Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

AEG Stoomstrijkijzer onderdelen DB5110 t/m DB7541

Onderdelen voor AEG Stoomstrijkijzer vinden

Klik op het typenummer (model) van je AEG Stoomstrijkijzer apparaat om alle leverbare onderdelen te zien en zo nodig te bestellen. En als het model niet te vinden is op deze pagina? Gebruik dan het bovenste zoekveld. Dat is de makkelijkste en de snelste manier om onderdelen te vinden. Vul het model (typenummer) van je AEG Stoomstrijkijzer apparaat in en klik dan op de knop zoeken. Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je model.

AEG DB5110 Stoomstrijkijzer
AEG DB5120 Stoomstrijkijzer
AEG DB5130 Stoomstrijkijzer
AEG DB7520 Stoomstrijkijzer
AEG DB7521 Stoomstrijkijzer
AEG DB7540 Stoomstrijkijzer
AEG DB7541 Stoomstrijkijzer

Veel bestelde onderdelen van getoonde modellen

In onderstaand overzicht zie je de onderdelen die in veel van bovenstaande apparaten passen. Om te controleren of een onderdeel geschikt is voor jouw apparaat, klik je op dat onderdeel en op de volgende pagina heb je de mogelijkheid om het te controleren.

Als je apparaat-/onderdeeltypenummer niet kunt vinden, gebruik dan het zoekveld bovenaan deze pagina. Vul dan het typenummer van je apparaat in (of het originele productnummer van het onderdeel dat je zoekt).
Hoe om te gaan met een defecte AEG stoomstrijkijzer: symptomen, oorzaken en oplossingen

Als jouw stoomstrijkijzer niet goed werkt, kan dat verschillende oorzaken hebben en zijn er diverse oplossingen om het probleem te verhelpen. Ook zijn er bepaalde symptomen die aangeven dat jouw AEG stoomstrijkijzer defect is. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met stoomstrijkijzer en mogelijke oplossingen.

Het AEG strijkijzer geeft geen stoom af

 • Symptoom: AEG stoomstrijkijzer geeft geen stoom af.
 • Oorzaak: Mogelijk is er een verstopping in de stoomopening of het waterreservoir, of is er sprake van een probleem met de stoomknop of de stoomregelaar.
 • Oplossing: Controleer de stoomopening en het waterreservoir op verstoppingen en maak deze schoon of vervang ze indien nodig. Controleer ook of de stoomknop en de stoomregelaar goed werken.

Het AEG strijkijzer lekt water

 • Symptoom: AEG stoomstrijkijzer lekt water.
 • Oorzaak: Mogelijk is er sprake van een beschadigd waterreservoir, een verstopping in de stoomopening of een probleem met de temperatuurregelaar.
 • Oplossing: Controleer het waterreservoir op beschadigingen en vervang deze indien nodig. Controleer ook de stoomopening op verstoppingen en maak deze schoon. Als er sprake is van een probleem met de temperatuurregelaar, kan het nodig zijn om uw AEG stoomstrijkijzer te laten repareren of vervangen.

Het AEG strijkijzer wordt niet heet genoeg of wordt te heet

 • Symptoom: AEG stoomstrijkijzer wordt niet heet genoeg of wordt te heet.
 • Oorzaak: Mogelijk is er sprake van een probleem met de temperatuurregelaar of de thermostaat, of is de stroomvoorziening niet goed.
 • Oplossing: Controleer of uw AEG stoomstrijkijzer goed is aangesloten op een werkend stopcontact. Als er sprake is van een probleem met de temperatuurregelaar of de thermostaat, kan het nodig zijn om het strijkijzer te laten repareren of vervangen.

Het AEG strijkijzer maakt lawaai

 • Symptoom: AEG stoomstrijkijzer maakt lawaai tijdens gebruik.
 • Oorzaak: Mogelijk is er sprake van een probleem met de stoompomp of de ventilator, of is er sprake van kalkaanslag in uw AEG stoomstrijkijzerr.
 • Oplossing: Laat uw AEG stoomstrijkijzer ontkalken om kalkaanslag te verwijderen.

Welke onderdelen van een AEG stoomstrijkijzer gaan het meest kapot?

Het waterreservoir AEG stoomstrijkijzer defect

Het reservoir dat water bevat en dat vaak op de basis van het strijkijzer wordt geplaatst, kan lekken of barsten door slijtage of beschadiging.

Symptoom 1: Water lekt uit het reservoir.

 • Oorzaak: Beschadigde of versleten afdichtingen, barsten of scheuren in het reservoir.
 • Oplossing: Controleer de afdichtingen en vervang ze indien nodig, of vervang het hele waterreservoir als het gebarsten of gescheurd is.

Symptoom 2: AEG stoomstrijkijzer produceert onvoldoende stoom.

 • Oorzaak: Een verstopte of lekkende watertoevoer waardoor het water niet efficiënt in uw AEG stoomstrijkijzer terechtkomt.
 • Oplossing: Reinig de watertoevoer en controleer op lekken; vervang indien nodig het waterreservoir of de bijbehorende onderdelen.

Symptoom 3: Het waterreservoir kan niet goed worden vastgemaakt aan uw AEG stoomstrijkijzer.

 • Oorzaak: Beschadigde bevestigingspunten of vergrendelingsmechanismen van het reservoir.
 • Oplossing: Vervang het waterreservoir of repareer de vergrendelingsmechanismen om ervoor te zorgen dat het reservoir stevig op zijn plaats blijft zitten.

Hoe vervang je het waterreservoir van een AEG stoomstrijkijzer?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw AEG stoomstrijkijzer is uitgeschakeld en volledig is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van het waterreservoir.
 2. Verwijder het oude waterreservoir: Maak het waterreservoir los van uw AEG stoomstrijkijzer door het vergrendelingsmechanisme te ontgrendelen of de bevestigingspunten los te maken.
 3. Leeg het oude reservoir: Giet eventueel resterend water uit het oude reservoir en zorg ervoor dat het volledig leeg is voordat je verdergaat.
 4. Kies het juiste vervangende reservoir: Koop een nieuw waterreservoir dat compatibel is met je stoomstrijkijzermodel. Zorg ervoor dat het de juiste afmetingen en bevestigingspunten heeft.
 5. Plaats het nieuwe waterreservoir: Bevestig het nieuwe waterreservoir aan uw AEG stoomstrijkijzer, zorg ervoor dat het stevig op zijn plaats zit en de vergrendelingsmechanismen goed werken.
 6. Vul het reservoir met water: Vul het nieuwe waterreservoir met water tot het aangegeven niveau en controleer op lekken.
 7. Test het strijkijzer: Schakel het strijkijzer in en laat het opwarmen. Controleer of uw AEG stoomstrijkijzer de juiste hoeveelheid stoom produceert en of het waterreservoir goed functioneert.

De zoolplaat AEG stoomstrijkijzer defect

Dit is het vlakke oppervlak dat in contact komt met de kleding tijdens het strijken. Krassen of beschadigingen aan de zoolplaat kunnen leiden tot ongewenste strijkresultaten of het vastkleven van kleding aan het strijkijzer.

Symptoom 1: Slechte warmteverdeling over de zoolplaat.

 • Oorzaak: Ophoping van kalkaanslag op de zoolplaat, wat de warmteverdeling negatief beïnvloedt.
 • Oplossing: Reinig de zoolplaat regelmatig met een geschikt ontkalkingsmiddel om kalkaanslag te verwijderen en de warmteverdeling te verbeteren.

Symptoom 2: Krassen of beschadigingen op de kleding tijdens het strijken.

 • Oorzaak: Beschadigde of versleten zoolplaat met krassen, deuken of andere onregelmatigheden die kleding kunnen beschadigen.
 • Oplossing: Vervang de zoolplaat om te voorkomen dat kleding verder wordt beschadigd.

Symptoom 3: AEG stoomstrijkijzer glijdt niet soepel over de stof.

 • Oorzaak: Een vuile of beschadigde zoolplaat die wrijving veroorzaakt tijdens het strijken.
 • Oplossing: Reinig de zoolplaat grondig met een geschikt reinigingsmiddel, of vervang deze als deze ernstig beschadigd is.

Hoe vervang je de zoolplaat van een AEG stoomstrijkijzer?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw AEG stoomstrijkijzer is uitgeschakeld, losgekoppeld van het stopcontact en volledig is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van de zoolplaat.
 2. Kies de juiste zoolplaat: Koop een vervangende zoolplaat die compatibel is met je stoomstrijkijzermodel. Zorg ervoor dat het de juiste afmetingen en bevestigingspunten heeft.
 3. Verwijder de oude zoolplaat: Gebruik een schroevendraaier of ander geschikt gereedschap om de schroeven of bevestigingsmiddelen die de zoolplaat op zijn plaats houden, los te maken. Verwijder vervolgens de oude zoolplaat van uw AEG stoomstrijkijzer.
 4. Reinig het gebied: Gebruik een doek om stof en vuil van het gebied rond de zoolplaatmontagepunten te verwijderen.
 5. Plaats de nieuwe zoolplaat: Bevestig de nieuwe zoolplaat aan uw AEG stoomstrijkijzer met behulp van de bijgeleverde schroeven of bevestigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de zoolplaat stevig is bevestigd en goed aansluit op het strijkijzer.
 6. Test het strijkijzer: Sluit uw AEG stoomstrijkijzer aan en laat het opwarmen. Controleer of de nieuwe zoolplaat goed functioneert en of het strijkijzer soepel over de stof glijdt.

De stoomknop AEG stoomstrijkijzer defect

De knop die wordt ingedrukt om stoom uit uw AEG stoomstrijkijzer te laten ontsnappen, kan vast komen te zitten of niet meer goed werken.

Symptoom 1: Stoomknop reageert niet of is moeilijk in te drukken.

 • Oorzaak: Vastzittende of versleten stoomknop, mogelijk door ophoping van vuil of kalkaanslag.
 • Oplossing: Reinig de stoomknop en het omliggende gebied om eventuele ophopingen te verwijderen. Als de knop nog steeds niet goed functioneert, overweeg dan om deze te vervangen.

Symptoom 2: Stoom wordt onregelmatig of niet uitgestoten bij het indrukken van de stoomknop.

 • Oorzaak: Defecte stoomklep of interne onderdelen die de stoomstroom regelen.
 • Oplossing: Controleer de stoomklep en de bijbehorende onderdelen op beschadigingen of slijtage en vervang deze indien nodig.

Symptoom 3: De stoomknop zit los of is afgebroken.

 • Oorzaak: Versleten of beschadigde bevestigingspunten of onderdelen die de stoomknop op zijn plaats houden.
 • Oplossing: Vervang de stoomknop en zorg ervoor dat deze stevig op zijn plaats zit en goed functioneert.

Hoe vervang je de stoomknop van een AEG stoomstrijkijzer?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw AEG stoomstrijkijzer is uitgeschakeld, losgekoppeld van het stopcontact en volledig is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van de stoomknop.
 2. Kies de juiste stoomknop: Koop een vervangende stoomknop die compatibel is met je stoomstrijkijzermodel. Zorg ervoor dat het de juiste afmetingen en bevestigingspunten heeft.
 3. Verwijder de oude stoomknop: Gebruik een schroevendraaier of ander geschikt gereedschap om de bevestigingsmiddelen die de stoomknop op zijn plaats houden, los te maken. Verwijder vervolgens de oude stoomknop van uw AEG stoomstrijkijzer.
 4. Reinig het gebied: Gebruik een doek om stof en vuil van het gebied rond de stoomknopmontagepunten te verwijderen.
 5. Plaats de nieuwe stoomknop: Bevestig de nieuwe stoomknop aan uw AEG stoomstrijkijzer met behulp van de bijgeleverde bevestigingsmiddelen. Zorg ervoor dat de knop stevig is bevestigd en goed functioneert.
 6. Test het strijkijzer: Sluit uw AEG stoomstrijkijzer aan en laat het opwarmen. Controleer of de nieuwe stoomknop goed functioneert en of de stoom gelijkmatig en consistent wordt uitgestoten.

Het snoer AEG stoomstrijkijzer defect

Het snoer waarmee het strijkijzer op het stopcontact wordt aangesloten, kan breken of beschadigd raken door herhaaldelijk buigen of draaien.

Symptoom 1: AEG stoomstrijkijzer wordt niet warm of schakelt niet in.

 • Oorzaak: Een beschadigde of gebroken stroomkabel die de stroomtoevoer naar het strijkijzer onderbreekt.
 • Oplossing: Vervang de stroomkabel om de stroomtoevoer naar uw AEG stoomstrijkijzer te herstellen en zorg ervoor dat het apparaat weer werkt.

Symptoom 2: Onregelmatige prestaties of plotseling uitschakelen.

 • Oorzaak: Losse of beschadigde interne verbindingen in de stroomkabel, wat kan leiden tot stroomonderbrekingen.
 • Oplossing: Inspecteer de kabel op zichtbare schade en vervang deze indien nodig om een stabiele stroomtoevoer naar uw AEG stoomstrijkijzer te garanderen.

Symptoom 3: Zichtbare schade aan de kabel, zoals gesmolten isolatie of blootgestelde bedrading.

 • Oorzaak: Oververhitting, slijtage of fysieke schade aan de kabel, wat een veiligheidsrisico kan vormen.
 • Oplossing: Vervang onmiddellijk de beschadigde kabel om het risico op elektrische schokken of kortsluiting te verminderen.

Hoe vervang je de kabel van een AEG stoomstrijkijzer?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw AEG stoomstrijkijzer is uitgeschakeld, losgekoppeld van het stopcontact en volledig is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van de kabel.
 2. Kies de juiste kabel: Koop een vervangende stroomkabel die compatibel is met je stoomstrijkijzermodel. Zorg ervoor dat het de juiste specificaties heeft, zoals lengte en stekkertype.
 3. Open het strijkijzer: Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien en uw AEG stoomstrijkijzer te openen, zodat je toegang hebt tot de interne bedrading en de aansluitpunten van de kabel.
 4. Verwijder de oude kabel: Maak de verbindingen van de oude kabel los van uw AEG stoomstrijkijzer. Houd bij waar elke draad is bevestigd, zodat je de nieuwe kabel op de juiste manier kunt aansluiten.
 5. Bevestig de nieuwe kabel: Sluit de nieuwe kabel aan op de juiste aansluitpunten in uw AEG stoomstrijkijzer. Zorg ervoor dat alle verbindingen stevig en correct zijn aangesloten.
 6. Sluit het strijkijzer: Plaats de behuizing van het strijkijzer weer op zijn plaats en draai de schroeven vast om het apparaat te sluiten.
 7. Test het strijkijzer: Sluit uw AEG stoomstrijkijzer aan en schakel het in om te controleren of het correct functioneert met de nieuwe kabel.

Het verwarmingselement AEG stoomstrijkijzer defect

dit is het onderdeel dat het water in het strijkijzer verwarmt om stoom te genereren. Het kan corroderen of oververhit raken, wat leidt tot storingen in het strijkijzer.

Symptoom 1: AEG stoomstrijkijzer wordt niet warm of bereikt niet de juiste temperatuur.

 • Oorzaak: Een defect of beschadigd verwarmingselement dat niet meer in staat is om de juiste warmte te produceren.
 • Oplossing: Vervang het verwarmingselement om de verwarmingscapaciteit van uw AEG stoomstrijkijzer te herstellen.

Symptoom 2: Oververhitting of temperatuurschommelingen tijdens gebruik.

 • Oorzaak: Een defecte thermostaat of temperatuurregelaar die niet goed samenwerkt met het verwarmingselement.
 • Oplossing: Controleer de thermostaat en temperatuurregelaar op defecten en vervang indien nodig, samen met het verwarmingselement.

Symptoom 3: Kortsluiting of onregelmatige prestaties van het strijkijzer.

 • Oorzaak: Een beschadigd verwarmingselement dat kortsluiting veroorzaakt of stroomonderbrekingen in uw AEG stoomstrijkijzer.
 • Oplossing: Vervang het verwarmingselement om elektrische problemen op te lossen en de prestaties van uw AEG stoomstrijkijzer te verbeteren.

Hoe vervang je het verwarmingselement van een AEG stoomstrijkijzer?

 1. Veiligheid eerst: Zorg ervoor dat uw AEG stoomstrijkijzer is uitgeschakeld, losgekoppeld van het stopcontact en volledig is afgekoeld voordat je begint met het vervangen van het verwarmingselement.
 2. Kies het juiste verwarmingselement: Koop een vervangend verwarmingselement dat compatibel is met je stoomstrijkijzermodel. Zorg ervoor dat het de juiste specificaties heeft, zoals vermogen en afmetingen.
 3. Open het strijkijzer: Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien en uw AEG stoomstrijkijzer te openen, zodat je toegang hebt tot het verwarmingselement en de bijbehorende aansluitingen.
 4. Verwijder het oude verwarmingselement: Maak de verbindingen van het oude verwarmingselement los en verwijder het voorzichtig uit uw AEG stoomstrijkijzer.
 5. Plaats het nieuwe verwarmingselement: Bevestig het nieuwe verwarmingselement op de juiste plaats in uw AEG stoomstrijkijzer en sluit de aansluitingen aan op de bijbehorende punten.
 6. Sluit het strijkijzer: Plaats de behuizing van uw AEG stoomstrijkijzer weer op zijn plaats en draai de schroeven vast om het apparaat te sluiten.
 7. Test het strijkijzer: Sluit uw AEG stoomstrijkijzer aan en schakel het in om te controleren of het correct functioneert met het nieuwe verwarmingselement.

De thermostaat AEG stoomstrijkijzer defect

Dit regelt de temperatuur van het strijkijzer. Een defecte thermostaat kan leiden tot oververhitting of onvoldoende warmte, waardoor het strijkijzer niet goed werkt.

De zoolplaat AEG stoomstrijkijzer defect

Dit is het vlakke oppervlak dat in contact komt met de kleding tijdens het strijken. Krassen of beschadigingen aan de zoolplaat kunnen leiden tot ongewenste strijkresultaten of het vastkleven van kleding aan het strijkijzer.

De stoomknop AEG stoomstrijkijzer defect

De knop die wordt ingedrukt om stoom uit het strijkijzer te laten ontsnappen, kan vast komen te zitten of niet meer goed werken.

Het stoomventiel AEG stoomstrijkijzer defect

Dit is het onderdeel dat de stoom reguleert en verdeelt over de zoolplaat. Een verstopt of defect stoomventiel kan leiden tot een ongelijkmatige stoomverdeling of helemaal geen stoom.

Het antikalksysteem AEG stoomstrijkijzer defect

Dit systeem zorgt ervoor dat de kalk in het water wordt afgebroken en voorkomt dat kalkaanslag zich ophoopt in het strijkijzer. Als dit systeem niet goed werkt, kan dit leiden tot verstoppingen en defecten.

Het stoomsnoer AEG stoomstrijkijzer defect

Het snoer dat de stoom van het waterreservoir naar het strijkijzer leidt, kan beschadigd raken of verstopt raken.

Het handvat AEG stoomstrijkijzer defect

Het handvat waarmee het strijkijzer wordt vastgehouden, kan slijten of breken, waardoor het strijkijzer moeilijker te gebruiken is.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle AEG Stoomstrijkijzer apparaten.