Op zoek naar een onderdeel voor een apparaat?

  Zie voorbeeld

Dewalt Boormachine onderdelen DC740KZ

Onderdelen voor Dewalt Boormachine vinden

Klik op het typenummer (model) van je Dewalt Boormachine apparaat om alle leverbare onderdelen te zien en zo nodig te bestellen. En als het model niet te vinden is op deze pagina? Gebruik dan het bovenste zoekveld. Dat is de makkelijkste en de snelste manier om onderdelen te vinden. Vul het model (typenummer) van je Dewalt Boormachine apparaat in en klik dan op de knop zoeken. Je krijg een lijst te zien met alle onderdelen passend voor je model.

DEWALT DC740KZ Boormachine

Veel bestelde onderdelen

Hieronder staan ​​veelvoorkomende onderdelen van de bovenstaande apparaten. Als je op een van de onderdelen klikt, wordt je naar de volgende pagina geleid waar je kunt controleren of het betreffende onderdeel geschikt is voor jouw apparaat.

Staat het onderdeel dat je zoekt er niet tussen, gebruik dan de zoekfunctie bovenaan deze pagina. Vul dan het typenummer van je apparaat in (of het originele productnummer van het onderdeel dat je zoekt).
Oorzaken, oplossingen en symptomen van de defecte Dewalt boormachine

Defecten aan een Dewalt boormachine kunnen verschillende oorzaken hebben en er zijn diverse oplossingen beschikbaar om het probleem op te lossen. Als je merkt dat jouw boormachine niet meer goed werkt, zijn er bepaalde symptomen waar je op moet letten. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met boormachine gegeven en mogelijke oplossingen.

Boormachine Dewalt start niet

 • Symptomen: Uw Dewalt boormachine reageert niet als je probeert hem aan te zetten.
 • Oorzaken: Stroomproblemen, defecte aan/uit-schakelaar, of problemen met de motor.
 • Oplossingen: Controleer of de boormachine op het stroomnet is aangesloten en of de stekker en het stopcontact werken. Controleer de aan/uit-schakelaar en vervang deze indien nodig.

Dewalt boormachine boort niet goed

 • Symptomen: Uw Dewalt boormachine boort niet goed in het materiaal of heeft moeite met boren.
 • Oorzaken: Botte of beschadigde boor, versleten koolborstels, of problemen met de koppeling.
 • Oplossingen: Controleer de boor op slijtage of schade en vervang deze indien nodig. Inspecteer de koolborstels en vervang ze indien nodig.

Dewalt boormachine maakt veel lawaai

 • Symptomen: Uw Dewalt boormachine maakt ongebruikelijk veel lawaai tijdens het gebruik.
 • Oorzaken: Slechte smering, losse of beschadigde onderdelen, of problemen met de motor.
 • Oplossingen: Smeer uw Dewalt boormachine volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Controleer op losse of beschadigde onderdelen en maak deze vast of vervang ze indien nodig.

Dewalt boormachine wordt te heet

 • Symptomen: Uw Dewalt boormachine wordt te heet tijdens het gebruik.
 • Oorzaken: Overbelasting van de motor, onvoldoende smering, of problemen met de motor.
 • Oplossingen: Gebruik uw Dewalt boormachine niet te lang ononderbroken en geef de motor tijd om af te koelen tussen de boorbeurten door. Smeer de boormachine volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Trillingen of ongewone bewegingen in Dewalt boormachine

 • Symptomen: Uw Dewalt boormachine trilt of beweegt ongewoon tijdens het gebruik.
 • Oorzaken: Onbalans in de boor, losse of beschadigde onderdelen, of problemen met de koppeling.
 • Oplossingen: Controleer de boor op slijtage of schade en vervang deze indien nodig. Controleer op losse of beschadigde onderdelen en maak deze vast of vervang ze indien nodig.

Welke onderdelen van een Dewalt boormachine gaan het meest kapot?

Koolborstels Dewalt boormachine

Deze dragen elektriciteit over naar de motor en slijten na verloop van tijd door wrijving.

Symptomen van defecte koolborstels van een Dewalt boormachine:

 1. Verminderde prestaties: Uw Dewalt boormachine kan zwakker aanvoelen, trager draaien of niet op volle kracht werken.
 2. Vonken: Overmatige vonken kunnen zichtbaar zijn in de buurt van de motor bij het inschakelen of tijdens het gebruik van uw Dewalt boormachine.
 3. Intermittente werking: Uw Dewalt boormachine kan onregelmatig functioneren, plotseling stoppen en starten tijdens het gebruik.
 4. Geen vermogen: Uw Dewalt boormachine kan helemaal niet starten als de koolborstels ernstig versleten zijn.

Oorzaken van defecte koolborstels van een boormachine:

 1. Slijtage: Koolborstels zijn onderhevig aan slijtage door wrijving, en na verloop van tijd kunnen ze verslijten en minder effectief worden.
 2. Beschadiging: Koolborstels kunnen beschadigd raken door oververhitting, onjuist gebruik of fabricagefouten.
 3. Vervuiling: Ophoping van vuil en puin kan het contact tussen de koolborstels en de motor verslechteren, waardoor ze minder effectief worden.

Oplossingen voor defecte koolborstels van een boormachine:

 1. Reiniging: Reinig de koolborstels en het gebied rond de motor om vuil en puin te verwijderen dat mogelijk de prestaties van de koolborstels beïnvloedt.
 2. Vervanging: Als de koolborstels versleten of beschadigd zijn, moeten ze worden vervangen om de goede werking van uw Dewalt boormachine te herstellen.

Hoe vervang je koolborstels van een Dewalt boormachine?

 1. Schakel de boormachine uit en haal de stekker uit het stopcontact om te voorkomen dat het apparaat onbedoeld wordt ingeschakeld tijdens het vervangen van de koolborstels.
 2. Raadpleeg de handleiding: Raadpleeg de handleiding van uw specifieke Dewalt boormachine voor instructies over het vervangen van de koolborstels en het openen van de behuizing van het apparaat.
 3. Open de behuizing: Verwijder de schroeven of bevestigingsmiddelen die de behuizing van uw Dewalt boormachine bij elkaar houden en open de behuizing voorzichtig om toegang te krijgen tot de motor en de koolborstels.
 4. Verwijder de oude koolborstels: Verwijder de koolborstelhouders en de versleten koolborstels voorzichtig uit het apparaat.
 5. Plaats de nieuwe koolborstels: Plaats de nieuwe koolborstels in de houders en zorg ervoor dat ze goed contact maken met de motor. Monteer de koolborstelhouders terug in het apparaat volgens de instructies in de handleiding van uw Dewalt boormachine.
 6. Sluit de behuizing: Plaats de behuizing van de boormachine terug en bevestig deze met de schroeven of bevestigingsmiddelen die eerder zijn verwijderd.
 7. Test de boormachine: Schakel uw Dewalt boormachine in om te controleren of de nieuwe koolborstels correct functioneren.

Schakelaar Dewalt boormachine

De aan/uit-schakelaar kan door veelvuldig gebruik slijten of beschadigd raken.

Symptomen van een defecte schakelaar van een Dewalt boormachine:

 1. Geen vermogen: Als uw Dewalt boormachine niet inschakelt wanneer u de schakelaar gebruikt, kan dit duiden op een defecte schakelaar.
 2. Intermittente werking: Uw Dewalt boormachine kan tijdens het gebruik aan en uit gaan of niet consistent werken, wat kan wijzen op een probleem met de schakelaar.
 3. Vastzittende schakelaar: Een schakelaar die vastzit of moeilijk te bewegen is, kan een teken zijn van een defecte schakelaar.

Oorzaken van een defecte schakelaar van een boormachine:

 1. Slijtage: Door frequent gebruik kan de schakelaar na verloop van tijd slijten of beschadigd raken.
 2. Vocht: Vocht dat in de schakelaar terechtkomt, kan kortsluiting of corrosie veroorzaken, wat kan leiden tot een defecte schakelaar.
 3. Beschadiging: Een val of stoot kan de schakelaar beschadigen, waardoor deze niet meer goed functioneert.

Oplossingen voor een defecte schakelaar van een boormachine:

 1. Reiniging: Soms kan het reinigen van de schakelaar en het verwijderen van vuil of vocht het probleem oplossen.
 2. Vervanging: Als de schakelaar defect is, moet deze worden vervangen om de goede werking van uw Dewalt boormachine te herstellen.

Hoe vervang je een schakelaar van een boormachine?

 1. Schakel de boormachine uit en haal de stekker uit het stopcontact om te voorkomen dat het apparaat onbedoeld wordt ingeschakeld tijdens het vervangen van de schakelaar.
 2. Raadpleeg de handleiding: Raadpleeg de handleiding van uw specifieke Dewalt boormachine voor instructies over het vervangen van de schakelaar en het openen van de behuizing van het apparaat.
 3. Open de behuizing: Verwijder de schroeven of bevestigingsmiddelen die de behuizing van uw Dewalt boormachine bij elkaar houden en open de behuizing voorzichtig om toegang te krijgen tot de schakelaar.
 4. Verwijder de oude schakelaar: Maak de draden of aansluitingen los die de oude schakelaar verbinden met de boormachine, en verwijder de schakelaar voorzichtig uit het apparaat.
 5. Plaats de nieuwe schakelaar: Bevestig de nieuwe schakelaar op dezelfde manier als de oude schakelaar was bevestigd, en maak de draden of aansluitingen vast volgens de instructies in de handleiding van uw Dewalt boormachine.
 6. Sluit de behuizing: Plaats de behuizing van de boormachine terug en bevestig deze met de schroeven of bevestigingsmiddelen die eerder zijn verwijderd.
 7. Test de boormachine: Schakel uw Dewalt boormachine in om te controleren of de nieuwe schakelaar correct functioneert en of er geen andere problemen zijn.

Tandwielen en transmissie Dewalt boormachine

Deze onderdelen zorgen voor de overbrenging van kracht van de motor naar de boor. Ze kunnen slijten of beschadigd raken door overbelasting of gebrek aan smering.

Boorkop Dewalt boormachine

De boorkop houdt de boor vast en kan slijten of vastlopen als gevolg van normale slijtage of onjuist gebruik.

Koppeling Dewalt boormachine

De koppeling beschermt de motor en de tandwielen tegen overbelasting en kan slijten of beschadigd raken door zware belasting of verkeerd gebruik.

Lagers Dewalt boormachine

Lagers helpen de rotatie van verschillende onderdelen van de boormachine te vergemakkelijken. Ze kunnen slijten of beschadigd raken door een gebrek aan smering of oververhitting.

Snoer en stekker Dewalt boormachine

Elektrische snoeren en stekkers kunnen beschadigd raken door slijtage, knikken of het per ongeluk doorknippen van het snoer.

Motor Dewalt boormachine

De motor van uw Dewalt boormachine kan na verloop van tijd minder efficiënt worden of defect raken door overbelasting, oververhitting of een gebrek aan onderhoud.

Ventilator Dewalt boormachine

De ventilator koelt de motor af en kan beschadigd raken door stofophoping, blokkades of slijtage.

Behuizing en handgreep Dewalt boormachine

De behuizing en handgreep van uw Dewalt boormachine kunnen barsten of breken door vallen, stoten of slijtage.Levering binnen 24 uur mogelijk!

Tot 16:30 bestellen betekent morgen afleveren indien u betaalt met

 • iDEAL, PayPal of MultiSafepay (na de ontvangst van de betalingsbevestiging)

en indien product voorradig is.

Weekend en feestdagen tellen niet mee. Wij zijn sterk afhankelijk van de bezorgdienst.

Betalingsopties

iDEAL
MultiSafepay iDEAL VISA Mastercard Maestro Overboeking
PayPal VISA Mastercard Amex Discover
OnderdelenOnline.nl - Online onderdelen bestellen voor huishoudelijke apparatuur, witgoed onderdelen, bruingoed onderdelen en elektronica onderdelen. Onderdelen voordelig kopen. Onderdelen voor alle Dewalt Boormachine apparaten.