld en niet op het elektriciteitsnet is aangesloten voordat u met de vervanging begint.
 2. Verwijder het oude filter: Open de afzuigkap en verwijder het oude filter. Dit kan variëren afhankelijk van het model, maar het filter wordt meestal op zijn plaats gehouden door klemmen of beugels. Maak deze los en schuif het filter eruit.
 3. Reinig de afzuigkap: Voordat u het nieuwe filter plaatst, maakt u de binnenkant van uw Electrolux afzuigkap schoon om overtollig vet en vuil te verwijderen.
 4. Plaats het nieuwe filter: Plaats het nieuwe metaalfilter op dezelfde manier als het oude filter en zorg ervoor dat het goed vastzit. Sluit eventuele klemmen of beugels die het filter op zijn plaats houden.

Koolstoffilter Electrolux afzuigkap

Als uw Electrolux afzuigkap is uitgerust met een koolstoffilter, kan dit na verloop van tijd verzadigd raken en vervangen moeten worden.

Symptomen van een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Slechte geur: Een van de meest voorkomende symptomen van een defect koolstoffilter is de aanwezigheid van slechte geuren in de keuken. Dit komt doordat het koolstoffilter niet langer effectief geurtjes en dampen absorbeert.
 2. Verminderde zuigkracht: Een verstopt of verzadigd koolstoffilter kan de luchtstroom belemmeren, waardoor de zuigkracht van uw Electrolux afzuigkap afneemt en de ventilatie minder effectief wordt.

Oorzaken van een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Verzadiging: Na verloop van tijd raakt het koolstoffilter verzadigd met geabsorbeerde dampen en geurtjes, waardoor het zijn effectiviteit verliest.
 2. Schade: Het koolstoffilter kan fysiek beschadigd raken door onjuist gebruik, onjuiste reiniging of transport.

Oplossingen voor een defect koolstoffilter in een afzuigkap:

 1. Vervanging: Koolstoffilters zijn niet permanent en moeten regelmatig worden vervangen om hun effectiviteit te behouden. De frequentie van vervanging varieert, maar een algemene richtlijn is om het filter elke 3-6 maanden te vervangen, afhankelijk van het gebruik. Raadpleeg de handleiding van uw Electrolux afzuigkap voor specifieke aanbevelingen.

Hoe vervang je een koolstoffilter in een afzuigkap?

 1. Schakel de stroomtoevoer uit: Zorg ervoor dat uw Electrolux afzuigkap is uitgeschakeld en niet op het elektriciteitsnet is aangesloten voordat u met de vervanging begint.
 2. Verwijder het oude filter: Open de afzuigkap en verwijder het oude koolstoffilter. Afhankelijk van het model kan dit variëren, maar vaak zit het koolstoffilter achter het vetfilter of een afdekplaat.
 3. Verwijder eerst het vetfilter of de afdekplaat en haal vervolgens het koolstoffilter eruit.
 4. Plaats het nieuwe filter: Plaats het nieuwe koolstoffilter op dezelfde plaats als het oude filter. Zorg ervoor dat het goed zit en dat de luchtstroom in de juiste richting gaat (er zijn meestal pijlen op het filter die de juiste luchtstroomrichting aangeven).
 5. Vervang het vetfilter of de afdekplaat: Plaats het vetfilter of de afdekplaat terug op hun oorspronkelijke positie en zorg ervoor dat ze goed vastzitten.
 6. Schakel de stroomtoevoer weer in: Sluit uw Electrolux afzuigkap weer aan op het elektriciteitsnet en schakel deze in om te controleren of deze correct werkt.

Motor Electrolux afzuigkap

De motor van uw Electrolux afzuigkap kan na verloop van tijd slijten of beschadigd raken, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.

Schakelaar Electrolux afzuigkap

De schakelaar van de afzuigkap kan beschadigd raken of vastlopen, waardoor het apparaat niet meer goed bediend kan worden.

Verlichting Electrolux afzuigkap

De verlichting van de afzuigkap kan na verloop van tijd kapot gaan, waardoor het moeilijker wordt om de kookplaat te zien.

Afdekkap verlichting Electrolux afzuigkap

De afdekkap verlichting van uw Electrolux afzuigkap is een beschermend omhulsel dat de lamp beschermt tegen vet en vuil dat tijdens het koken kan vrijkomen.

Rooster Electrolux afzuigkap

Het rooster van de afzuigkap kan na verloop van tijd beschadigd raken of loskomen.

Afvoerbuis Electrolux afzuigkap

De afvoerbuis van de afzuigkap kan verstopt raken of beschadigd raken, waardoor het apparaat minder effectief wordt.

Ventilator Electrolux afzuigkap

De ventilator van uw Electrolux afzuigkap kan beschadigd raken of vastlopen, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.

Elektronische componenten Electrolux afzuigkap

De elektronische componenten van de afzuigkap, zoals printplaten, kunnen beschadigd raken of doorbranden.

Behuizing Electrolux afzuigkap

De behuizing van de afzuigkap kan beschadigd raken of vervormd worden, waardoor het apparaat niet meer goed werkt.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Electrolux Afzuigkap apparaten.